Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka dawka APAPU w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 32tc. Jaka dawkę APAPU mogę przyjąć? Rozbiera mnie choroba lekarz powiedział ze dziś 1 tabletkę na noc a jutro?

Gość gość
Mi lekarz powiedział że normalnie wg opakowania 8 tabletek na dobę. Ja bym wzięła 2 na raz bo jedna na mnie nie działała.

Gość gość
Najlepiej żadna: "Naukowcy z Uniwersytetu Edynburskiego odkryli, że paracetamol – stosowany przez dłuższy czas – może wpływać na rozwój płciowy chłopców w łonie matki. „Dłuższy czas” to znaczy jak długo? W badaniach jest mowa o okresie tygodnia lub dłuższym. Po takim czasie lek, przenikając przez łożysko, może obniżyć poziom testosteronu, hormonu płciowego niezbędnego do prawidłowego rozwoju męskich płodów. Wskutek tego u dziecka mogą pojawić się wady rozwojowe związane z zaburzeniami płodności, takie jak nieprawidłowe ukształtowanie jąder lub ich niezstąpienie."

Gość gość
21:37- a najlepiej to być pięknym i młodym i nie chorować. Ogólnie paracetamol jest bezpieczny w ciąży i dla dzieci od pierwszych dni życia. Tylko jak to z każdym lekiem - wszystko z umiarem.

Gość gość
Ja brałam 2x po 2 tabletki.

Gość gość
Z apapem trzeba uwazac! Najlepiej 2tabletki na dobe koniecznie popic setka wodki zeby naturalnie wzmocnic jego dzialanie

Gość gość
Jak miałam gorączkę to brałam co 6 h po 2 tabletki przez 2 dni