Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

angielski w 2 miesiące

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy wierzycie w kursy językowe, które trwają 2 miesiące i uczą języka? Wydaje mi się, że w dwa miesiące mogę nauczyć się sporo słówek, ale czy będę nimi swobodnie operować? Znacie jakieś dobre sprawdzone kursy gdzie po ukończeniu będę się płynie operować językiem bądź naprowadzą mnie jak to robić. Angielski teraz jest potrzebny dosłownie wszedzie, a ja stoje w miejscu..

Gość gość
Z moich doświadczeń wynika, że minimalny czas aby jako tako nauczyć się wpadać językiem to 3 miesiące. I nie mówię o lekcjach 2 razy w tygodniu ale o CODZIENNEJ nauce z naciskiem na speaking. Do tego jak najwięcej obcowania z językiem, oglądanie filmów po angielsku, czytanie książek i gazet, pisanie na czasach z obcokrajowcami. Wtedy rzeczywiście dasz radę przyswoić sporo, ale bynajmniej nie będzie to jeszcze biegła znajomość. Raczej poziom który umożliwi Ci komunikację w typowych, codziennych sytuacjach.

Gość gość
Aha, zaden kurs językowy nie da Ci tyle, co możesz dam sobie sama, ucząc się samodzielnie i za darmo, korzystając np. z zasobów Internetu. Najważniejsza zasada - motywacja i systematyczność.

Gość gość
A dlaczego Ci zależy autorko aby nabyć język w 2 miesiące? Daj sobie więcej czasu, nauka języka to długofalowe przedsięwzięcie.

Gość gość
Czy wierzycie w kursy językowe, które trwają 2 miesiące i uczą języka? Wydaje mi się, że w dwa miesiące mogę nauczyć się sporo słówek, ale czy będę nimi swobodnie operować? Znacie jakieś dobre sprawdzone kursy gdzie po ukończeniu będę się płynie operować językiem bądź naprowadzą mnie jak to robić. Angielski teraz jest potrzebny dosłownie wszedzie, a ja stoje w miejscu.. xxx jaki jest twój obecny poziom jezyka? Rozumiem, że wcześniej uczyłaś się w szkole? Czy zaczynasz kompletnie od zera?

Gość gość
up

Gość gość
Nie da się, nierealne

Gość gość
Ja tam wierzę, że się sporo nauczę w 2 miesiące. Jeszcze nie wiem jak, ale tego dokonam.

Gość gość
Głębiej się zastanawiając nad tym to biegle nie ma szans, zeby się nauczyć w 2 miesiące...

Nauka w 2 miesiące, to zależy na jakim jesteś poziomie, na jakim chcesz być poziomie, jak będziesz się uczyć, gdzie będziesz się uczyć i ile masz lat. Dla 4 latka zostawionego w przedszkolu anglojęzycznym - tak, nie ma problemu, po 2 miesiącach dziecko będzie płynnie mówiło po angielsku. Jeśli zaczynasz od podstaw, a jesteś osobą dorosła, 2 miesiące to za mało, bo materiał trzeba powtarzać i tak naprawdę już następnego dnia nie pamiętamy wszystkiego, czego się nauczyliśmy dnia poprzedniego. Materiał też często musi się w głowie "ułożyć" - nawet gdzieś czytałem takie badania, że przerwy w nauce, nie za długie, są pomocne. Jak chcesz się uczyć to osobiście zacząłem korzystać (ja akurat z biznesowego angielskiego) w ellalanguage.com Motywuje do nauki, są też gry jak masz takie dni że chcesz "odpocząć" od lekcji, ale same lekcje są bardzo fajne. Ale, nawet najlepsza platforma nie pomoże Ci nauczyć się języka w 2 miesiące, to po prostu za mało i każdy kto mówi że na ich kursie nauczysz się w 2 miesiące czy widziałem ostatnio reklamę 14 dni, to po prostu naciągacz!!

Gość DoradcaMMPublications
Nauka języka to proces pracochłonny. Jeżeli masz samozaparcie to jest szansa, że przy skorzystaniu z dobrych materiałów pomocniczych takich jak readersy, nauczysz się podstawowej komunikacji. Jednakże na bardziej spektakularne efekty musisz wyznaczyć sobie więcej czasu.