Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mając duży dom trzeba zatrudniać sprzątaczke ?

Polecane posty

Gość gość

Od zawsze sama utrzymywałam porządek w swoim domu, oczywiście, że nie zawsze był błysk, że można było jeść z podłogi, ale zawsze był porządek. Tyle, że mieszkałam w mieszkaniu 70 m2, a teraz przeprowadzam się do domu ponad 400 m2. Mąż mówi, ze powinniśmy zatrudnić panią do sprzątania która przychodziłaby 2/3 razy w tygodniu, ale czy rzeczywiście jest sens ? Jakoś nie podoba mi się fakt, że ktoś będzie nam grzebał w rzeczach, przestawiał wszystko po swojemu, znając życie potem nic nie będę mogła nic znaleźć.. Z drugiej strony mam roczną córkę i gdybym miała osobę która wykonywałaby za mnie większość obowiązków to miałabym więcej czasu dla niej.Wiem,że wszystko wyjdzie w praniu, ale jestem po prostu ciekawa -czy są tu jakieś osoby dbające o porządek w większym domu ? Ile czasu zajmują wam prace domowe ? sprzątacie codziennie ? A osoby zatrudniąjące pd .. Opłaca wam się to ? Jesteście zadowoleni ?

Gość gość
zatrudnij szkoda życia musisz po prostu trafić na odpowiednią osobę i nie zapomnij o kontroli

Gość gość Ali
Ja mam tez taki zamiar, ale jak wej esz iesz na pomoce domowe i poczytasz ich wypowiedzi to szok... Wymagania i wymiana pomysłów jak zarobić a się nie narobić wiec sama nie wiem

Gość gość
Ja też mam duży, choć nie tak bardzo jak Twój i sprzątam sama. Miałam przez chwilę Panią do pomocy, ale drażniło mnie, ze ktoś obcy się pląta po domu, no i oczywiście zdarzyło się mi też poprawiać po Niej. Wolę sprzątać sama. Pracuję na cały etat, ale jakoś daję radę. Przede mną mycie okien, mam ich 16 :)

Gość gość
Lubisz sie *****c?

Gość gość
jezeli nie jestes syfiarą ani twój mąz...to sami dacie rade. Myj po sobie od razu gary,odkurzaj jak nakruszysz...pranie załącz jak bedzie pełny kosz.Smiecie wynos codziennie. Podloge myjcie z męzem na zmianę -kazde co drugi dzien. Mysle ze jest to do ogarniecia.Jest was dwoje,mozecie zrobic grafik na sprzatani ejak dziecko spi. sprzatackzi sa dla bogatych leniwych snóbów.

Gość gość
'sprzatackzi sa dla bogatych leniwych snóbów.' A to niby dlaczego ? Moi rodzice zawsze mieli pomoc domową,nie gotowali, nie sprzątali... za to bardzo dużo pracowali i kiedy wracali do domu to zamiast poświęcać czas na ogarnianie domu to spędzali go ze mną i moim rodzeństwem. Jeżeli kogoś stać a nie lubi zajmować się domem to w imię czego ma się męczyć.. Ja lubię gotować i tego w zyciu nie powierzyłabym komuś innemu ale sprzątać nie znoszę i mam zatrudniam panią do sprzątania.. Nie kosztuje to aż tak dużo, a ja mam czas dla siebie. Ludzie teraz bez przerwy gdzieś gonią, więc jeżeli można zaoszczędzić pare godzin tygodniowo to dlaczego nie ?

Gość gość
Skończe ci do ryja