Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie na starosc przypominaja potwory

Polecane posty

Gość gość

jakie to zalosne, zwierzeta nie starzeja sie, np zolwie wygladaja tak samo, kazde inne zwierze chyba tez, tylko czlowiek.. co to za zycie jak od 40 roku zycia kobieta przypomina mumie a facet jakies 10 lat pozniej, a na starosc od 65 w gore to tylko sie powiesic, jak cieszyc sie zyciem??

Gość gość
Ty Autorze na pewno się nie zestarzejesz i nie będziesz przypominał potwora, bo- już nim jesteś , ha, ha, ha

Gość gość
Wystarczy umrzeć młodo.

Gość gość
Zabij się nim jesteś piękny

Gość gość
Bo starość to stan ducha. Ktoś kto jest stary nie może się zestarzeć, tak nie można zamoczyć wody.

Gość gość
chyba tak zrobie, tzn zabije sie poki mloda :D

Gość gość
Moja babcia naprawdę przypomina potwora. Ciężko się jej zginać i gdy coś jej upadnie to potrafi dzwonić,żeby przyjść i jej coś podnieść. Znalazłam "chwytak" u nich https://pomocedlaseniora.pl/ . Babcia zadowolona no i ja mam spokój

Gość gość
Straszne to jest w dodatku w polsce apteki, przychodnie wypełnione po brzegi starcami schorowanymi.

Gość gość
23:02 Boże :D wstydu nie macie jełopy

Gość przyszła staruszka
Starość miła nie jest, ani dla tego, kto się zestarzał, ani dla otoczenia. Moja babcia mówiła, że najgorsza jest utrata sprawności, zmarszczki i zwisy nie taki znowu problem, bo nie bolą. Najgorsze jest nietrzymanie moczu i narażanie innych na przykre zapachy. Są specjalne majty damskie i męskie, ale trudno przekonać seniora, żeby korzystał. Węch też nie ten, więc są nieświadomi swoich smrodków. Chce mi się płakać, kiedy myślę, co mnie czeka. Może nawet nie dożyję, kto wie ? ☹

Gość gość
Po psach widać upływ czasu. Siwieją pyski, braki zębów, pokracznie chodzą, też im wisi skóra i coś jeszcze. Po kocie mniej widać, ale już nie jest szybki i skoczny. Ma sklerozę i zapomina się myć albo gdzie kuweta stoi. Już to przerabialiśmy, wszystko się starzeje, co żyje, niestety

Gość gość
Wiadomo , że zmarszczki nie są atrakcyjne, ale szczęście często nie zależy od wieku. Taki staruszek, który np. ma pełno kolegów poznanych w sanatorium i jeszcze poznał tam np. jakąś panią może być szcześliwszy od 20-letniego prawiczka z fobią społeczną. Albo staruszek, który dorobił się czegoś w życiu, ma fajny dom, kase na wakacje i swoją rodzinę też będzie czuł się spełniony w życiu. Czucie kompleksów z powodu wieku jest głupie bo to, że się starzejemy jest normalne. Ważne jest za to to, co osiągnęlismy w jakim wieku. Np. jeden staruszek może być w pełni zadowolony ze swojego życia, z tego co przezył i czego się dorobił, a inny może skończyć bez rodziny i klepac biede z marnej emerytury. Popatrz np. na Hugh Hefnera ;) ten to miał zycie

Gość gość
Ty nie widzisz starości u zwiąrząt, ale może one między sobą już to wyczuwają choćby po zapachu. Zwięrzęta się starzeją tak samo jak my, tylko nie maja zmarszczek, ale wypadają im zęby, ciało się zmienia, mniej jest energii, pojawiają się problemy zdrowotne. Zółwie też się starzeją, tyle że wyjatkowo dlugo żyją, co nie znaczy, że przecież wiecznie i są cały czas młode

Gość gość
chyba jeszcze ta idiotka nie widziala psa czy kota zdychajacego ze starosci!

Gość gość
Moj pies miał wszystkie zęby

Gość gość
Zepsucie mózgu jest nieestetyczne

Gość gość
Raczej kosmitów

Gość gość
Jestescie czubami