Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

I don't even exist..

Polecane posty

Gość gość

To wyjaśnia dlaczego ludzie są aż tak rządni władzy.. Władza nad innymi nadaje ich życiu sens, podkreśla wartość istnienia, rządząc innymi ludźmi czują się niewiarygodnie lepsi To naturalny i podświadomy odruch wielu osób, maść na ranę zadaną zbyt krótką egzystencją we wszechświecie, gdzie wszystko inne istnieje od kilku do kilkunastu miliardów lat,a w tym świetle czymże jest ludzkie życie, które kończy się po zaledwie kilkudziesięciu..? Tak więc, trzeba dowartościować się czymś mniejszym w czym jest szansa na wygraną, w myśl żyłem krótko ale przynajmniej byłem wielki (?!) lepszy, władałem masami, które żyły równie krótko lecz musiały wykonywać moją wolę.. W przypadku ludzi świadomych istnienia porównywanie się do gorszych i mniejszych ludzi zawsze daje zadowalający efekt.. płytkie, a jakże pomocne. Są jeszcze osoby utalentowane i genialne i one nie czują takiej potrzeby, ponieważ same dobrze wiedzą jak wyjątkowe są. I jeszcze ludzie, którzy nie znają nawet potrzeby odczuwania swej egzystencji, a co dopiero nadawania jej sensu i ważności.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować