Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiączka a otyłość?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pewien problem. A mianowicie ostatnią "normalna" miesiączkę które były bolesne miałam od 18-22.11.2017r później były 7 dniowe plamienia bez żadnego bólu tylko z użyciem wkładek. Byłam u lekarza, zrobiono mi badania i twierdzi iż może "taka moja natura" i jest ok . Zaczynam się obawiać, dziewczyny pomóżcie co na ten temat myśleć? Dodam że moje BMI wynosi 33 lecz staram się odżywiać zdrowo i ćwiczę.

Gość Cleo1976
Otyłość może wpływać na przebieg cyklu miesiączkowego, np.zaburzać jajeczkowanie.A zdarza się (choć nie zawsze musi tak być) że krwawienia w cyklach bezowulacyjnych są mało obfite i przypominają plamienie.

Gość gość
bolesne miesiaczki nie są czyms fizjologicznym, plamienia miedzy miesiaczkami mogą wynikać z zaburzen hormonalnych pojawiających się nie tylko przy nadwadze, ale tez niedowadze. Radze skonsultowac się z ginekologiem i wykonac usg(w celu wykluczenia PCOS/endometriozy)

Gość gość
Z tego co wiem i słyszałam, to masa ciała wpływa na nasze kobiece cykle. Jeśli chcesz się wspomóc dietetykiem to polecam Ci Panią dietetyk, która zajmuje się dietą osób z zaburzeniami miesiączek, dietą płodności itp. www.dietetyknawalizkach.pl