Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

potrawy na wilkanoc

Polecane posty

Juz wstałam i weszłam chwike bo mam prosbe abyście dali mi przepisy na potrawy

Gość KróIowa123
Thores sie odnalazł, doi teraz jabola u mnie na klatce schodowej a przed chwilą sie odlał

Gość gośćmagda29
Wielkanoc ro święto na cześć Żyda

Gość Wygrana108
Pani Rypsymo Thores poszedł do całodobowej apteki po tabletki od bólu głowy dla Pani bo Panią zawsze głowa boli jak macie iść do łóżka.

Gość Leon Adiner
Pani Rypsyma z Thoresem sie dyma.

Gość fghijk
Pani Rypsymo ia rzycze Thoresowi rzeby iósz nikdy nje mjau problemuf se wswodem czuonka.

Gość gość
Na serio robicie jakieś potrawy na noc wilka? To jakieś pogańskie świto? nie znam... :(

Gość 567
Wiesz Rypsyma rze Dymfna robi teraz loda Thoresowi?

Gość gość
Wilka Noc to święto związane z wilkołakami. Tak, typowo pogańskie .

Gość Leon Adiner
Pani Rypsymo iak czensto śe Pani mastórbóie?

Gość gość Piotr
Rypsyma zobacz na www.potrawywielkanocne.pl podziękujesz mi w naturze

Gość gość
Rypsyma nakryła syna jak trzepał wacka.

03 46 wszysko wytrzymam każdą sykane ale nie szykane moich dzieci jescze raz ktos obrszi me dziecko to zawiado ie policje bo to znencanie nad nieletnimi

Gość gość
"potrawy na wilkanoc" Potrawy Wilka na noc?

Gość gość
kogo to obchodzi?

Składniki Gotowane warzywa : ziemniaki-8, marchew-6, pietruszka (korzeń)- 2, 1 mały seler, jajka na twardo-6, ogórki kiszone lub z octem-6 2 cebule lub biała część dużego pora, czosnek-2 ząbki, 1 jabłko 1 puszka groszku zielonego, konserwowego, 1 puszka kukurydzy konserwowej, pietruszka zielona (natka) lub koper-do smaku, a potem do posypania całości. 1 słoik 320 gram majonezu dekoracyjnego "Winiary", sól-do smaku, pieprz-do smaku, parę łyżek musztardy "Stołowej"-do smaku.

Przygotowanie Sałatka jarzynowa Umyć i ugotować, tak by się nie rozgotowały w łupinach warzywa : ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler oraz jajka na twardo. Potem powyższe składniki, gdy przestygną obrać i pokroić na drobną kostkę. Oprócz tego pokroić drobno cebulę lub białą część pora, czosnek-przez praskę, jajka, ogórki-odsączone, jabłko, pietruszkę zieloną lub koper. Wszystko dać do dużej miski. Dodać do tego 1 puszkę groszku zielonego konserwowego-odsączonego, 1 puszkę kukurydzy konserwowanej-odsączonej i 1 słoik, 320 gram majonezu dekoracyjnego "Winiary". Dokładnie wymieszać i przyprawić-solą i pieprzem i dać musztardę "Stołową". Sałatkę wyłożyć do dekoracyjnej miski i ozdobić, np. pietruszką, koprem, papryką różnokolorową, groszkiem kukurydzą, jajkiem, marchwią. Odstawić sałatkę do lodówki, by wszystkie składniki się ze sobą "przegryzły". Taka sałatka jarzynowa na pewno zyska uznanie :) Smacznego!

Pani Rypsymo tylko jak np babcia robi tą jarzynową sałatkę to np nie dodaje musztardy tylko z majonezem i bez jabłka i innych trochę inaczej ale to jest ogólny przepis i właśńie można trochę inaczej nie wszystkie składniki

gotowane ziemniaki i marchew oraz jajka z majonezem przeważnie tak jakoś ja myślę jak ja zawsze jem przeważnie no może jeszcze coś dodajewłąściwie jakoś nie mam główy i nie pamięntam czy wszystko powiedziałąm wszystkie skłądniki ale można wszystko dodać

Gość gość
jak slodko zostac swirem i samemu ze soba popisac chociaz przez chwile

Gość gość
wez zainwestuj w slownik ortograficzny :)

nie wiem czy coś jeszcze zawsze babcia jakieś mieso szaszłyki kolety mielone schabowe kurczak itd bigos ziemniaki kiełbasa i dużo różnych