Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie wybierają studia psychologiczne?

Polecane posty

Gość gość

Co nimi kieruje?

Gość gość
bo są psycholami ?

Gość gość
Czesto sami mają problemy i dlatego wybierają psychologię.

Gość gość
mogą pozniej wołac za godiznke rozmowy a raczej samego potakiwnaia... 100 zlotych. Allbo kosic za sped bydla [tzw szkolenie biznesowe] srednia krajowa... ale dziennie.

Gość gość
bo ich to ciekawi :)

Gość gość
Bo chcą znaleźć odpowiedź na sens życia i własne problemy.

Gość scorpionadrink
Niestety i bardzo niestety , bardzo duża ilość osób , ogromna ilość kobiet przede wszystkim po takich kierunkach , jak psychologia, socjologia itd. trafia do pracy w różnych firmach , które są tak zwanymi POŚREDNIKAMI PRACY , powiedzmy ADECCO najbardziej znane w Polsce lub MONSTER lub GOLDENLINE , można wymieniać , setki takich firm , - jeszcze ciekawiej to wszystko wygląda, gdy Damulka po kierunku psychologia lub socjologia została zatrudniona przez firmę, która poszukuje akurat kandydatów do pracy a firma potrzebuje powiedzmy inżynierów chemików albo inżynierów energetyków lub elektryków lub zwyczajnych kierowników z tytułem inżynierskim , jako kierowników działu technicznego lub techników działu technicznego od spraw energetycznych i taka kobieta z działu HR zaprasza kandydata na spotkanie i rozmowę kwalifikacyjną i na dzień dobry zadaje pytania, dlaczego kandydat nie założył krawata do marynarki ? dlaczego kandydat do pracy przybył na spotkanie nie ogolony ? i zaczyna się pierniczenie i pierdzielenie ! Pytanie od pani socjolog z działu HR do kandydata, co kandydat zrobi, jeżeli dwie pracownice obok siebie pracujące na stanowiskach zgłoszą, że jednej jednej jest zimno a koleżance jest gorąco ? wtedy mówię wprost, że tej , której jest zimno , powinna się przebiec wokół budynku kilka razy a jeżeli drugiej jest za gorąco to powinna się rozebrać ! już wiem, że podpadłem ale kobiety z HR zadają takie durne pytania, a za chwilę pytanie techniczne pada: - proszę narysować zasilanie sieci średniego napięcia i transformator 15000V/400V oraz jakie mogą być odbiory napięcia po stronie NN i sterowanie falownikami oraz silnikami i tu się czuję lepiej w tym temacie ale kobieta z HR nie rozumie tych rysunków, zatem idzie skonsultować z kolegą z działu HR , wraca po kilku minutach narady i oświadcza, że zaliczyłem 'egzamin' i przesyłają moją kandydaturę do Pracodawcy , przez dwa tygodnie od zdarzenia brak odzewu od Pracodawcy , to jest jakiś obłęd aby zaliczać egzamin techniczny przed panią psycholog lub socjolog , która nie ma zielonego pojęcia o technice a po kilku dniach ponowne ogłoszenie i oferta pracy - firma Adecco pilnie poszukuje kierownika technicznego i techników dla naszego klienta z branży technicznej , ktoś tu jest chory !

Gość gość
Te pytania owszem są dziwne, ale mają sens. Wiesz jaki? Sprawdzają twoją kreatywność. Jesli np. szukasz pracy w handlu czy ogolnie pracy z klientem potrzeba do tego kreatywnosci, zresztą nawet jak pracujesz w sklepie z odzieżą kreatywność też się przydaje np. przy robieniu wystawek czy promocji.

Gość gość
Im bardzij głupie pytanie tym zmusza do wiekszej do większej kreatywności.