Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zmienić swój charakter i siebie?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Bardzo bym chciała się zmienić. Często zastanawiam się dlaczego ludzie których mijam patrzą się na mnie i mnie obserwują, przeszywają wrogim wzorkiem. Mam wrażenie ze każdy widzi we mnie wroga. Mam natrętne myśli ze są na mój temat plotki. W kółko dręczą mnie te myśli czy ktoś mnie lubi, czemu Ktoś się patrzy albo czy ktoś coś o mnie gada złego. Wewnątrz jestem osoba spokojna wrażliwa, na pozór tez ale często udaje kogoś kim nie jestem. Idąc po prostu zaczynam być podświadomie wyniosła i wyglądam na bardzo chamska dziewczynę. Chciałabym dawać więcej dobra ludziom ale nie umiem być bezinteresowna. Czuje się beznadziejnie bo nie ukrywam, jestem ładna ale to ma tez swoje wady. Nie udało mi się jeszcze trafić na odpowiedniego chłopaka. Wielu z nich zagaduje itd ale mam wrażenie ze bardziej patrzą na mnie pod katem „fajna dupa” niż „fajnie byłoby ja poznać” do tego mam wrażenie ze znajomi coraz częściej wola inne towarzystwo a przychodzą wtedy gdy nie ma nikogo albo potrzebują pomocy. Zastanawiam się ostatnio nad sensem w ogóle mojego życia i chyba przestaje Iuz go widzieć. Potrzebuje prawdziwych przyjaciół, miłości. Jeszcze całe życie przede mną a ja już od długiego czasu mam schizy i natrętne myśli które nie pozwalają mi żyć normalnie. Ciagle się przejmuje.

Gość gość
Poszukaj sobie takich oto książek (pdfy są w internecie na pewno): Karen Horney - Neurotyczna osobowość naszych czasów Karen Horney - Nasze wewnętrzne konflikty Przeczytaj a nie pożałujesz, wiele się o sobie samej dowiesz. Co do sensu życia. Skoro go nie masz to może postaw sobie za cel znalezienie go. :) Próbuj różnych rzeczy, zastanów się co zawsze chciałaś zrobić ale nie miałaś odwagi/czasu do tej pory. Na znalezienie prawdziwych przyjaciół i miłości gwarancji Ci nikt nie da, lepiej naucz się cieszyć życiem bez tego, nawet będąc sama. I dopiero wtedy wpuszczaj do swojego życia innych ludzi, bez tej myśli że ich potrzebujesz.