Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy takie ruchy dziecka sa normalne ?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 29 tyg ciazy i moja malutka caly czas sie wierci i to nie rzadko dosyc bolesnie. Zwlaszcza upatrzyla sobie lewa strone brzucha. Czasem mam wrażenie ze ona wcale tam nie spi. No chyba ze wtedy kiedy ja ale tego nie jestem w stanie stwierdzic. Dodatkowo nie wiem jak to opisac i czy mi uwierzycie ale chwilami jak przyloze reke do brzucha i mala sie poruszy to nam az wrazenie jak by jej tam kosci pod moja reka przeskakiwaly. Czy u Was maluszki tez tak dokazuja badz dokazywaly w tych tygodniach. Moze to smieszne ale to moja 3 ciaza i z czyms takim spotykam sie pierwszy raz. Pierwszy syn byl spokojny bardzo. Z drugim ciezko mi określić intensywność malego bo lozysko bylo na przedniej sciabie, wiec raczej czesto gesto martwilam sie brakiem jego ruchow i raz nawet z tego powodu wyladowalismy na obserwacji. A teraz bedzie coreczka i jestem totalnie zaskoczona jej aktywnoscia. Myslicie ze jest ok ?

Gość gość
Up

Gość gość
Zadna z was sie nie wypowie

Gość gość
Hej :) Jestem w identycznej sytuacji! Dwóch synów wiele lat temu i teraz córeczka. W porównaniu do nich mały wariacik, wierc***etek :P U nas to 28tc także fajnie było poczytać o kimś kto ma identycznie :)

Gość gość
Wier/ci/pię/tek*

Gość gość
ja mam różne ruchy a obecnie mam 30tydzień i 1 dzień. Niekiedy są to regularne kopniaki, niekiedy coś mi tam się przewraca a niekiedy trzęsie się jak galareta(!) i to mi dopiero daje do myślenia, ale w pon byłam u lekarza i jest ok.

Gość gość
Ja niby tez mialam niedawno wizyte. Ale zapomnialam zapytac czy jest wystarczająco duzo wód plodowych, bo moze to jest wina takiego stanu rzeczy. Myslicie ze gin mogla to przeoczyc ? Az dziwne ze malutka rusza sie non stop. Przeciez kiedys tez musi spac

Gość gość
Kazde dziecko jest inne a co za tym idzie inaczej (mocniej, slabiej, częściej, rzadziej) sie rusza. Moj pierwszy syn wystawial mi lokcie, raczki, nozki, kolanka. Moj drugi obrocony byl caly czas plecami do swiata, kopal mnie glownie w srodku po narzadach, a z wierzchu przez brzuch wypinal plecki, pupke i glowke czasem. Nie przejmuj sie :).

Gość gość
Ja miałam takie czasem aż odgłosy jakby ryba chłopala. Tez takie strzelanie jakby ktoś palcami pstryknął cicho serio. Kopał mnie jak zły aż mi brzuch się odkształcal. Bardzo mnie niekiedy to bolało ze nie mogłam ani leżeć ani siedzieć i również upodobał sobie lewa stronę. Niestety podczas porodu również postanowił zostać po tej lewej stronie i wbijać mi się w zebra Wiec skończyło się cesarka hehe ale fakt faktem czasem potrafił być mega spokojny a czasem jakby ADHD. Teraz ma to samo xD czasem się zawiesi i patrzy w dal a czasem macha kończynami jak szalony i zaczął mnie właśnie bić i szarpać za bluzkę mając 4,5 miesiąca

Gość gość
15:58 miałam identycznie. Do tego jak się rozpychała to miałam góry i doliny z brzucha. Córka urodzona w 41tc zdrowa :) cała ciąża książkowa.

Gość gość
no to super :-) u mnie będzie syn, i juz sie nie moge doczekac porodu choc panicznie sie go boje!