Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

angielski w 4 miesiące

Polecane posty

Gość gość

Angielski w 4 miesiące??? czy ktoś się nauczył w tyle języka? Mam teraz bardzo ważny cel nauczyć się języka w 4 miesiące na dobrym poziomie. Co mi w tym pomoże, jak się uczyć języka żeby dobrze się nauczyć? Tylko nie polecajcie mi fiszek, bo nie mam motywacji żeby się z nich uczyć. Tak samo przy książce też nie usiedzę.

Gość gość
zakochaj sie np. w Angliku i rozmawiaj z nim jak najwięcej. Jedż do innego kraju i gadaj

Gość gość
Akurat to nie glupie z tym anglikiem. :D Tak na powaznie jest duzo grup na facebooku do nauki języka itp.

Gość gość
Jak niby nauczyć się w 4 miesiące języka? Ja w to nie wierzę. Ucze sie jakoś 5 lat i nie umiem wcale biegle.

Gość gość
Hmm jak się nauczyć, żeby się nauczyć musisz się otoczyć językiem dużo słuchaj muzyki czy wciągnji się w jakiś serial to duzo daje. Sama się tak nauczyłam języka uczyłam się słowek pozniej je słyszałam w zdaniach i dużoo mi to dało polecam serdecznie.

Gość gość
Ja się nauczylam za granicą w 4 miesiące, ale wiecie to bylo tak że cos już umiałam tylko nie umiałam za bardzo gadac. No i tak wyszło, że byłam zmuszona się nauczyć pracując.

Gość gość
Ja tam znam ludzi, ktorzy pracuja za granicą i nie umieją także nie wiem od czego to zalezy chyba w dużej mierze od chęci.

Gość gość
To niby dlaczego szkoły uczą po dwa lata czy wiecej językowe oczywiście? Czysty biznes nie da się nauczyć języka szybciej?

Gość gość
Też mi się wydaje, że szkoły językowe to czysty biznes, ale to moja opinia. Wolałabym jechać na wakacje za te peiniadze za granice co wydaja dzieciaki za rok to kurcze fajne bym miała te wakacje.

Gość gość
Otocz się językiem, jeżdząc samochodem słuchaj jakichś rozmówek serio to duzo daje to nie jest mit. Może nie nauczysz się perfekcyjnie języka w 4 miesiące, ale zawsze coś.

Gość gość
Boże nie załamujcie mnie, że się nie da nauczyć w 4 miesiace chcoiaz słowek mam certyfikat za dwa a chce sobie wszystko poprzypominac.

Gość gość
To książka i do pracy :) Tu nikt nikogo nie załamuje.. troche przysiądziesz i będzie dobrze :) Sama uczyłam się miesiąc przed maturą i wiesz mi było cięzko, ale matura zdana ;)

Gość gość
Sama też nie lubie fiszek, ale ucząc się słówek się przydają trzeba je polubic po prostu ;) Nie wyobrażam sobie innego sposobu do nauki może nie poznałam jeszcze tego właściwego :)

Gość gość
Układaj sobie zdania z tymi słowkami i będzie Ci łatwiej. Niż ucząc się z fiszek. Ja tak lepiej zapmaietuje muszę się naglowić nad zdaniem i zapamietuje nowe słowko :D

Gość gość
Kazda metoda jest dobra jeżeli daje jakieś rezulaty zapamiętajcie. Nie możemy się zamykać tylko na jedną metodę. Tak nie wolno ucząc sie trzeba wsyztskiego sprobować, żeby ta nauka nie okaząła się nudna. Napisałaś, że nie lubisz tej metody a się nią uczysz może pora zmienic.

Gość gość
No dobra skoro 4 to za mało to w ile waszym zdaniem da się nauczyć?

Gość gość
Moim zdaniem w 5-6 miesięcy i to dobrze. TYLKO SYSTEMATYCZNOŚĆ! Bez tego nie zaczynaj. Kiedy zostałam skrytykowana za podanie tylu meisiecy, ze jestem glupia jak mozna w tyle się nauczyć..dlatego podkreslam systematycznosc

Gość gość
I chęci dodaj, bo jak ktoś jest leniem to nic sie nie nauczy. Dziwie się terazm ludziom serio, że nie chcą się uczyc tego języka. Wspolczuje im serio. No, ale cóż może dobrze że są jeszcze tacy patrioci haha :D

Gość gość
4 miesiace to za mało nie da rady się w tyle nauczyc.. Nauczysz sie slowek, ale nie wykorzystasz ich w swobodnej komunikacji :)

Gość gość
Angielski w 4 miesiące? Ktoś tu chyba jest pod hipnotycznym wpływem Grzesiaka :D

Gość gość
Jeśli motywacja jest głównym problemem polecam platformę www.ellalanguage.com gdzie możesz po pierwsze uczyć się języka na wiele sposobów (pełen program językowy + gry językowe). Platforma jest naprawdę fajna, założeniem jest zanurzenie się w języku. Oprócz tego są dodatkowe ćwiczenia z gramatyki i słownictwa, więc możemy sobie podszlifować jakieś konkretne zagadnienia, z którymi mamy problem. Jeśli chodzi o nauczenie się języka w 4 miesiące, jest to do zrobienia, ale wymaga wiele pracy. Podaje się, że żeby osiągnąć poziom A2 potrzeba około 200 godzin nauki, a poziom B1 to około 400 godzin nauki (od poziomu zerowego).