Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dziecko, pracuje i nie mam za co żyć

Polecane posty

Gość gość
12:56 oho dobre rady pisowskiego trola. Uczciwie pracujący człowiek powinien żreć ziemniaki i cieszyć się, że nie zdechł jeszcze z głodu... Ważne, że podatki, Zusy i inne srusy opłacone.

Gość gość
Właśnie, wielce zaradna, a je ziemniaki na obiad, nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.

Gość gość
Może ty jesteś tym trollem? I jeszcze jakieś filmiki propagujesz trollu.

Gość gość
na weterynarię zaocznie??? ludzie to kosztuje około 5 tyś na semestr. Nawet tyle nie zarobi, a gdzie czas na naukę. Jak tyko zda matmę to na pewno sie dostanie, ze wszystkich przedmiotów ma właściwie same 5 , poza matmą.

Gość gość
14:23 Przeszkadza Ci to przydupasie karakana?

Gość gość
Może grzeczniej i zapoznaj się z tematem i moimi wypowiedziami prymitywny trollu, ponieważ ewidentnie coś źle z twoją interpretacją.

Gość gość
Poparcie dla "dobrej zmiany" maleje. Armia trolli tego nie zmieni. Ludzie są w****ieni, ale żeby to zobaczyć to trzeba wyjść ze smoleńskiego matriksa.

Gość gość
Twierdzisz, że fryzjer to luksus i przeciętna Kowalska nie powinna mieć takich "wygórowanych" wymagań. Nie mam więcej pytań trollico.

Gość gość
mnie kiedyś wkurfiło jak czytałam szlachetną paczkę i rodzina miała dochód miesięczny 5,5 tysiąca i prosiła o wsparcie bo nie mają łóżka piętrowego i dzieciom zniszczyło się biurko normalnie szczęka mi opadła ile rodzin chciałoby taki dochód i jak dobrze z tego można wygospodarować sensowne rzeczy a tu tacy ludzie którzy potrzebują wsparcia,samotne kobiety i borykają się z okrutną rzeczywistością bo nie mają wsparcia faceta i tylko dlatego są gorsze

Gość Ana 345
No to skoro syn ma same piątki za wyjątkiem matmy to dlaczego nie ma stypendium naukowego?

Gość gość
ja (autorka) pisałam trzy razy do szlachetnej paczki z prośbą o pralkę . Niestety tam nie ma kontaktu dla osób prywatnych tylko dla firm, napisałam wiec tam, przedstawiłam sytuację , dwa razy mi nie odpisano, raz pan chłodno odpisał że to wolontariusz musi mnie znależc a nie ja jego. No to odpisałam jak taki wolontariusz może mnie znależć, skoro nie jestem klientką mopsu bo nic mi stamtad nie przysługuje, niestety pomimo kilkakrotnie ponawianego pytania, odp nie dostałąm.

Gość gość
Autorko bo w tym kraju wspiera się patologię.

Gość gość
miał przez kilka miesiecy w 2 klasie, potem jakoś nie pamiętam zabrakło środków i my spózniliśmy sie ze złozeniem wniosku. Stypendium socjalne nam nie przysługuje-za bogaci ( o ironio..)

Gość gość
Dziecko to jest już dorosły mężczyzna, który może sam zapracować na swoje studia. Poza tym nie wszyscy muszą studiować. A jeżeli jest naprawdę zdolny i ma dobre oceny to przysługuje mu stypendium naukowe.

Gość gość
a ja nie rozumiem kuwa jednej rzeczy, bieda aż piszczy a ona sobie jeszcze kundla bezdomnego z ulicy zbiera. Śmierdziel musi miec szczepienie, żarcie, a to są koszta. A teraz jeszcze p******** że go nie wyrzuci bo go kocha.Ojej, tragedia bo piesek pójdzie do schroniska.

Gość gość
gość dziś a ja nie rozumiem kuwa jednej rzeczy, bieda aż piszczy a ona sobie jeszcze kundla bezdomnego z ulicy zbiera. Śmierdziel musi miec szczepienie, żarcie, a to są koszta. A teraz jeszcze p******** że go nie wyrzuci bo go kocha.Ojej, tragedia bo piesek pójdzie do schroniska. x nie wiesz człowieku bez krzty empatii czym jest schronisko, zwłaszcza to gdzie mieszkam. To w znakomitej wiekszości obozy koncentracyjne dla zwierząt. I nie kur.. nie wyrzucę psa jak zuzytej zabawki bo to jest członek rodziny. I właśnie postanowiłam , że w tej chwili nie będe sie już tutaj denerwowała, bo przecież ten komentarz podniósł mi strasznie ciśnienie. Biore więc kundla , śmierdziela przytule , szepnę mu do ucha ż enigdy go nie oddam i zabiorę na długi spacer.

Gość gość
14:51 przymknij się trollu!

Gość Ana 345
A może po prostu przestał spełniać kryteria żeby otrzymać to stypendium... A jeżeli nie , to nie wiem jak można tego nie dopilnować. Poza tym jest niemożliwe, że zabrakło środków na wypłatę stypendiów dla dzieci. Poza tym Twój syn doskonale zdaje sobie sprawę z tego jaka jest Wasza sytuacja finansowa i za zarobione pieniądze chce zrobić sobie prawo jazdy i kupić jakiegoś rzęcha, który będzie generował koszty. Powinien te pieniądze przeznaczyć na koszty związane ze studiami. Piszesz, że prawo jazdy i auto ułatwi mu znalezienie pracy, przy czym wcześniej napisałaś, że studiując nie będzie mógł pracować bo musi mieć czas na naukę. Może niech zacznie myśleć jak dorosły facet a nie chłopiec. :-(

Gość gość
A ja nie rozumiem jednej rzeczy. Podobno w Polsce żyje się już bardzo dobrze. Jakim cudem dla człowieka, który pracuje pies i fryzjer jest luksusem? To jak to jest z tą dobrą zmianą? :D

Gość gość
Nie doczekamy się odpowiedzi.

Gość gość
A skat jesteś autorko postu? Mam podobnie z tym wyjątkiem że mieszkam na wsi zarabiam 1500 do 1600zł miesięcznie. A wszystkich opłat łącznie opałem na zimę to 900 do 1000zł Tak się zastanawiam czy aby nie zamieszkać z kimś w mieście Wówczas może było by lżej!!

Gość gość
To ja nie wiem, najpierw chłopak ma studiować, potem ma szukac pracy? Prawo jazdy na pewno mu sie przyda, ale ten samochod niech odłoży na pózniej. Teraz ma maturę, studia od października, wiec najdłuższe wakacje w życiu - moze jeszcze zarobić poza ta praca na 6 tygodni.

Gość gość
zacznij oszczędzać, poczytaj wiele artykułów jak to robić, a Twój standard życia wcale nie musi się pogorszyć. ja zrezygnowałam z abonamentu w orange i przeniosłam się na karte do mobile vikings i płacę tylko 29 zł i jestem bardzo zadowolona, rzuciłam palenie. zobacz na spokojnie z czego możesz zrezygnować, a co ograniczyć

Gość gość
wy/pier/dalaj z tym wikingiem bo juz sie rzygac chce