Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaaaa naaaaaa

DZIWNE ruchy dziecka. 23/24tc !!

Polecane posty

Witam. To moja druga ciąża i dlatego bardzo się martwię, bo nie pamiętam aby w pierwszej takie ruchy miały miejsce. Czuje ruchy od 17tc. Teraz już bardzo częste i wyraźne. To normalne ruchy. Wszystko ok, ale czasami czuję takie chwilowe drganie z ruchów. Nie wiem jak to opisać... nawet przed chwilą w jednym miejscu czułam ruch, a po chwili takie jakby drganie... jakby nóżka czy rączka przez chwilkę drgała. Nie wiem jak inaczej to nazwać... To normalne??

dodam, że na pewno nie jest to czkawka. Czkawkę odczuwam jako takie równe pyknięcia, a to takie chwilowe wibracje/drgania

Gość ameeeliia
tez tak miałam. takie ruchy jakby ktoś kijem po płocie przeleciał. takie wibracje właśnie jakby dziecko otrzepywało się z wody jak pies;) każdy ginekolog mówił mi że to normalne ale żadne nie potrafił powiedzieć co to. Tylko raz w szpitalu jednak gin stwierdziła że to jeden z odruchów moro. Tak czy inaczej moj synek ma juz 7 miesiecy i jest w zupełnosci zdrowy wiec chyba naprawde było to normalne:)

Drgania płodu są zupełnie normalną rzeczą i nie martw się tym bo wszystko jest ok. Każde dziecko porusza się inaczej, mój synek też tak robił a urodził się zdrowiutki, dostał 10/10 w skali i wszystko jest w jak najlepszym porządku. :)

witaj, też przez to przechodziłam...dla mnie były to ewidentne drgawki. Mówiłam mojemu gin. ale on nie bardzo wiedział o co mi chodzi :) w każdym razie moja Córunia jest zdrowiutka! nic się nie martw

jestem w 37tc, moje dziecko też tak się rusza czasami, podobnie było z córką, która jest absolutnie zdrowa

Gość hmmmmmhmhmhm
a dla mnie to jakaś PATOLOGIA

Gość postaram się byc kulturalna
To czkawka.

Gość kakakakakak
uppp dobry temat, tez mam takie ruchy, i niewiem co to.

Gość kakakakakak
wiec podnosze moze ktos cos napisze

Gość xcvccccccccccccccc
Ja tez tak miałam. Takie chwilowe drgania, w jednym miejscu. Prawidłowe to jest

Gość xcvccccccccccccccc
i TO NIE JEST CZKAWKA. Drganie występuje raz za razem a czkawka w taki sposób - czknięcie, kilka sekund przerwy, znowu czknięcie, znowu kilka sekund przerwy

Gość a ja takie ruchy czuję
dość wysoko i tylko po lewej stronie, czy to też norma?

Gość loleńka236
ukłąd nerwowy nie jest jeszcze do końca rozwinięty - to naturalne

Gość podnoszszszeeeeee
uuuup

Gość mamusia 8555
no to dobrze bede spokojna :)

Gość mamusia 8555
bo mam tak samo jakbym czytala siebie

Gość mamusia 8555
a czkawka u mnie tak: puk.. 2 sekundy..puk 2 sekundy puk :P mam nadzieje ze ok. a te drgania to tak czuje jakby sie dziecko trzeslo trzepotało np 3,4 sekundy i cisza. trzepot, drgawki, galaretka takie okreslenia...po prostu najbardzij odpowiednie lekkie drganie w brzuszku

Gość RoxanaqE
upp:) tez to mam

Gość bo to takie...
drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr i koniec :)... wsio oki:)

Gość mloda mama 1985
a ja dzis mialam tez takie ruchy az sie przestraszylam bo po bokach drgania i to mocne 33 tydzien:( jakby tak szalał dosłownie:( i ucichły pare sekund

Gość mloda mama 1985
uppppp do gory :):)

Gość ilonak0
moje dziecko tez tak się trzepie czasami i się martwię bardzo

Gość gość
A czkawka?u mnie to czkanie jest dosc szybkie.Rytmiczne,ale odstep miedzy nimi to raczej pol sekundy.Czy ktos to tak odczuwal? Takie rytmiczne,szybkie stukanie?

Gość Filomena1
Ja jestem w 28 tyg ciazy no i ja tak mam wlasnie. Jestem w drugiej ciazy i w 1 nie mialam czegos takiego. Pierwszy synek byl bardzo spokojny, leniwy do kopania :) Musialam go zachecac aby troszke poskakal. Teraz moj drugi synek jest bardzo energiczny i *****iwy w brzuchu. Na 100 % to nie czkawka, ale takie pukanie szybkie i mocne. Nie wiem nawet jak to nazwac, ale one sa strasznie szybkie jakby z predkoscia swiatla. I co to jest? Drgania tez czasem mam. Kiedys w nocy odczulam bardzo szybki kopniak (pukanie) a zaraz potem drganie. Zasnac nie moglam tak sie przestraszylam. Teraz mnie niepokoi ta szybkosc uderzenia. Jak leze na plecach to brzuch ladnie faluje, czasem zdarzy sie dziwny szybki podskok, ale jak leze na boku to ta energicznosc i szybkosc kopniakow jest dla mnie zastanawiajaca. Tez sie martwie... Miala ktoras z was tak? Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Tez tak mam,35/tc. Takie chwilowe trzepotanie jakby w brzuchu byl zamkniety ptak i chcial wyleciec :) Trwa kilka sekund i spokoj. Nie rozmawialam jeszcze o tym w ginekologiem,bo zaobserwowalam to dopiero ostatnio,ze dwa trzy razy.

Gość gość
oooo... też jestem w 28tc i mam coś takiego :) właśnie jakby ptaszek sie w klatce trzepotał i nie mógł wylecieć :) (choć wcześniej porównywałam to z ******* jelit przy biegunce) hahahaha bo nie wiedziałam jak inaczej to opisać... haha paskudna jestem ;P w każdym razie ciekawa jestem co wam powie lekarz, ja w sumie to miałam już dawno, ale nie pomyślałam nawet że mogło to by być coś niepokojącego, bo mam ubaw z każdego ruchu i myślałam że to norma... gdyby nie ten wątek to nie wpadłabym na to by nawet mowić o tym komukolwiek czy sie niepokoić... ciekafeee co on tam wyprawia :D jakby brzusze był przezroczysty to wszystko byłoby jasne :D

Gość futerka
tez to mam , jestem w 21 tyg ciazy i do kilku dni odczuwam takie ruchy drgania intensywne jakby calego ciala dziecka , w nocy mialam intensywne drgania tego typu i sie wystraszylam na maksa i dzis od razu w neta i mnie uspokoiluscie ze tez tak macie :) czyli no normalne :)uf uf po moja pierwsza ciaza 17.04 mam wizyte u gin to go podpytam ale jestem juz spokojna

Gość gość
To ja z 02.02.2015. Zapytalam w koncu mojego gina co to jest i on nie byl zachwycony. Powiedzial ze tak sie dzieje jak dziecko sie w cos zaplacze (czyt. Pepowina) i nie moze sie wyplatac. I ze to niebezpieczne. I po czyms takim trzeba jechac na izbe na usg czy sie odplatal. Takze tego.... :/ mnie na szczescie przestalo.sie tak robic

Gość gość
ja takie cos mialam i wszystko ok