Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Papież nie jeset już przywódcą chrześcijańskim, ale lewackim politykiem

Polecane posty

Gość gość

Papież nie jest już przywódcą chrześcijańskim, ale politykiem i aktywistą praw człowieka. On nie jest już głową Kościoła działającą dla dobra chrześcijaństwa i ja nie postrzegam go jako mojego przewodnika. To co widzę, gdy na niego patrzę, to lewicowy polityk. Jezus powiedział co prawda, że powinniśmy kochać swoich wrogów, ale nie, że powinniśmy być głupi.

Gość gość
Słyszałam papieża głoszącego to i byłam bardzo rozczarowana, ponieważ islamu i chrześcijaństwa nie można porównywać. Chrześcijanie muszą naśladować Jezusa, który głosił miłość i miłosierdzie, nawet dla swoich wrogów. Traktowanie innych tak, jak sam chciałbyś być traktowany. Tymczasem islam, a szczególnie Państwo Islamskie robią dokładnie to, co robił Mahomet. A on pozwalał swoim wyznawcom zabijać, przywłaszczać sobie żony jako niewolnice seksualne. Nie możemy porównać tych dwóch światów. I nie mam na myśli chrześcijan i muzułmanów - nie możemy porównywać ideologii. Twórca tej ideologii był przestępcą, watażką, który mówił, że zabijanie ludzi przynosi chwałę. Jak możemy otworzyć granice przed taką ideologią? Ponieważ nie wiemy, kto do nas przybywa, musimy być bardzo ostrożni, zwłaszcza, że widzimy, co stało się z chrześcijanami w krajach muzułmańskich. Nie rozumiem postawy papieża i Kościoła katolickiego, którzy powinni się troszczyć przede wszystkim o swoich wiernych. Oto pełny wywiad: https://opinie.wp.pl/islam-dzieli-ludzkosc-na-domy-pokoju-i-wojny-niewierni-znajduja-sie-oczywiscie-w-tym-drugim-6230855552665729a

Gość gość
był jakiś ksiądz, który modlił sie o usunięcie tego pajaca Franciszka ze stanowiska, on na pewno chce zniszczyć katolicyzm, poprzez wojny i degrengoladę duchową - w sumie nie mam nic przeciwko upadkowi religii :P