Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W uk poszaleli z tymi referencjami

Polecane posty

Gość gość

Nie mogę znaleźć pracy, bo nawet do takich zwykłych, prostych proszą o podanie minimum 2 osob do referencji (oczywiście najlepiej od poprzedniego pracodawcy, managera) Nie mam referencji, bo nie mam pracy i nie mam pracy, bo nie mam referencji... Co gorsze chcąc jakoś pozyskać doswiadczenie i całe te referencje pomyślałam o wolontariacie, ale co, formularze aplikacyjne również wymagają podania 2 osob do kontaktu (jak powyżej, nie mogą to być ludzie bliscy, rodzina itd.) Do college'u na kurs zawodowy pójdę najprawdopodobniej dopiero we wrześniu bo ewentualnie oni mogliby dać te referencje po jakimś czasie. To wszystko jest jakieś niepoważne. Jak człowiek ma cokolwiek zacząć.. A może ktoś nie pracował wcześnie, może ktoś miał przerwę w zatrudnieniu z jakich przyczyn, może dopiero szuka swojej pierwszej pracy w uk itd.itp. Macie jakieś pomysły jak to "obejść", co można zrobić w takiej sytuacji? Nawet aplikując do pracy w handlu, w sklepie proszą o referencje, tak jak napisałam na samym początku, w pubie tez mnie o to pytano przy wypełnianiu formularzu, w oxfam gdy pytałam o wolontariat na stanowisku kasjera...

Gość gość
Na szczescie w pl nie ma takiego goowna jak referencje. Kto ma chec do pracy i dobre studia ten prace znajdzie za min 4000zl. Przypominam ze 1funt w uk ma taka sama sile nabywcza jak 1zl w pl.

Gość gość
No dobrze, rozumiem twoja frustracje, ale skad pracodawca ma wiedziec, ze jestes porzadna osoba i rzetelnym pracownikiem? Ty to wiesz, ale on nie. Ponadto taki jest wymog prawny i nie da sie tego obejsc. W zadnym cywilizowanym kraju. Nie pracowalas, ale jak kazdy czlowiek chodzilas do szkoly. Ludzie starajacy sie o pierwsza prace podaja nauczyciela czy dyrektora szkoly, czyli osobe, ktora zna ich od jakiegos czasu, nie jest z nimi spokrewniona i moze poreczyc. To chyba nie jest az takie trudne uzyskac referencje od bylego nauczyciela.

Gość gość
Stad ma wiedziec ze robi testy kwalifikacyjne ktore sa lepsze niz referencje bo poprzedni pracodawca moze sie mscic i nakłamac o kandydacie. I jak to zweryfikujesz w twoim cudownym jukeju kto ma racje? A w tescie wyjdzie czy ktos umie co trzeba swinio.

Gość gość
Co komu po referencjach od nauczycieli z Polskii?

Gość gość
Nie odp to jest troll,ktory wstawia ten temat od roku jak i na ogolnym pyta ciagle o londyn

Gość cocktail hour
chętnie dam referencje :) zgłaszać się do mnie

Gość gość
@18:00 Chyba ty jestes trolem skoro tak dobrze orientujesz sie w tym co kto i jeszcze gdzie pisze na kafe

Gość gość
ale masz dziwne problemy idz do pracy do jakiejs agencji porob kilka dni i wpisz jako pierwsza osobe do referencji i tak samo z druga zrob Zadzownia to sie dowiedza ze pracowales tam i tyle. I po sprawie.