Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Warto wracac do Polski

Polecane posty

Gość gość

Moj maz chce wracac do Polski warto ??? a mnie oprocz rodziny nic tam nie ciagnie.

Gość gość
A gdzie aktualnie mieszkacie?

Gość gość
Uk ja 6 lat maz 10 mamy dziecko 4 lata.

Gość gość
Tez mieszkam za granica i gdyby nie lepsze zarobki to pewnie wrocilabym do Polski. Lubie swoje miasto, mam przyjaciol no i rodzina :)

Gość gość
My wrocilismy. Mieszkalismy w Belgii. Szczerze to ja sobie chwalę powrot. Wiadomo ze tam kasa wieksza,ale to zalezy od tego czego oczekujesz od zycia :-) Jezeli masz tam dobra prace,fajnych przyjaciol ktorzy patrza jak pomoc a nie jak wbic szpile to siedz:-)

Gość gość
Ogolnie boje sie ze czeka mnie to zanim wyjechalam do Uk Brak pracy albo praca na smieciowych umowach.

Gość gość
Praca na śmieciowych umowach to już raczej nie, ale może być za śmieciową stawkę.

Gość gość
Nie warto. Nam się niby nieźle powodzi. Mamy dom i mieszkanie. Ale nie lubię tu mieszkać. Tragedia. Sędziowie kradną na stacjach benzynowych i nic ich za to nie spotyka. Niewinni ludzie spędzają 18 lat w więzieniu. Płacą za posiadanie dziec***atolom a normalnym pracującym nawet zwrot z podatku zabrali.... Porażka.

Gość gość
mnie też źle w kraju bo muszę zapieprzać na czyjeś bachory w tym bogatych gdzie sama z dzieckiem żyję w biedzie bo nasz dochód to aż 1 1700 zł tj. przekracza 800 zł na osobę

Gość gość
Też się nad tym zastanawialiśmy. Ale poza powodami sentymentalnymi nie miałoby to absolutnie żadnych plusów, za to minusów - dziesiątki: obniżenie poziomu życia i gorsze zarobki (przy większym nakładzie pracy), utrudnienia w opiece nad dzieckiem (tu żłobki czy przedszkola są dostępne bez problemów), chory klimat polityczny i religijny, absurdy w opiece medycznej, kulinaria, pogoda, ludzka mentalność...

Gość gość
Chory klimat religijny to macie tam za granicą, gdzie aż roi się od bab w chustkach na głowach i ich właścicieli w turbanach.

Gość gość
to zależy co sobie ceni w życiu, pieniądze to nie wszystko, zagranicą zawsze się będzie obcym, kto nie był nie zrozumie

Gość gość
dziś to zależy co sobie ceni w życiu, pieniądze to nie wszystko, zagranicą zawsze się będzie obcym, kto nie był nie zrozumie n n n zgadzam się mieszkałam w UK ok 10 lat wróciliśmy w 2011 urodziłam tam dziecko i było fajnie ale wróciliśmy i nie narzekam , mam firmę kasę zarabiam lepszą niż w UK , jestem u siebie , wyjeżdżam na wczasy , mam swój dom i jest super już nie wyjechałabym , no może tylko odwiedzić znajomych ale na pewno nie do pracy jeżeli masz pomysł co będziecie tu robić to wracaj bo tu można żyć lepiej niż w UK jeżeli masz głowę na karku

Gość gość
gość dziś NIech się roi, ale przynajmniej żaden pedofil w sukience nie mówi mi, co mam robić ze swoją macicą, nie każe rodzić chorych dzieci i nie pcha łap w majtki tych dzieci :O

Gość gość
nie

Gość gość
17.39 czyżby? Tam to dopiero mają zwyczaje. W naszej religii takie zachowania o jakich piszesz są społecznie naganne, u nich dozwolone i powszechnie praktykowane. No ale skoro oni lepsi to powodzenia.

Gość gość
Aborcja w Uk jest dozwolona kosciol zarabia sam na siebie obca hmmm obcy jest moj maz bo nie mowi zbyt dobrze po angielsku ja sie tu wcale obca nie czuje.

Gość gość
chyba po to aby zapieprzać za najniższą krajową na cudzie bachory

Gość gość
18.26 tak tam pedo to normalność nie to co w zacofanej Polsce ..