Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

angielski w 5 miesiący

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy da się nauczyć języka w 5 miesięcy? Szukam jakiegoś kursu, albo dobrej aplikacji do nauki dla mojego męża. Kiedyś, kiedyś chodził do szkoły językowej a teraz wszystko pozpapominał nic się sam nie chce uczyć a teraz bez znajomości języka to jest bardzo ciężko żyć. On jak ma uczyć się z książki to zaraz usypia. Jak zmotywować takich ludzi do nauki? Pomocy..

Gość gość
hipnoza

Gość gość
Coś więcej o hinpozie? Jak niby to ma mnie nauczyć jezyka?

Gość gość
Ja polecam wejść sobie na ten kurs ://www.facebook.com/enlinado/reviews/?ref=page_internal Można sobie zlukac. Nigdy nie korzystałam z żadnego kursu, ale po obejrzeniu kilku filmikow z Darkiem przekonałam się do nauki języka. Nigdy nie byłam systematyczna i to był mój błąd. Nabrałam teraz dużo motywacji i chęci do nauki.

Gość gość
Pól roku lepiej brzmi moim zdaniem, ale są i tacy co nauczyli się w miesiąc. Tylko moim zdaniem to geniusze.

Gość gość
Ja zrobie proste przeliczenia na naukę słownictwa potrzebujemy 2 miesiące na naukę czasów i zastosowanie ich drugie dwa zostaje miesiąc, żeby wszystko szlifować i brakuje jeszcze jednego, żeby juz się uczyć biegłości.

Gość gość
Mi wsytarczą dwa, żeby nauczyć się samego słownictwa.Miałem to szczęście, że mój tata byl nauczycielem języka angielskiego i on uczył mnie zupełnie inaczej niż w szkole ucza. On uczył mnie samego słownictwa. Powiem wam, że w kilka miesięcy można się dobrze nauczyć słowncitwa.

Gość gość
Tylko, że tu nie chodzi o słowncitwo tylko ogolnie o biegłe posługiwanie sie językiem.

Gość gość
Wiesz przykład nauczycielka to nie jest wcale dobry oni maja łeb przesiąkniety tą podstawą programową i będą Cię uczyć tak jak jakiś minister im karze doskonale wiedząc o tym, że cię nie nauczą.

Gość gość
Sama pół roku przed maturą nauczyłam się bardzo dobrze języka. Dokonałam tego przez rozmowę dużo gadalam z koleżankami. Uczyłam sie też duzo słownictwa. Polecam taką metodę.

Gość gość
Coś więcej o kursie Enlinado? Moge wiedzieć wsytarczy się zapisac i otrzymam darmową lekcje?

Gość gość
Odszukaj stronę na facebooku klkniesz w link ustawiony w zdjęciu profilowym i obejrzysz darmową lekcje.

Gość gość
Dziękuje. Szukam własnie takich kursów, ktore prowadzą transimsję na żywo. To jest na prawdę pomocne w nauce, bo podczas trwania lekcji można zadawać pytania.

Gość gość
Myslę, że jak zaczniesz się uczyć w 5 miesięcy to pozniej nam powiesz czy dało radę :D Tak serio to sporo się nauczysz jak będziesz robić to systematycznie

Gość gość
Dokładnie ja jak si uczylam grac na gitarze to nie robiłam tego systematycznie i sie nie nauczyłam przez rok. Jak zaczełam to robic systematycznie to się nauczyłam w miesiąc pozdrawiam

Gość gość
Cięzko kogoś zmusić do nauki wiem to po moim chłopaku. On też nić sie nie uczy nie jesteś sama. Dla niego język angielski to wrog numer jeden.. echh a mama się tak starała i do szkoły go zapisywała językowej a to na kursy a ten nic..

Gość gość
No dobra, ale jak takie osoby zmotywowac do nauki? Myśle,ż e to jest duży problem, bo to dotyka coraz więcej ludzi. Jestem nauczycielem w szkole podstawowej i dzieci w ogóle nie chcą się uczyć języka. Boje się co będzie dalej. Nie mam wykrztałcenia pedagogicznego dlatego nie mogę znaleźć motywacji jak je zachęcić.

Gość gość
Może jesteś słabą nauczycielką po prostu. :) Ja tam dobrze wspominam czasy języka angielskiego w szkole podstawowej bylo super dużo fajnych ciekawych zabaw i nie tylko.

Gość gość
Nie znasz mnie więc nie możesz mnie oceniac. Ja pytam tylko jak zachęcić dzieci do nauki jak je zmotywować a Ty wyskakujesz, że jestem złą nauczycielką...

Gość gość
5 miesięcy to sporo czasu! Pewnie, że się da. Jeśli chodzi o aplikacje to numerem jeden jest ELLA! ( www.ellalanguage.com ) Powodzenia!

Gość gośćCzesiek
Inna metoda mówi,że wystarczy 14 dni by swobodnie nauczyć się mówić, oczywiście bez gramatyki, chodzi tu Krebsa, /kursy-jezykowe.edu.pl/, czy to możliwe?