Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twardnieje mi PÓŁ BRZUCHA, sztywnieje tylko z prawej. To skurcz czy nie???

Polecane posty

Gość gość

To 29tc, rzadko mam te skurcze przepowiadajace, ale jak już to wtedy cały brzuch się spina. Mam też jednak coś takiego, że czuję identyczne napięcie, a jak dotykam to pół brzucha po lewej bardzo miękka, a ta druga połowa twarda jak kamień. O co chodzi?

Gość gość
Mam tak samo, jestem już w 35t a dalej nie wiem co to są skurcze przepowiadające... Nie wiem czy mi brzuch twardnieje czy dziecko się wypina

Gość gość
tez tak miałam ale od 18 tc. Myslałam ze to dzieciątko, a to były skurcze. urodziłam po terminie

Gość gość
Też miałam takie coś przez cały trzeci trymestr. Do dziś nie wiem, czy to były skurcze, czy dziecko wypychało dupkę. Urodziłam w 41 tygodniu.

Gość gość
Też miałam, myślałam że dziecko się wypycha a okazalo sie ze to skurcze porodowe które rozpoczely poród w 33 tc.

Gość gość
Czyli czasem skurcz obejmuje całą macie, a czasem 1/3 macicy lub pół macicy? Bez sensu, nie pojmuje......

Gość gość
Lepiej sprawdź i zbadaj się. Mnie tak twardniał i okazało się, że mam regularne skurcze. Na szczęście udało się powstrzymać poród przy pomocy leków, założono mi tez peser.

Gość gość
to nie sa skurcze przepowiadające, to jest normalna rzecz a to twarde to twoje dziecko:) przy twardnieniu brzucha można zauwazyc gdzie znajduje się dziecko, mi jak twardniał to zawsze miałam gule z lewej strony to była pupa mojego dziecka. im dalej w las tym twardnienie brzucha będzie czestsze tzn kilkanaście razy w czasie dnia tak po ok 30s . przepowiadające skurcze-sa to skurcze porodowe tak samo bolesne-tylko nie sa regularne. wiem co mowie bo miałam je 3 dni przed porodem az staly się regularne co 5 min i urodziłam. potem przepowiadające miałam w dzień porodu od rana, dopiero od 20 były regularne i o 00 rodziłam. i to były 40 i 39 tydz.

Gość gość
Pół twardnienia to nie jest skurcz