Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spanie na plecach w zaawansowanej ciąży! Co robić? Mogę czy nie? Wariuje w nocy!

Polecane posty

Gość gość

To 30tc. Dziewczyny wiem, że takie spanie nie jest wskazane, aleeeee gdy śpię na boku budzi mnie straszny ból biodra więc obracam się na drugi bok, a po max godzinie budzi mnie znów ból drugiego biodra i tak ciągle się obracam - oczywiście obroty odbywają się w mękach, nie robię tego jak jakaś skoczna łania :P ...iiiii...... Łapię się właśnie na tym, że czasami w trakcie obracania jest mi taaakkkk wygodnie na plecach, że Ja zostaje w tej pozycji! Budzę się np. po 3h, a nie po jednej... Nic mnie nie boli, jest super, ale uciekam znów na bok, bo wiem, że tak trzeba.......... :o :o :o W takiej sytuacji mogę spać na tych plecach czy nie??!!

Gość gość
Masz spać tak, żeby było Ci wygodnie

Gość gość
Mialam To samo. Tez sie przebudzalam, zostawalam na plecach, budziłam sie przerażona, ze to miało byc tylko na chwile:D Lewa strona zmiażdżona wręcz:D bo ciagle na lewym (dla ulgi troche na prawym spalam, ale tez nie za czesto i nie za długo, bo ponoć niewskazane).

Gość gość
9:17 dokładnie!! Zostanę na plecach tylko na chwiiilkę :D Rozumiem, że wszystko ok się skończyło? Naczytalam się już o niedotlenieniu dziecka....

Gość gość
Spałam całą ciążę właśnie tak, żeby było mi wygodnie- w końcówce wstawanie cogodzine do wc, a potem niemożność zaśnięcia dawały mi w kość- z dzieckiem wszystko w porządku, dodam że pod koniec spędziłam 3 tyg na patologii (z uwagi na nadciśnienie i wielowodzie), położne widziały jak sypiam i żadna uwagi nie zwróciła, wręcz przeciwnie- kazały korzystać ze snu

Gość gość
W pierwszej i teraz w drugiej śpię tak, jak mi wygodnie - na lewym, na prawym, na wznak, na siedząco :D Rozmawiałam na ten temat z lekarzem prowadzącym (facet z wiedzą i doświadczeniem), który kazał korzystać ze snu i spać tak, żeby się wyspać. Dziś pół nocki na wznak :)

Gość gość
Tez się kończyło na plecach z boków. Ale niewiele bo zaraz się świadomie przekręcałam. Może podkładaj sobie miękkie poduchy?

Gość gość
Tez borykałam z tym problemem do tego doszła mi rwa kulszowa pod koniec ciazy ale od 4 miesiąca miałam specjalna poduszka w kształcie cyfry 7 wygodnie sie śpi na boku odciąża kręgosłup . Sa różne rodzaje tych poduszek należy dobrać stosownie do wzrostu i upodobań. Koszt około 100 ale warto , potem z powodzeniem wykorzystuje sie ja przy karmieniu a ja dodatkowo wykorzystuje ją jako ochraniacz dla córki jak śpi w naszym łóżku . Mysle ze długo będę jeszcze jej używać. I będę nadal na niej spała.

Gość gość
Tu autorka Mam poduszkę ciążową, korzystam, ake i tak biodra bolą :o

Gość MSB
Mam ten sam problem :( Za tydzień mam wizytę u ginekolog to się dopytam co i jak. Najgorsze w tym jest to, że ja się nieświadomie przekręcam na plecy więc w zasadzie nie mam na to wpływu :(

Gość gość
Jeszcze żadna nie napisała, że......... Teraz narzekasz, a po porodzie to dopiero będzie prze/je/bane????!!!!!! Gdzie są trolle?? Pytam??? Miałam to samo w ciąży i tak mi wtedy odpisały, a po pierwsze przeżyłam :) dałam radę :) i dziecko jak na razie (rok) jest idealne, bez-problemowe, przesypia prawie od początku całe noce :) Powodzenia