Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dzwonie już do Polski to mam dosyć słuchania narzekania rodziny

Polecane posty

Gość gość

dołują mnie te kur/wy, im tam źle od dziada pradziada od Mieszka I, każdy system przeszli i dalej im źle i narzekają, co za jēbana patologia, hooj z tymi ludźmi

Gość gość
Ty nie lepszy. Twoja rodzina tylko na tym zyskala

Gość gość
gość dziś nie oni zyskali tylko ja, nie musze już tego biadolenia słuchać

Gość gość
Nie dzwonisz bo cie nie stac nieudaczniku na wygnaniu. Buehehe beka z osrusa cwela co zarabia minimalna angielska a ja znacznie wiecej niz on i mieszkam u siebie :D

Gość gość
Ja tez juz nie dzwonie , bo kolezanki mowia ze ja nie wiem jak ciezko sie zyje w Polsce.

Gość gość
Taaaa chyba te kolezanki ktore nigdy nie pracowaly bo maz dobrze zarabial a jak im sie usralo to po 40stce do roboty poszly i mowia ze coraz gorzej w kraju buhahaha , tez znam takie. Ja dojezdzam po 1, 5 godziny czasem dluzej bo sa opoznienia zima , w jedna strone a w weekendy pracuje po 12 godz. Ale one by takiej pracy z dojazdem nie wziely.

Gość gość
Bo my tu na emigracji zycia nie znamy.

Gość gość
Ty nie musisz słuchać biadolenia? A co niby robisz tu ma forum? Biadolisz. Także rodzina jak najbardziej zyskała i nie musi cię słuchać. Nam też oszczędź.

Gość gość
Oj wrócisz jeszcze do domu z podkulonym ogonem jak Cię kiedyś poważna choroba weźmie.

Gość gość
w polsce szpitale to poczekalnie śmierci, tam ludzie padają jak muchy

Gość gość
Za to w uk lecza wszystko paracetamolem, nawet raka, tam nawet poczekalni nie ma, co za dno. PL to luksus pod tym wzgledem.

Gość gość
No prosze nawet na takim temacie palant o paracetamolu nawija. Osoby mieszkajace w Angli moze sie tu akurat na ten temat wypowiecie, bo ja mieszkam w kraju w ktorym medycyna jest na wysokim poziomie. Tylko ciekawe czemu osoba mieszkajaca w polsce chwali sluzbe zdrowia. Na wszystko sie czeka, wszystko tak naprawde platne , choc niby bezplatne. A co do tematu , to sie zgadzam. ciagle narzekaja a jednoczesnie twierdza ze im tam dobrze. Ciekawe co? Dobrze ze pogoda do d**y w Polsce , zawsze dodatkowy powod do narzekania. A tu ktos pisze ze nas nie stac na wyazd do Polski. Stac, tylko wole pojechac gdzie indziej. W Polsce spedzilam i zmarnowalam dostatecznei duzo czasu. Jak pojade raz w roku to mam Polski dosc na dluzszy czas.

Gość gość
Moja rodzina też sporo narzeka, ale kocham ich wiec do nich dzwonię, oczywiste. Choć narzekają bardziej z racji wieku, zdrowia już (około 70tki są rodzice). narzekają też na PiS. i na polską służbę zdrowia. pozdrawiam z Aberdeen !

Gość gość
A to akurat rozumiem. Gdybym tam mieszkała to też bym żyła w strachu przed PiSem , a i służba zdrowia to katastrofa. Średniowiecze.

Gość gość
W uk masz goowno a nie sluzbe zdrowia. Polska to lata swietlne prze angielska. Ja mialam angine w uk a GP mowil mi ze to tylko przeziebienie! Poszlam w pl i wyszla diagnoza. Gdybym posluchala GP w uk to bym umarla!

Gość gość
Sluzba zdrowia w UK jak na niedofinansowana i przeciazana dziala swietnie. Owszem, zdarzaja sie glupi internisci. Jak wszedzie, jak w Polsce. Zreszta w kazdym zawodzie bywaja glupie i niekompetetne jednostki, ale trzeba byc idiota, zeby jednostkowy przypadek sprowadzac do uogolnienia. Nie mam im nic do zarzucenia, jak wymagane byly specjalistyczne badania w szpitalu, to raz bylo w ciagu tygodnia, a raz nastepnego dnia. Wszystko z usmiechem, szacunkiem do pacjenta i z pelnym wyjasnieniem.

Gość gość
Polska służba zdrowia to dopiero tragedia, tam na korytarzach ludzie umierają, makabra.

Gość gość
Z falszywym usmiechem cha cha a ty myslisz ze naturalnym ahahahaah , widac jak malo wiesz o brytolach. I obrabianie twojej doopy za plecami.

Gość gość
do 14:19 wiesz, ja w UK urodizlam dziecko. położne i pielęgniarki w trakcie porodu oraz p o(byłam w szpitalu aż 4 dni), traktowały mnie z szacunkiem, usmiechem, potrafiły doradzić, wesprzeć. Mojej koleżance w Polsce, jak rodziła miesiąc po mnie, jedna położna powiedziała coś w rodzaju "boli bo musi , nie panikuj" !! jak zapytała o wegetariański obiad, to prawie ją wyśmiano!! a ja miałam opcje do wyboru wege i mięsne (wtedy jeszcze mięso jadłam, już nie jem). dzięki za taką opiekę na salach porodowych ... a moj tata na izbie przyjść na pogotowiu z potwornym bólem musial czekac w Polsce ... 5 godizn, a ma 70 lat !! polska służba zdrowia wcale nie jest taka super, ooooo nieeeeee (p.s. kuzynka kolegi jest w Polsce kariologiem i ona mówi, że to, co widzą pacjenci, to tylko wierzcholek góry lodowej - NFZ leży i kwiczy)

Gość gość
Mieso daje siłe. Kto go nie je ten nie ma siły.

Gość gość
ty, 21:01, a masz cos ciekawszego do powiedzienia, np o stanie polskiej służby zdrowia?... oczywiście, ze nie masz , nawet Ty wiesz, w jak opłakanym stanie jest polska służba zdrowia; i wlaśnie dlatego się uczepiłeś jednej jedynej kwestii, żałosny typku :D

Gość gość
aha - co do siły - znam kobietę nie jedzącą NIC co pochodzi od zwierząt i ona biega ultramaratony :) faktycznie, nie ma sił :)

Gość gość
Ale nie ma tyle sil ci co jedzacy mieso. Na kopalni by padla po godzinie. Najlepsza jest karkowka i zeberka z grilla w miodzie z zimnym piwkiem. Mniam mniam.

Gość gość
ludzie trzymajcie mnie :D

Gość gość
Buahahehe tepak mysli ze polaczki doop nie obrabiaja :D wszyscy i wszedzie obrabiaja bo ludzie w wiekszosci to falszywe qrwy dlatego tego ludzkiego gowna trzeba unikac jak tylko sie da np nie angazowac sie w blizsze znajomosci. I zycie staje sie przepiekne :)

Gość gość
Dokladnei. Obrabianie d**y , zazdrosc , zawisc to typwo polskie cechy. Nie wspomne o rasizmie, braku akceptacji ludzi chorych itd. Jak czytam rozne wypowiedzi to sie tym bardziej utwierdzam. Sluzba zdrowia w Poslce to tragedia; Zeby w tym czasie kobiety rodzily bz znieczulenia??? Nie wpsomne o reszcie !

Gość gość
Nie rasizm tylko patriotyzm. Wg cb polacy walczyli z niemcami bo byli rasistami buahahahaah. Angole takie tepe nawet swojego kraju nie szanuja nawpuszczali tego ciapatego goowna i mysla ze brexit im pomoze sie ich pozbyc haha.

Gość gość
Prawdziwy patriota w zyciu by nie pomyslal o wyjezdzie ze swojego kraju a co za tym idzie nie wiedzialby o tym forum. Takim jestes cwelu patriota jak katolikiem. Tylko na pokaz. Cwelu.

Gość gość
Prawdziwy KRAJ dba tak o swoich obywateli tak aby tacy NIE musieli wyjeżdżać, widać jak PL dba o swoich obywateli.

Gość gość
W PL jest niebywaly dobrobyt a wszystko takie tanie wrecz za bezdurno. Najtanszy kraj UE. Sila robocza za poldarmo.