Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój partner uderzył mojego syna co teraz

Polecane posty

Gość gość

Mój 5 letni syn został uderzony przez mojego faceta. Sytuacja jest bardzo skomplikowana bo myślałam że w końcu ułożyłam sobie spokojnie życie po tych wszystkich przeżyciach. Pierwszy facet jakiego miałam zg****ił mnie Drugi facet jakiego miałam mnie bił Trzeci zdradzał A czwarty zostawił mnie jak byłam w ciąży. Teraz myślałam że ten piąty to już ostatni, ale niestety kilkakrotnie podniósł rękę na moje dziecko. Uderzył je nie raz. Nawet zamieszkał on u mnie w domu, ze mną, z moim dzieckiem i z moimi rodzicami. Wczoraj sytuacja zaostrzyła się tak że on uderzył mojego syna przy moim ojcu. Niestety między moim facetem a moim ojcem również doszła do rękoczynów, dla mojego ojca do tej pory jest nie do uwierzenia że ktoś podniósł rękę na dziecko. Robił mi awantury że ja ciągle sprowadzam śmieci, że jestem nieodpowiedzialna, puszczalska, itp. To nie było jakieś wielkie uderzenie, trochę przesadził bo odbił mu dłoń na plecach. A dziecko jak to dziecko, zobaczył że ma sojusznika w dziadku i to wykorzystuje. Bo dziadek już wczoraj zabrał go do MCDONALDA, później kupił mu pościel z samochodzikami, itd. Co teraz robić? facet obiecał mi że to się nigdy nie powtórzy a ojciec że jeśli znowu wystawie jakiś numer odda mnie do szpitala psychiatrycznego.

Gość gość
Jakiś obcy gnoj bije twoje dziecko a ty na to pozwalasz? Zatlukla bym gnoja

Gość gość
W jakiej sytuacji Twój syn został ''uderzony''? Przede wszystkim zweryfikuj słuszność tego postępku, bo być może dzieciak jest rozwydrzony i nie potrafisz nad nim zapanować. Może trzeba zmienić metody wychowawcze na bardziej konsekwentne i stanowcze. Po drugie, popracuj nad sobą i swoją umiejętnością wyczuwania i oceny kandydatów na partnerów. Skoro wiążesz się z nieodpowiednimi, najwyraźniej jej nie posiadasz. Część problemów generuje Twoja własna postawa, więc przeanalizuj ją i wprowadź zmiany tak, gdzie trzeba. Po trzecie, powinnaś dążyć do samodzielności i własnego miejsca zamieszkania. Ty i dziecko. Powodzenia.

Gość gość
Czemu tak się dzieje że kobiety dla facetów poświęcają własne dzieci,postaw ultimatum że jeśli to się powtórzy to won z domu temu typowi,jakie on ma prawo bić twoje dziecko?,zrób coś ,małe dziecko się nie obroni przed dorosłym facetem,on najwyraźniej nie akceptuje Twojego dziecka,masz oparcie w rodzicach ,po co ci taki facet.?

Gość gość
gość dziś Dlaczego tak kategorycznie zrzucasz całą winę na faceta, skoro nie znasz ani jego, ani też tego dziecka? Nie byłaś przy tej sytuacji, nie możesz ocenić obiektywnie. Nie broń dziecka ''dla zasady''. Może jest rozkapryszonym bachorem? Niech Autorka zwróci na to uwagę, nie utwierdzaj jej w błędnych przekonaniach.

Gość gość
Nigdy bym nie pozwoliła żeby jakiś fagas bił moje dziecko normalnie bym go chyba zabiła.a twój ojciec wporzadku facet powinien mu taki łomot spuścić i z domu wywalić a ty jak chcesz leć za panem

Gość gość
Ale ja go kocham i nie chce go zostawiać...nie wiem co robić i nie chce wybierać syna jeżeli kocham partnera. Może zostawić go z dziadkami???

Gość gość
Jasne fagas to świętość a dziecko można szturchać gluboe Babska myślące tylko dooopa

Gość gość
Jakaś patologia umyslowa

Gość gość
Jak to co wypierdolić chama z domu i tyle

Gość gość
Nie wiem, co jest bardziej patologiczne - sytuacja Autorki, czy komentarze mówiące, że wyłącznie facet zawinił xD Żałosne babska.

Gość gość
Żałosna to ty jesteś nikt niema prawa bić dziecka jakiś przydupas mamusi

Gość gość
gość dziś Żałosna to ty jesteś nikt niema prawa bić dziecka jakiś przydupas mamusi xx Potrafisz być obiektywna? Najwyraźniej nie, a to już oznaka znacznego ograniczenia umysłowego.

Gość gość
Niestety, ale weryfikowanie uderzenia i poszukiwanie powodu - to jest żałosne moja droga. Obcy facet podnosi reke na dziecko, w dodatku poniża ja, a ta sie pyta co robić?:O to juz twoj ojciec powinien go wyj***c na zbity beton.

Gość gość
Ale z czym mam być obiektywna nienapisane nawet żeby to dziecko czymś zawiniło ot tak fagas się musi wyzyc

Gość gość
08:28 ta wypowiedz świadczy, ze to prowokacja, chociaz w naturze takie sytuacje sie zdarzają.

Gość gość
08:53 Niestety nie jest ''żałosne'', ponieważ pozwala ocenić efektywność metod wychowawczych stosowanych przez Autorkę, ''moja droga''. Jeśli dzieciak jest rozwydrzony jak dziadowski bicz - a to bardzo prawdopodobne w kontekście przedstawionej patologii - należy do tego odpowiednio podejść.

Gość gość
gość dziś Ale z czym mam być obiektywna nienapisane nawet żeby to dziecko czymś zawiniło xx To, że nie jest napisane, nie znaczy, że tak nie mogło być. I że trzeba od razu całą winę przerzucać na faceta. Autorka we własnym zakresie powinna wiedzieć, na co jeszcze uwagę zwrócić. Również na to, czego nie dostrzegła, bądź nie napisała.

Gość gość
1. Dzieci się nie bije. Nie ma na to żadnego usprawiedliwienia. Koniec. Kropka 2. Ta sama osoba pisze wiele kontrowersyjnych tematów. Są dość łatwe do wychwycenia. Ten jest jeden z serii. Nie wiem w jakim celu to robi, może zabawa, może badanie socjologiczne. Tak czy inaczej czytam, bo w sumie dość istotne zagadnienia porusza.

Gość gość
09:05 Dzieci się wychowuje też tak, by inni przy nich nerwów nie tracili i ich nie bili. Proste. Nie wiadomo, jak było w tym przypadku, ale nie można bagatelizować i tej wersji zdarzeń.

Gość gość
9,06 Niedojrzała i źle wychowana jest osoba, która w dorosłym wieku nie potrafi zapanować nad swoimi emocjami do tego stopnia, że ucieka się do przemocy.

Gość gość
gość dziś 1. Dzieci się nie bije. Nie ma na to żadnego usprawiedliwienia. Koniec. Kropka 2. Ta sama osoba pisze wiele kontrowersyjnych tematów. Są dość łatwe do wychwycenia. Ten jest jeden z serii. Nie wiem w jakim celu to robi, może zabawa, może badanie socjologiczne. Tak czy inaczej czytam, bo w sumie dość istotne zagadnienia porusza. x Chodzi ci o ten, gdzie ojciec niby oddał córce bijącej psa smyczą i wylądowała na pogotowiu? Pomiędzy tym a tamtym jeszcze jeden podobny był i zawsze w weekendy chyba :D

Gość gość
gość dziś 09:05 Dzieci się wychowuje też tak, by inni przy nich nerwów nie tracili i ich nie bili. Proste. Nie wiadomo, jak było w tym przypadku, ale nie można bagatelizować i tej wersji zdarzeń. x Powaliło cię? Nie ma wytłumaczenia dla uderzenia dziecka. Jeszcze on mógł uszkodzić małego. To nie był zwykły klaps w tyłek (którego też nie popieram) ale przywalił mu w plecy. Mógł płuco odbić. Dorosła i kumata osoba poradzi sobie z dzieckiem bez bicia. Bicie to oznaka nie tylko podłości i braku empatii, ale też nieporadności wychowawczej (czyli niskiej inteligencji emocjonalnej).

Gość gość
gość dziś 9,06 Niedojrzała i źle wychowana jest osoba, która w dorosłym wieku nie potrafi zapanować nad swoimi emocjami do tego stopnia, że ucieka się do przemocy. xx CZY WY JESTEŚCIE JAKIEŚ TĘPE??? GDZIE widzicie obronę tego faceta?? Ja Wam mówię, że mogą być DWIE STRONY MEDALU. Nauczcie się wreszcie czytać ze zrozumieniem, zaślepione kwoki, bo ograniczenia percepcji i brak obiektywizmu jednak SĄ problemem w życiu, i to poważnym.

Gość gość
9,09 Być może. Tego nie czytałam. W każdym razie są dość charakterystyczne nie przez to co pisze, ale jak. Pierwszy post przedstawia jakiś kontrowersyjny problem, jest przemyślany i długi. Kolejne wpisy są powtarzaniem tego samego nieco innymi słowami. Charakterystyczne jest, że nie obiera żadnej strony w dyskusji nawet jeśli ktoś rzuca 'przynętę'. Tutaj padło od jakiejś osoby "dziecko było niegrzeczne". Mogła napisać "było niegrzeczne" albo "było grzeczne" ale to by było obraniem strony. Osoba pisząca tematy tego nie robi. Pisze "ale ja go kocham". Tak czy inaczej ciekawie się czyta.

Gość gość
9,20 Przykro mi, że nie umiesz panować nad emocjami. Dorosłe osoby tylko wyzywasz, czy też bijesz?

Gość gość
Może zostawic syna u dziadkow, bo kochasz fagasa tak zeby poswiecic dla niego dziecko? No mam jedno rozwiazanie - rypnij sobie czyms ciezkkm porzadnie w glowe, bo dla Ciebie juz nie ma lekarstwa. Moze jakims cudem klepki w tym pustym lbie wroca na wlasciwe miejsce, choc nie sadze.

Gość gość
gość dziś Przykro mi, że nie umiesz panować nad emocjami. Dorosłe osoby tylko wyzywasz, czy też bijesz? xx Przykro mi, że nie masz już argumentów i usiłujesz złośliwie odkręcić kota ogonem. Ale cieszę się, że w końcu przekaz dotarł :)

Gość gość
9,29 Nie jestem Twoim terapeutą, nie muszę Cię rozumieć :)

Gość gość
To prowo z tym zostawieniem dziecka rodzicom( a oni dlaczego mają go wychowywać?) dla jakiegoś faceta,tak?