Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klasy 1 2 i 3 edukacja wczesnoszkolna

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy. Mam do was bardzo ważne pytanie, czy wasze dzieci z klas 1-3 tez prawie nie maja wf tylko np tańczą zumbe uczą się ról do przedstawień albo grają w pingponga gdzie uczestniczą w grze 4 osoby a reszta klasy czeka na swoją kolej i nie jest niczym zajęta ? Czasem wyjdą na dwór ? Aha , No i czy przerabiają lektury ? U mojego syna w klasie dzieci maja niby czytać a ani słowa o lekturach w zeszycie czy gdziekolwiek. Nie wiem czy to wszędzie tak jest czy mamy stuknięta nauczycielkę ?

Gość gość
Jezeli chodzi o wf to poki miala wychowawczyni to nic na wf nie bylo. Teraz w 3 klasie ma wuefistka to maja i przewroty i skakanka i rzut pilka lekarska,biegi itp. Tez przypadkowo dowiedzialam sie o lekturach. Byla we wrzesniu lista proponowanych lektur przez Ministerstwo. Myslalam ze pani wybierze i bedzie zadawac do domu,ale mylilam sie. Przerabiaja na lekcji,jak? Nie wiem,bo tez nie ma nic w zeszycie.

Gość gość
Jestem nieco oburzona bo dzieci zaraz pójdą do 4 klasy a tu ani nic z ćwiczeń z wf-u, zapewne będą mieli jakiegos pana i każe im biegać np dookoła boiska i dzieciaki będą oburzone ze przecież nigdy nic nie musiały. ani nie potrafią opracować lektury , ja oczywiście i tak każe czytać je młodemu i opowiadać mi każdy rozdział czasem coś napisać na ten temat ale tu nie o to chodzi.

Gość gość
U mojej córki z byle powodu odwołują w-f.

Gość gość
U nas jest normalny wf. Jedna godzina z wychowawcą, jedna godzina z wuefistą. I dzieciaki ćwiczą, grają w gry zespołowe, zaliczają ćwiczenia na ocenę. W ciepłe dni chodzą na boisko gdzie grają w piłkę, koszykówkę, biegają, ćwiczą. Lektury przerabiają, w zeszłym semestrze 2. W tym semestrze juz przerobili jedną. Zawsze jest informacja w zeszycie i dzienniku elektronicznym. Ról do przedstawień uczą się w ramach zajęć z edukacji wczesnoszkolnej z wychowawcą.

Gość gość
mieli w-f normalnie. Lektury też czytali.

Gość gość
Wf jedna godzina z wychowawca, jedna z wuefistą. Ćwiczenia były. Lektury też, ale nie były zadawane do czytania do domu. Na wywiadówkach pani mówiła, że czytają na lekcjach. Jak się wyrabiali z tym, nie mam pojęcia

Gość gość
U nas dopiero 1. Klasa i maja basen, tenis i normalny wf na którym głównie grają w gry zespołowe ale i robią fikolki bo mała ćwiczy w domu przewroty w tył. Szkoła na wsi, bezpłatna a dzieciaczkow 11 osób w klasie! Ogólnie jestesmy mega zaskoczeni jak jest fajnie! A mamy spore porównanie do szkół w mieście dla starszych dzieci.

Ja również mam dzieci w szkole wiejskiej, 7 osób w klasie...Lektury czytają w szkole, wf jest z wf-istą, biegają, grają, robią przewroty. 2 klasa SP.Też jestem zaskoczona pozytywnie poziomem nauczania, zawsze uważałam, że w mieście jest o niebo lepiej pod tym względem.

Gość gość
Pisałam o 11.53 też szkoła na wsi.

Gość gość
Matko co wy z tymi lekturami, naprawdę nie rozumiem , moje dzieci czytają książki takie jakie chcą ,wedle zainteresowań . No i naprawdę jak syn musi w 2 klasie czytać dzieci z bulerbyn i opisywać każdy rozdział , to po prostu się do tego czytania uprzedza bo książka go ni w ząb nie interesuje . Ja wiem co wy mi tu zaraz napiszecie , że jak można nie lubić dzieci z bulerbyn , otóż można . To że są osoby które kochają każdy rodzaj , kina , literatury i sztuki to jak widać dzieci nie do końca :-o A z wf to jakaś parodia jest wszędzie :-o

Gość gość
Moje dzieci też w-f nie miały z byle powodu. Lektury czytane były i omawiane, poziom ogólnie mega słaby. Sama ucze w klasach 1-3 w innej szkole i... W-f jest jak najbardziej, by dzieci nawet się wybiegały, wyżyły, nauczyły grać zespołowo,ale ile przy tym pracy to tylko nam wiadomo. Lektury omawiamy, czasem nie ma w zeszycie, bo wszystko robimy na lekcji w ramach kart pracy czy pomocy multimedialnych.