Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za mniej niż 4000 na rękę nie opłaca się w ogóle pracować

Polecane posty

Gość scorpionadrink
Polak/ Polka zawsze sobie porad******ażdej sytuacji i nie potrzebuje studiować w szkole przetrwania i jak przeżyć za 350 Euro miesięcznie brutto w Polsce lub w Niemczech a w Niemczech patrząc na utuczonego i świetnie wyglądającego Muslima , każdy Polak/Polka czuje się poniżona , wiedząc że, taki Muslim świetnie ubrany i wspaniale wyglądający oraz upasiony pobiera z Urzędu w Niemczech 700 Euro NIE robiąc NIC, przybył do Urzędu i zwyczajnie otrzymał kwotę 700 Euro , podpisał i wyszedł a przy okazji otrzymał lokum, czyli bezpłatne mieszkanie M-2 w Berlinie a Polak/Polka aby zarobić w Polsce 700 Euro to w jeden miesiąc nie zarobi takich pieniędzy, jak miesięcznie zarobi 600 Euro to będzie LUXUS przy tyraniu na nadgodzinach a Pracodawca i tak zbywa i marudzi, zapłacę nadgodziny za miesiąc albo za dwa miesiące, gdy przelewy bankowe otrzymam , większość Polek i Polaków może nadal buty szorować Panu Muslimowi , pan Muslim to nasz Pan !

Gość gość
No dziwne jest też, to że w momencie, gdy Polska w końcu zaczęła podnosić się z kolan, a gdy już powstała to sięga wyżej niż zachodnie karły (starzejace się, a więc i kurczące się ;) to Merkel wymyśliła żeby kraj 3-go świata sprowadzić do wnętrza UE i to na koszt wszystkich członków, nawet tych biedniejszych i biednych, które jeszcze nie zdążyły osiągnąć nawet w połowie poziomu ekonomicznego w jakim pławiła się Europa zachodnia przez ostatnie kilkadziesiąt lat.. i aby nie dopuścić tylko do ziszczenia się planów Ojców-Założycieli Konrada Adenauera czy Roberta Shumana walczących o jedność, równość i dobrobyt wszystkich obywateli krajów stanowiących wspólnotę. Aha, no tak wcześniej ze strony Merkel pojawił się pomysł Unii dwubiegunowej. Co ta ździra i jej poplecznicy jeszcze nie wymyślą..hmmm

Gość gość
Z nami Unia dwubiegunowa, ale niedawno przybyli muzułmanie to teraz pełnoprawni obywatele Europy..:O

Gość gość
Z ciekawością czytam takie wypowiedzi... fajnie mieć 10000 na rękę co miesiąc na łatwym etacie. Życie staje się dużo prostsze.

Gość gość
gość dziś Ej! Tutaj nie przesiadują bogaci ludzie. Bogaci mają inne zajęcia ;)

Gość scorpionadrink
Makrela i osoby z PE oraz Urzędnicy z Uni Europejskiej powinni zostać zaproszeni na eksperyment w rodzaju : - popracować jeden tydzień na produkcji , mogą sobie wybrać produkcję dowolną w Tychach lub Gliwicach i praca przez 8 godzin na produkcji w polskim mieście , gdzie polski bardzo dobry pracownik otrzymuje 650 Euro miesięcznie netto , jako brygadzista i następny test , praca w podobnej firmie w Niemczech, gdzie najniżej opłacany pracownik ale Niemiec otrzymuje 1800 Euro miesięcznie , tylko sprząta i biegle zna język niemiecki , ta sama firma a ogromne różnice płacowe, Niemiec rządzi Polakiem i na tym to polegało , taki był PLAN !

Gość gość
"Tutaj nie przesiadują bogaci ludzie" x 10000/miesiąc to nie jest bogactwo, tylko wygodne i bezstresowe życie.

Gość gość
gość dziś No to skoro tak, to gratuluję ;)

Gość gość
Zwłaszcza, gdy się zarobionych i zaoszczędzonych pieniędzy nie wydaje na pi*rdoły typu "super wypasione auto, żeby sąsiad zazdrościł" :) A możliwość taka, że "o to mi się podoba, kupmy sobie" jest dostępna non-stop, to bardzo fajne jest.

Gość gość
Wszystko ładnie pięknie, ale pracownik kosztuje więcej niż 2100 zł. 1530+ ok.880 po podwyżce. 2410 to realny koszt.

Gość gość
Będzie jeszcze gorzej bo PiS zadłuża nas na miliardy, żeby ciągnąć 500+.

Gość gość
Pójdziemy z torbami.

Gość gość
Niestety tak.

Gość gość
Ja zarabiam 1500 i niestety efekt jest taki że odechcialo mi się pracować bo czuje się jakbym jakiś wolontariat uprawiała. Trzeba wydać na dojazd, jakoś się ubrać do pracy, wziąść prowiant żeby wogóle mieć siłę pracować. Szczerze to mam dość. Już lepiej iść na zasiłek i szukać coś lepszego. Pytanie gdzie znaleźć jak wszędzie wykorzystują i płacą takie g**no. Lepiej zarobisz to znów masz umowe zlecenie i nic ci się nie należy.

Gość gość
tak samo w anglii za mniej niz 11 funtow na godzine tez sie nie opłaca

Gość gość
Ale powiedzcie mi coś. To serio jest tak, że są ludzie pracujący za 1500 , bo nie wierzę?

Gość gość
: Ja nie znam nikogo takiego...

Gość gość
13:08 z marsa czy pisowski troll?

Gość gość
gość dziś Będzie jeszcze gorzej bo PiS zadłuża nas na miliardy, żeby ciągnąć 500+. gość dziś Pójdziemy z torbami. gość dziś Niestety tak. c obstawiam, że napisała to jedna osoba i zapewne był to znany dziadek z nowej huty :classic_cool:

Gość gość
Przecież w ogloszeniach ciągle piszą że dają to 1500. Skoro są takie ogłoszenia tzn że znajdują się ludzie co za tyle pracują. Pewnie też w dużej części to Ukraińcy ale na pewno nie tylko. No i oczywiście częściej kobiety zarabiają najniższą krajową. Facet pewnie rzadko.

Gość gość
Jestesmy tyle lat w Uni Niemcy maja 2300€na mc i wiecej To u nas powinno sie zarabiac z 8000tys na mc Ale raczej nigdy tak nie bedzie za duzo poslow i ogolnie nie jest tak jak powinno byc

Gość gość
Tylko czemu jedni zyskuja a inni traca 500plus daja teraz a jak ktos mial dzieci z 15 lat temu to gorszy powinni wyrownac zalegla kase Podobnie becikowe jedni dostali itd

Gość gość
Ja wam coś powiem.Pracuje w dwóch robotach i mam 5000-6000, góra 7 w porywach, mam wykształcenie wyższe i spore doświadczenie zawodowe Naprzeciwko mnie mieszka rodzinka patologiczna. Matka z szóstką dzieci, każde dziecko z innym facetem, wykształcenie podstawowe, 50 lat na karku i ani jeden dzień nie przepracowany w zyciu. I ona ma 4600 miesięcznie z zasiłków, specjałów, 500 plus, alimentów, a do tego ubrania i żarcie z MOPSu, co też ma wartość, czyli za iic nierobienie wyciąga tyle dobra, co ja za pracę na 1,5 etatu... Nie ma co. Opłaca się pracować.

Gość gość
: I właśnie takie patologie to najwierniejsi wyborcy PiSu, który zamiast stawiać na specjalistów, rozwój wiedzy, technologii, za czym szedłby wzrost zatrudnienia i zamożności rządzi po janosikowemu: zabrać tym co harują i jeszcze nie wyjechali po czym rozdawać nierobom. Ech.

Gość gość
A odpowie mi ktoś wreszcie czy rzeczywiście istnieją osoby, które pracują za 1500 miesięcznie i jak się z tego utrzymać?