Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

etat czy na gębę ? jaki koszt zatrudnienia?

Polecane posty

Gość gość

Jutro mam pierwsza w zyciu rozmowę o prace. Nie zalezy mi w ogóle na umowie, najlepiej robiłbym na czarno, jeżeli pójdzie za tym wieksza kasa. I teraz moje pytanie ile rzeczywiście moje zatrudnienie, zakładajac minimalna pensje kosztuje pracodawce? Bo słyszałem rózne wersje od 432 (kalkulator wynagrodzeń) aż po 1500 zł ( na forach przedsiębiorcy) . Idę na rozmowe do małej prywatnej firmy więc moze sie dogadam na kase pod stołem. napisze mi ktoś ile zaoszczędzi pracodawca zatrudniajac mnie na czarno zamiast na umowe o prace z ustawowym minimalnym wynagrodzeniem? Muszę to wiedziec , bo za 2 tys do ręki w ogóle nie podejmuję roboty. Chce żeby ołacałao sie jemu i mnie.

Gość gość
up

Gość gość
Ale to przeciez oczywiste, ze pracodawcy zawsze sie opłaca zatrudnić na czarno:P w 2016 pytałam księgowa jakie sa przy najniższej i to było miedzy 800-900 zł.

Gość gość
a po uja mi etat, ja chcę zarabiac pieniądze, oszczędzać na emeryture , a nie pakowac kasy w krowy rozpłodowe. Zusu za 40 lat nie będzie, kasy ze składek też nie, jak ktos w to jeszce wierzy to mu współczuje.

Gość gość
a dlaczego znikł mój komentarz ?! tutaj tez agenci małego człowieka sprzątają ?