Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mają wspólnego ze sobą Nikola Tesla i Lucyfer?

Polecane posty

Gość gość

Otóż oboje chcieli dobra dla ludzi, a zostali napiętnowani jako ci najgorsi i ojcowie zła. W przypadku Nikoli, sprawa przedstawia się w sposób następujący, gdy zdecydował, że chce ofiarować człowiekowi wspaniały prezent w postaci darmowej energii elektrycznej został wyklęty przez potężne lobby wpływające na bankierów i wszelkie fundacje, w ktorych wielki Nikola starał się o dofinansowania dla swoich projektów. Pieniędzy nigdy nie dostał, amerykańskie banki w całym kraju odwróciły się od niego. Specjalnie demonizowano go jako szalonego naukowca, demonicznego maga, czciciela czarnej magii. Nikola zmarł w biedzie (jako autor 300 patentów jak mowi się oficjalnie i 800 ze źródeł nieoficjalnych) Największy geniusz wszechczasów został odtrącony za zycia i wyklęty ponieważ chciał dobrze. Człowiek wiekszy niż Albert Einstein, którego pomysły czesto kwestionował i ktoremu Albert potrafił przyznać racje....(a jak wiadomo nie przychodziło mu to łatwo) Lucyfer natomiast (znany jako mitologiczny Prometeusz, który ofiarował ludziom ogień (ogień= światło=wiedza=oświecenie). Na jednej ze starożytnych tablic wyryta jest historia Lucyfera (boga-przybysza z innej planety) który nie mógł patrzeć na to jak inni bogowie (reszta przybyszów) igrają z człowiekiem, trzymają w niewiedzy i nie chcą podzielić się swoimi ogromnymi zbiorami naukowymi i mądrością, medycyną, matematyką, astronomią, filozofią, etc. Lucyfer postanowił wykraść tajemne księgi i przekazać ludziom czym rozbudził gniew reszty bogów i za co został przez nich skazany na wieczną banicję i potępienie. Bogowie rozsiali sławne opinie (zaczęli plotkować- dobrze wiemy jaką noc ma hejtowanie ;), demomizowali go jako najgorszego, niewdzięcznego, buńczycznego, zdradliwego, próżnego (skądś to chyba znamy nie?;) tak, aby opinia o nim rozniosła się wśród ludzi i pozbawiła go glorii za czyn, którego się dopuścił. Resztę historii znamy, w czasach średniowiecza popalono większość książęk naukowych, a sami naukowcy byli paleni na stosie, nauka i wiedza nie pochodząca od kościoła (Boga, którym z początku byli obcy, a Kościół błędnie zinterpretował go jako jedynego Boga Stwórcę, pamiętajmy, że wszelkie religie były początkowo politeistyczne, a dopiero później przekształciły się w monoteizm- wiarę w jedynego Boga Stwórcę, ale już historyczne przywary, pozostałe po obcych, zostały przypisane Jemu, mam na myśli historie boblijne) Lucyfer został napiętnowany jako zły, lecz niewinnie. Dopuśćmy taką możliwość. Świat nie raz został obrócony do góry nogami. Dziękuję.

Gość gość
A jesli to wszystko okazałoby się prawdą? Kościół straciłby wroga, jedyny z którym walczy i dzięki, któremu istnienie kościoła ma sens :D Choć jest jeszcze szansa dla nich.. ostatnio widziałam filmik pewnego duchownego, który twierdzi, że przeżył śmierć kliniczną. Twierdzi też, że widział Boga (Stwórcę) i że jest On.. Kobietą :) był kochający i czuły jak Matka, tak więc była :) Wiemy też, że cały wszechświat równoważy się, a więc dobro i zło także.. wszechświat to ying i yang.. Bogini Stwórca to dobro (jest światłem i jest życiodajna - jak na kobietę przystało ;) i tak jak w kosmosie panuje materia jasna i materia ciemna tak Bogini Stwórca musi być to jasną stroną mocy, jednak dla przeciwwagi potrzebuje strony ciemnej, Boga partnera, autora zła i śmierci -mężczyzny. :D (poparzcie na statystykę ile % skazanych stanowią mężczyźni :P Ten Bóg niej jest zły z wyboru, tylko dlatego, że tak musi być, ktoś musi wypełniać tę rolę, która przypadła mężczyźnie. I to właśnie on może tworzyć pewne demoniczne sytuacje (jako ciemna energia) tu na Ziemi i w całym wszechświecie.

Gość gość
co za bzdury tutaj masz opentane kobiete https://www.youtube.com/watch?v=LlbVMZ_kjxA o sprawka demonów za samobujstwa jest odpowiedzialny demon lucyfer jest także od chorób psychicznych i fizycznych belzebub podziału niezgody dręczenia a za niemoralność seksualna i zdrady małżeńskiej szatan Asmodeusz i belzebub alimai kusi do perwersji seksualnej dan niszczy miłość rozbija małżeństwa dzieli rodziny niszczy Zdowie prace ściąga nędze bankructwo długi jest demonem zniszczenia i samozniszczenia z każdych z tych przywódców ma do pomocy legiony demonów

Gość gość
O biedni ludzie.. nie mogą decydować ;) wszystko robią za nich diabły :D Wiara w demony to przykrywka i usprawiedliwianie się, choć może tu jakoś działać i wpływać na grzeszników moc Boga zła- przeciwwaga Bogini dobra (Stwórcy) ;) Pamiętajmy, że Bogini-Stwórca dała nam wolną wolę, co znaczy że NIKT i NIC nie może kazać nam czegoś zrobić czy wyrządzić krzywdy innym, zawsze można wybrać własną śmierć, nawet będąc zniewolonym.

Gość gość
Gdy ktoś jest poświęcony szatanowi potrzeba wielu lat by go uwolnić – przyznała s. Angela. Jako przykład takiego poświęcenia szatanowi s. Musolesi podała rytuał jaki sataniści odprawiają w czwartki. - W każdy czwartkowy wieczór sataniści szatanowi poświęcają młodzież, która w najbliższy weekend zginie w wypadkach drogowych. Ale tylko nieliczni o tym mówią. Należy tych wszystkich poświęcić Sercu Jezusa. Inną przyczyną cierpień są choroby. - Są zastępy złego, które powodują cierpienia fizyczne – dodała s. Musolesi. S. Angela przypomniała tu postać ojca Mattea La Grua, franciszkanina, który egzorcyzmował na okoliczność nowotworu, a ludzie zdrowieli. - Jan Paweł II beatyfikował karmelitę, który egzorcyzmował tych wszystkich, którzy do niego przychodzili. Wielu doznawało uzdrowienie także ze zwykłych chorób fizycznych - dodała. - Wynosząc na ołtarze tego karmelitę Jan Paweł II powiedział nam czyńcie jak on bo wiele chorób rodzi się z działania złego – podsumowała s. Angela Musolesi. Książka „Egzorcysta Watykanu” o. Gabriela Amortha i s. Angeli Musolesi

Gość gość
gość dziś dziś dziś wierz ze to sa kłamstwa bóg jest nie ma jang i jung czy jako tak poprostu kto słucha sie boga ten jest szczesliwy a kto grzeszy ten jest dzieckiem diabła i ojciec daje co ma najlepsze w tym przypadku cierpienie

Gość gość
Choroby powstają na skutek wymieszania naszego DNA z DNA obcym, dlatego nie do końca jesteśmy przystosowani do życia na ziemi. Przykładowo mamy bóle lędźwiowe spowodowane nie odpowiednią dla nas siła grawitacji ;) Filmik natomiast jest po prostu śmieszny. Baba przewraca się, nie rusza i tylko krzyczy, jak dla mnie mógł to być nie jej głos nawet.. Kościół często preparuje takie filmy, żeby sprowadzić do siebie niewiernych. Nic specjalnego. :)

Gość gość
Stały, często skrajny niedostatek finansowy czy choroby.... w zyciu duchowym często jest tak, ze to czego komus zazdroscimy, jesteśmy pełni zazdrosci zawisci, na tej bazie powstaje złorzeczenie, przekleństwo, to zawsze wróci to do nas i uderzy w tym kontekscie i w tej przestrzeni nasze zycie, w jakiej przeklęliśmy czy złorzeczylismy komuś drugiemu,Jezeli zatem nie przeprosiłem Boga za ten konkretny grzech, nie pokutowałem mogę byc pewny ze on wróci do mnie i uderzy we mnie najbardziej, grzech zniszczy mnie w tej sferze uaktywniajac sie jako "wieczny pech.

Gość kurkadomowaa
On wsrod kar i cierpienia ktore my sami sobie nawzajem zadajemy jest tym który chce nas ratować, uzdrawiać, uwalniać, przytulać.Zas szatan zrobi wszystko i to jest jego najbardziej perfidna strategia by wlozyc w nasze serca przekonanie, ze to Bog jest winien, ze to On mnie karze.Ile razy nasze mamy czy babcie powtarzały "o Bog ciebie skarał ", nie rób tak bo Bog ciebie skaze "Kochani to w pewien sposob jest herezja.Bog juz ukarał, Bog przyjał sam na siebie karę za nasze grzechy w swoim Synu Jezzuusie Chrystusie.Bog sam siebie ukarał za nasze grzechy...Rozumiecie to ?Czy mozna bardziej kochać ?...

Gość gość
On wsrod kar i cierpienia ktore my sami sobie nawzajem zadajemy jest tym który chce nas ratować, uzdrawiać, uwalniać, przytulać.Zas szatan zrobi wszystko i to jest jego najbardziej perfidna strategia by wlozyc w nasze serca przekonanie, ze to Bog jest winien, ze to On mnie karze.Ile razy nasze mamy czy babcie powtarzały "o Bog ciebie skarał ", nie rób tak bo Bog ciebie skaze "Kochani to w pewien sposob jest herezja.Bog juz ukarał, Bog przyjał sam na siebie karę za nasze grzechy w swoim Synu Jezzuusie Chrystusie.Bog sam siebie ukarał za nasze grzechy...Rozumiecie to ?Czy mozna bardziej kochać ?...

Gość gość
Typowa manipulacja kogoś kto nie zna historii i życiorysu Tesli. Przy okazji stręczy nam okultyzm. Obrzydliwy wpis.

Gość gość
Choć z drugiej strony widziałam przerażający wzrok demona na twarzy małego dziecka we Francji. Na pewno, bo dziecko obróciło główkę w moją stronę, w dosyć nienaturalny sposób.. Natomiast w oczach widziałam wzrok demona. Dziecko nie miało roczka.. I chyba spotkałam raz, nawet dwa prawdziwego anioła.. Muszę to jeszcze dobrze sobie przemyśleć. :D Nie wiem w co wierzyć tak do końca, kościół przesiąknięty jest kłamstwem. Wierzę natomiast w istnienie Boga-Stwórcy, który jednak nie jest autorem bibli.

Gość gość
gość dziś Niestety życie Tesli wyglądało właśnie w ten sposób, został skarcony za dobro i chęć pomocy ludziom. Znam jego życiorys.

Gość gość
widziałes a widziales ta kobiete co wygladała jak by ze strachu miała zrobic w gacie Ks Dominik Chmielewski takze był w medjugorie i zostal kapłanem i walczy z demonami był instruktorem karate i to wieku 20 lat https://www.youtube.com/watch?v=fCP7jF0Vbe0

Gość gośćOpenYourMind
Lucyfer znaczy niosący światło- Coś jak Prometeusz ;)

Gość gość
gość dziś Nie przekonują mnie te rzeczy, to są choroby psychiczne.

Gość gość
Lucyfer znaczy niosący światło raczej był tera jest upadłym aniołem i jego role przejeła maryja i dla tego muwi sie w modlitwach jutrzenka

Gość gość
Nikola zmarł w biedzie (jako autor 300 patentów jak mowi się oficjalnie i 800 ze źródeł nieoficjalnych) Największy geniusz wszechczasów został odtrącony za zycia i wyklęty ponieważ chciał dobrze. xxxx Największym geniuszem wszech czasów, to był Leonardo Da Vinci. Tesla jedynie był wynalazcą. W dodatku w jego historii, życiorysie, istnieje sporo mitów na temat jego prac i jego osoby. Trudno powiedzieć, co było prawdą, a co nie.

Gość gość
gość dziś A jeśli za 1000 lat ludzie przedstawiać będą Jana Pawła II jako antychrysta, upadłego anioła czy co tam sobie chcesz.. to nie przeszkadza Ci fakt, że tak jak i teraz (w przypadku wierzeń biblijno-religijnych dotyczących Lucyfera) nikt nie będzie chciał przyjąć do wiadomości tego, że to nieprawda i że jego życiorys był całkiem inny? A jeśli Lucyfer nie jest żadnym diabłem i demonem tylko przybyszem z innej planety, ktory chciał dla nas dobrze? Dlaczego legenda biblijna musi koniecznie być prawdą..??? W życiu należy wszystko kwestionować, dopiero tak można dowiedzieć się ułamka prawdy.

Gość gość
16:52 Największym geniuszem wszech czasów, to był Leonardo Da Vinci. Tesla jedynie był wynalazcą X O tym jeszcze porozmawiamy sobie ;)

Gość gość
Nigdy nie zdołasz zrozumieć, jak bardzo nienawidzę was, ludzi. Jak bardzo jesteście wstrętni. Chlubicie się najwyższą godnością wśród zwierząt, a jesteście z nich najohydniejsi. Wasze istnienie budzi we mnie wstręt. Uważam was za coś gorszego od waszych świń. Sądzicie, że jesteście inteligentni, a okazujecie się bardzo głupi. Wystarczyłoby zobaczyć, co wam podsuwam przez wielu "naukowców", którzy są na mojej służbie, i co daję wam w formie napuszonych, uczonych bredni. Pomyśl o tym, czym poję i karmię przez moją prasę ! Wy mielibyście być Jego najszlachetniejszym stworzeniem ? Wystarczy parę świństw, aby was kupić. Zaraz poddajecie się pokusom mych posłańców. Przywiązujecie wielką wagę do waszej wolności, a pozwalacie się schwytać w moją niewolę. Och, jakie kpiny mogę sobie z was stroić w imię tej waszej wolności. Okazujecie wstręt wobec tego, co jest brudne, a tymczasem jesteście zupełnie, ulegli waszym namiętnościom, tarzacie się w waszych obrzydliwościach jak świnie w błocie... Dla kobiety, czy dla garści złota jesteście gotowi pozarzynać się, co jest cudowne. Wiele zyskał Ten tam, że przelał krew, aby was odkupić ? Odkupić was od czego ? Od grzechu ? Przecież nurzacie się w nim tak, że omal nie utoniecie ! A co dopiero mówić, gdy wywołam wśród was ducha zazdrości, oszczerstw, nienawiści, rywalizacji, zemsty..." (Relacja sporządzona przez znanego jezuitę, o. Oomenico Mondrone, który bezpośrednio doświadczył spotkania ze złym duchem podczas rytualnego wykonywania egzorcyzmów

Gość gość
andrzej dufek umarl i po zmartwychstanui dziekował ludziom kturzy sie za niego modlili bo zmarli wiedza kto gdzie i jak sie modlili za niego i potwierdza nauki kk zzyciu pozagrobowym https://krakow.tvp.pl/27736574/sila-modlitwy muwił ludziom jak i gdzie sie modlili lub co innego mysleli o nim

Gość Analyser

Demonizowanie Tesli ? Ale dlaczego? Tu hipotezy:

a) Bo był niezrozumiany? Bo wyprzedzał w rozwoju technologicznym

b) Bo ktoś zazdrościł? Niektórzy ludzie są jacy są

c) Bo się go obawiano? Że ma jakieś niecne cele (a może to wymierzanie sprawiedliwości?)czy nie do końca rozumie swoje wynalazki przez co w efekcie może dojść do nieprzewidywalności a co za tym idzie niebezpieczeństwa. A może był  również najlepszym psychologiem ?

Co jest prawdą ?