Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko w brzuchu zatrzęsło się jak galatera!! Jakby miało drgawki. Już kilka...

Polecane posty

Gość gość

Ruchy,********* ale wczoraj w nocy zauważyłam jak w moim brzuchu dziecko ewidentnie się trzęsie! Trwało to kilka sekund, potem przerwa i znów! Absolutnie nie była to czkawka. Dosłownie jakbym miała tam wibrujacy telefon czy dzwoniący starodawny budzik! Przerazilo mnie to. Z pierwszej ciąży czegoś takiego nie pamiętam. Wizyta u gin w poniedziałek. To 30tc, teraz ruchy są ok, ale myślę o tych z wczoraj.........

Gość gość
moze to padaczka plodowa?

Gość gość
Zadzwoń do gina i zapytaj. Lepiej się upewnić.

Gość gość
Ja mialam to samo w ciąży i ginekolog uznał to za normalne, ale powiedz przy następnej wizycie i tym.

Gość gość
Idz do gina. Moja bratowa tak miala, nie chce Cie straszyc ale okazalo sie dzieciak sie dusil... cesarka w 34tyg. Idz to zbadaj, chociaz ktg zr

Gość gość
Co wy gadacie za bzdury?? To normalne ruchy płodu!! Poczytajcie fachową literaturę, a nie tylko kafe bezmozgi! Autorko miałam to w każdej ciąży i wtedy zagłębilam się w temat :) to niewyksztalcony układ nerwowy dziecka i jeśli tak robi to bardzo dobrze! Ćwiczy w ten sposób neurologicznie :) mój ginekolog (a w jazdę ciąży miałam innego) mówili, że to jak najbardziej normalne :) Oczywiście zapytaj swojego aby się upewnić, ale to na prawdę standardowy ruch dziecka ;)

Gość gość
Hej autorko :) Nic się nie martw. Moja córka miała dokładnie to samo. Dobrze to porównałas do wibracji i tego budzika :D też trochę panikowalam, ale i położna i lekarz mówili, że to bardzo pozytywny ruch, bodziec. Świadczy o prawidłowym rozwoju układu nerwowego. Byłam nawet wtedy w szpitalu z innym problemem i ordynatora nawet o to zapytałam. Mówił, że to normalne i tym akurat miałam się nie martwić :)

Gość gość
Na podobnym etapie ciąży mój syn też tak drgal. Założyłam tu nawet temat i dziewczyny odpisały, że to norma. Postaram się odnaleźć ten temat i tu wkleje....... Urodził się całkiem zdrowy :) dziś ma 7lat i właśnie pyskuje ;)

Gość gość
gość dziś Co wy gadacie za bzdury?? To normalne ruchy płodu!! Poczytajcie fachową literaturę, a nie tylko kafe bezmozgi! Autorko miałam to w każdej ciąży i wtedy zagłębilam się w temat usmiech.gif to niewyksztalcony układ nerwowy dziecka i jeśli tak robi to bardzo dobrze! Ćwiczy w ten sposób neurologicznie usmiech.gif mój ginekolog (a w jazdę ciąży miałam innego) mówili, że to jak najbardziej normalne usmiech.gif Oczywiście zapytaj swojego aby się upewnić, ale to na prawdę standardowy ruch dziecka oczko.gif x W 30 TYGODNIU NIEWYKSZTALCONY UKLAD? ja p*****le nie wierze w to co czytam xD

Gość gość
13:40!!!! Oczywiście, że tak!! Mózg dziecka i cały jego układ nerwowy rozwija się już od momentu poczęcia do samych narodzin, ale i po narodzinach!! "To narząd wyjątkowy, odpowiada za funkcjonowanie całego organizmu. Jego rozwój przebiega nierównomiernie, niektóre jego funkcje są prawie dojrzałe pod koniec ciąży, a inne później - po narodzinach". Weź się nie rozsmieszaj. Jeśli w 30tc jest już w pełni rozwinięty to idź autorko już rodzic! :o żal jakie prymitywy się tu udzielają :o

Gość gość
Hhahahhaha dokładnie :D

Gość gość
ja mialam podobnie, ale bardziej niz czkawke przypominalo to kilku(-nasto) sekundowe napady padaczki albo cos w tym stylu. lekarz mowil o niedojrzalosci ukladu nerwowego i zeby się tym nie przejmować. maluch oczywiście zdrowy

Gość gość
Dziękuję dziewczyny

Gość gość
Padaczka płodowa aaaahahahahhhahhahahahhhahaaahahahhahaaha

Gość gość
Też pamiętam takie ruchy! Jakby przejechać patykiem po płocie :P albo jakby prąd mnie kopal i chwilę trzymał ;) mały zdrowy

Gość gość
Hej miałam takie coś ale nazwałam to " jakby mi ryba w brzuchu trzepotała" xD zawsze lepiej się upewnić jeśli mamy wątpliwość. Po co mieć potem wyrzuty i depresje ze się nie zareagowało na czas? Dla jednych norma a dla innych oznaka problemu Wiec po prostu monitoruj stan płodu i będzie oki

Gość gość
19:30 ...a to ktoś w ciąży - w dzisiejszych czasach nie monitoruje płodu? A to ciekawostka :D

Gość gość
Też czułam takie ruchy w ciąży. Lekarz mowił ze to normalne.Dziecko urodziło się zdrowe. Normalnie ktoś chyba kiedyś komedię zrobi z tych mądrości na kafeterii:D

Gość gość
U mnie też się czasem tak działo. Dojrzewający układ nerwowy, nic niepokojącego. Ale sprawdź to lepiej, bo przecież może być też inna przyczyna. Najlepiej idź na KTG. Zrobią ci je na pogotowiu lub może w twojej przychodni.

Gość gość
U mnie tez tak bylo i dziecko zdrowe. Oczywiscie nie lekcewaz i idz zbadaj ktg czy usg dla spokojnosci

Gość gość
Ciekawa jestem tego uczucia :P

Gość gość
mialam tak wielokrotnie i nie robilam z tego afery nawet lekarce nie wspominalam, uznalam to za normalne. Matko wy tak ze wszystkim panikujecie?

Gość gość
Też tak miałam. Córka urodzona w terminie zdrowa.

Gość gość
Lec do szpitala bo zaraz martwe urodzisz

Gość gość
Nie miałam takiego uczucia w mojej pierwszej ciąży, ale w drugiej już tak! Obaj chłopcy zdrowi :)

Gość gość
Twoj dziecko zrobiło techno rave w brzuszysku i gruby bit musial akurat spaść, nic się nie martw