Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY!

Polecane posty

Gość gość

W weekend wpada do mnie rodzina na przyjecie, wszyscy pija duzo kawy (oprocz mnie i mojego partnera). Nie mamy w domu zadnych sprzetow do parzenia, ekspresow itd. Poprzednim razem kazdy osobno robil sobie w kubku z filtrem i nie powiem, troche zamieszania sie narobilo... :/ W tym roku chce tego uniknac. Powiedzcie mi jak najlepiej zaparzyc kawe?? Mam taki dzbanek a'la termos ok 2l, i dobra mielona kawe. Jak to najlepiej zrobic?? Czy najpierw zaparzyc to w jakims naczyniu a pozniej przelac przez filtr do dzbanka i jakie proporcje?? Nie pije, wiec nie znam sie kompletnie na tym. Czekam na wasze rady :)

Gość gość
Znajomi cyganie z Bułgarii gotuja kawe w garnku, a później przelewaja do kubków i o dziwo dobra jest tak zaparzona kawa :)

Gość gość
Ale ile dac lyzeczek kawy na prawie 2 litry wody? :o I jak to sie gotuje? haha :D

Gość gość
Nie gotuj, bo do tego potrzebny jest specjalny rodzaj kawy!

Gość gość
Gotujesz wodę i dodajesz kawy, aż do wrzenia. Paczka 250 g powinna wystarczyć :)

Gość gość
Normalna kawa, żadna specjalna :)

Gość gość
Czyli najpierw zagotowac wode w naczyniu a pozniej dodac kawe i jeszcze raz jakby zagotowac? I pozniej mam przelac to przez filtr?

Gość gość
Do wody, ktora zaczyna się gotować wsypuj kawe i tak z 5 minut mieszają, aż do wrzątku. Przez sitko przelew, chyba ze drobne ilości fusow Ci nie przeszkadzają.

Gość gość
Ja wlasnie kawy nie pije w ogole. Co innego moi goscie :P Dlatego mam z tym problem, nie chce im zaserwowac lury a denerwuje mnie to jak robia zamieszanie zeby zrobic kazdemu z osobna :D

Gość gość
Won z reklamami! :D