Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam się wymigać z tego?

Polecane posty

Gość gość

Mam 15 lat i chodzę do 3 klasy gimnazjum. Mam młodszą siostrę, która chodzi do 3 klasy podstawówki. (Chodzimy do jednej szkoły, jest to zespół szkół, jeszcze). Nasza mama uczy w naszej szkole matematyki (klasy gimnazjalnej i 7 podstawówki). Zawsze to ona odbierają Lile, bo albo miała świetlicę na końcu, albo kkcztla razem z nią lub ekstra przyjeżdżała ( ja wracam autobusem szkolnym). Teraz mama chce żeby Lila zostawała na świetlicy w 3 dni tygodniu, bo ona musi chodzić na rehabilitację jeszcze przez 3 miesiące, bo jej na wczesne popołudnia przełożyli, a ja ją mam odbierać co mi się nie podoba, bo raz w tygodniu ja na nią będę musiał czekać dwie godziny, bo ma jakieś zajęcia poza lekcyjne, a później wieczną opieka w domu. Jak by się dało to chciałbym, żeby mama to po rehabilitacji robiła. Dla mnie to strata czasu.

Gość gość
Weź matce pomóż trochę i nie marudź. I tak, w tej sytuacji musisz.

Gość gość
Nie bądź bachor, dorośnij

Gość gość
No ale to jest męczące

Gość gość
Życie jest męczące, dlatego dorośli piją

Gość gość
mama potrzebuje rahabilitacji wiec pomóż mamie bez dyskusji. Naucz sie ze w zyciu nie zawsze wszystko jest tak jak Ty zechcesz

Gość gość
Ale rechabjlitavhe można przełożyć

Gość gość
Rehabilitację*

Gość gość
Tak bo paliwo za darmo dają i będzie specjalnie wieczorami jeździć, tobie było by dobrze mieć chate dla siebie, a kobieta nie będzie mieć czasu nawet oddechu złapać

Gość gość
No ale 2 h w piątek czekać?

Gość gość
Ojojo smartfona nie masz? Czytać nie umiesz, książki jakiejś? Chlać chcesz bo piątek?

Gość gość
Chlać.... Nie, ale chce wyjść z dziewczyną, kolegaminna miasto, a nie siedzieć z 9 matką i ją pilnować i jeszcze na nią czekać

Gość gość
To pójdziesz jak mama wróci.

Gość gość
W tedy to jest późno i już mi śie nie chce. Może mama by ją mogła do gabinetu zabrać na te jej 1,5h zajęć rehabilitacyjnych?

Gość gość
2,5*

Gość gość
Powiedz komus w szkole. Swoja droga twoja matka jest nienormalna I ludzie komentujacy tu tez bo to nie Ty zrobiles sobie dziecko a twoja mama. Odpowiedzialnoscia za siostre chce cie obarczyc co jest patologiczne I sprzeczne z zasadami wspolzycia spolecznego. Mozesz jej to powiedziec. Jesli nadal bedzie obstawiala przy swoim zyczliwy telefon do opieki powinien pomoc definitywnie. Masz prawo byc jeszcze dzieckiem nie nianka bo matka nie mysli glowa...

Gość gość
Eee, moja mama nie jest nienormalna, bo nie chce mi wcisnąć opieki nad lilą, żeby pójść na kawę tylko na zabieg. Co nie zmienia faktu, że chce się wymigać od opieki na lilką.

Gość gość
Rozumiem Cię.Chciałbyś czas spędzać z kumplami albo robić coś innego,a tu trzeba czekać na siostrę I się nią zająć. Ale pomysl ze to tylko jeden dzień .I co by było, gdybyś odmówił mamie w pomocy,a coś by sie złego stało lili,i już byś jej nie zobaczył. .nigdy..bolało by Cię to? Bo nigdy nie wiesz kiedy stracisz bliską osobę, a to zawsze jest z nienacka.Myślę ze powinieneś bardziej docenić ze masz rodzeństwo, i ze masz o kogo zadbać. Bo są takie osoby które będą jedynakiem do konca życia. Z nikim się nie pokłucą ,nie zrobią Zmowy na rodziców, nie będą mieć wsparcia

Gość gość
On jest "obarczony" przez 2h, tylko 2h, a ty jesteś normalna? Ma on i siostra iść do domu dziecka bo mu się chce wychodzić na miasto tylko w konkretnych godzinach?

Gość gość
Mógłbyś powiedzieć stanowczo NIE ale matki mają to do siebie że są złośliwe i może Ci zabronić wyjść z dziewczyną i kolegami. aby do 18,potem się wyprowadź i postaraj się żyć na własny rachunek, z matką jak najkrócej, nidzczą życia bo są wredne.

Gość gość
Poza tym moja mama uczy w mojej szkole, a jakbym jej powiedział, że jest patologiczna to bym jej sprawił przykrość i doprowadził do płaczu a na tym mi nie zależy bo ją kocham

Gość gość
To jak nazwiesz nauczycielke, ktora chce zwalic odpowiedzialnosc za swa nieletnia corke na takze nieletniego nastolatka? Chcesz byc taki moralny to badz. Ja bym powiedziala ze to nie moja odpowiedzialnosc mlodsza siostra a ona niech nie kombinuje robic cos nielegalnego. Co bedzie jak siostrze sie cos stanie?

Gość gość
Jestes mega naiwny I ludzie beda to wykorzystywac.

Gość gość
Internet to złe miejsce, kafe jestt... złe... uciekaj

Gość gość
Matką? Wiele moich znajomych się opiekowała swoim młodszym rodzeństwem i w sumie dotarło do mnie, że muszę pomóc mamie, bo rehabilitacja jest jej potrzebna. Może z lilą będę miał jeszcze lepszy kontakt przez to?

Gość gość
Nie jest naiwny. Chłopak ma uczucia rodzinne. Młodzi ludzie teraz dorastają w przeświadczeniu ,że tylko oni są ważni i im się wszystko należy. Zero odpowiedzialności i empatii. Rośnie nam zupełnie egoistyczne społeczeństwo. Chłopcze pomóż mamie , będzie się cieszyła i napewno to doceni i będzie z ciebie dumna.

Gość gość
prowo,prowo,prowo... wczoraj ten sam temat "czy musze ja odprowdzac"/ dlaczego smieciu zasmiecasz forum,:( Ps,jak ty jestes na tylke nie odpowiedzialny za swoje rodzenstwo...to uwazaj zeby jakis pedofil po niego nie przyszedł.

Gość gość
Poza tym lila jest grzecznym dzieckiem i nic się nie stanie. Wykorzystać mnie jest ciężko, bo jestm strasznie leniwy. Moja mama jest najlepszą na świecie. Co prawda mogła by mnie mniej kontrolować czy z lekcji nie uciekam itp. i mniej do nauki cisnąć, ale jest nauczycielką ale u tak ją kocham

Gość gość
To nie zawracaj d**y. Tylko dlatego, ze rodzice nie biora odpowiedzialnosci za swe dzieci I zwalaja na starsze rodzenstwo jak w komunie I uwazasz to za normalne to nie moj problem. Ja mieszkam w uk, mam corke I pelno chetnych by sie nia zajac a nie decyduje sie bo powolalam JA ja na swiat. Tak, uwazam twa matke za patologie vide dlatego. Polsza taka dla ciebie.

Gość gość
To bardzo dobrze że ja doceniasz.