Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przydał wam sie biustonosz do karmienia ?

Polecane posty

Gość gość

czy to praktyczna rzecz czy mozna poradzic sobie z normalnym?

Gość gość
Zdecydowanie polecam biustonosz do karmienia. Jest wygodniej i szybciej.

Gość gość
Jest zdecydowanie wygodniej i łatwiej wyjąć pierś w takim staniku. Ja poza 2 pierwszymi nie kupowałam specjalnych, tylko po prostu przerobiłam sobie zwykłe - dzięki temu mogłam wybrać znane i lubiane modele, bo nieukrywajmy, ale fajnych "karmników" w normalnej rozmiarówce i dobrej jakości wcale tak wiele nie ma. I często nie grzeszą urodą ;)

Gość gość
Ja miałam zwykłe z odpinanymi ramiączkami.

Gość gość
Mialam 4 I nie wyobrażam sobie jak bym bez nich dyskretnie miała karmić. Miałam stanik plus koszulka z odpinanymi ramiączkami i na to zwykła koszula czy sweter. Także całą byłam zakryta, na czas karmienia przykryłam się chusta i nic nie było widać. Warto zainwestować albo właśnie przerobić stanik szczególnie jak się planuje wyłącznie kp te zalecane pół roku i potem kontynuować.

Gość gość
gość dziś ja tak próbowałam, ale to niewygodne, bo w nich odpięte ramiączko "ucieka"

Gość gość
Polecam staniki do karmienia, wygodne i szybciutkie w obsłudze. Dwoje dzieci tak karmiłam, każde po 16 mcy. Nie mam dużego biustu i podczas karmienia mieściłam sie w miseczkę B, wiec miałam ogromny wybór biustonoszy.

Gość gość
gość dziś Nie ma czegoś takiego jak "miseczka B". I nieprawda, niezależnie od rozmiaru wybór porządnych staników do karmienia jest niewielki. Tylko szmatek nic nie trzymających jest pełno.

Gość gość
Mam, ale nie uzywam. Przy starszym dziecku nie mialam i dalam rade, teraz kupilam bo ... wypatrzylam wsrod innych biustonoszy , jak bylam w ciazy. Niby w dzien ok, ale w nocy nie trzymaly wkladki laktacyjnej na sutku i wiecznie smierdzialam mlekiem. I byc moze jakis felerny, zle dobrany ( chociaz tam nie ma co dobierac)zle uszyty, nie wiem. Dla mnie niewypal

Gość gość
Po co nosisz stanik w nocy? Tak z ciekawości pytam bo nigdy bym nie wpadła że można w staniku spać. Przecież to niewygodne a już jak się kp to zupełnie.

Gość gość
Ja myślałam, że poradzę sobie ze zwykłymi. Miałam do karmienia przeznaczyć kilka gorszych, starszych, których nie było mi szkoda. I już kilka dni po porodzie zamawiałam przez internet specjalny do karmienia. Dużo wygodniej. Minimum to dwa, bo to i tak trzeba prać na okrągło. Ja też nosiłam stanik do karmienia w nocy. Wyczytałam, że biust "trzymany w ryzach" przez cały czas ma większą szansę wyglądać dobrze po zakończeniu karmienia. Nie wiem czy to prawda i czy to zasługa noszenia stanika, ale mój biust po kp wygląda tak jak przed:)

Gość gość
Mi bardzo. Na początku miałam zwykły bo nie zdążyłam kupić żadnego do karmienia, ale było mi strasznie niewygodnie. Później zamówiłam sobie stanik do karmienia z allesa.I serio dużo większy komfort. Także polecam:D

Gość gość
BARDZO, mam 10 i wszystkie są super