Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W obliczu wyzwania

Organizowanie chrztu

Polecane posty

Gość W obliczu wyzwania

Witam serdecznie wszystkie mamy! Dziewczyny ja z takim zapytaniem. Ile wcześniej zabrałyście się za organizację uroczystości Chrztu świętego? Bardzo bym chciała ochrzcić dziecko konkretnej niedzieli - nie będę pisać szczegółów. W każdym razie jest to dla nas szczególna data i dlatego uparłam się już na konkretny termin. Data ta wypadnie około 6 tygodni po porodzie. Stąd też moje pytanie co i na ile wcześniej mogę zacząć załatwiać bo boję się, że zaraz po wyjściu ze szpitala nie dam rady się za to zabrać, a że później może mi zabraknąć czasu na dopięcie pewnych spraw. To nie ma być jakaś wielka biba z nie wiadomo czym. Kameralne grono , obiad, tort.

Gość gość
Ten rytuał jest do niczego nie potrzebny dziecku.

Gość W obliczu wyzwania
Komentowanie kwestii wiary proszę zostawić dla siebie. Ja nikogo nie osądzam i nie chcę być osądzana. Rytuał niby nie potrzebny, wiara nie, kościół nie ale Wielkanoc pewnie obchodzisz.

Gość gość
A w kościele będą wtedy chrzty?

Gość gość
Myślę, że powinnaś już teraz umówić termin chrzcin z księdzem- jak będziesz miała zaklepany termin to od razu rezerwuj restaurację- chyba , ze robisz imprezę w domu.

Gość gość
A i najważniejsze - proś od razu na rodziców chrzestnych -by nie byli zaskoczeni na ostatnią chwilę (mi zaproponowano bycie chrzestną na 14 dni przed chrzcinami, więc czasu było baardzo mało). A do tego potrzebne są jeszcze zaświadczenia z parafii, niektóre parafie organizują kursy itp więc tak naprawdę zacznij to załatwiać już teraz.

Gość W obliczu wyzwania
Dziękuję za rady :)

Gość gość
Troszkę dziwne . A jak urodzisz po terminie i dziecko będzie miało dopiero miesąc a Ty w połogu. Pomyśł że już teraz musisz kupić ubranko dla dziecka i ewentualnie siebie. Jeśli ci zależy to już musisz jechać do księdza i załatwiać restauracje- chyba że robisz w domu. Nie wiesz jak będziecie się czuć. Dla mnie to zbyt ryzykowne I musisz już poprosić chrzestnych tzn przed samym porodem.

Gość gość
A po co ma już teraz kupować ubranie dla siebie i dziecka? Zdąży to zrobić nawet 2 tygodnie lub tydzień przed chrztem- połóg pologiem- nie każda leży plackiem przez 6 tygodni

Gość gość
Temat podobny do tego jak laska chciała iść 3 tyg po porodzie na wesele. Śmieszne bo jakaś data jest ważna.

Gość gość
Niczego nie da się przewidzieć . Ani tego jak będzie się czuła matka i dziecko. Czy urodzi sie zdrowe, czy przeżyje. Dziecko jeszcze się nie urodziło a ona już planuje je ochrzcić. Poczejaj aź sie urodzi. Ostatnio słyszałam że znowu nie chcieli zrobić cesarki i zmarło...

Gość gość
23.27- hamuj takie teskty do dziewczyny na finishu