Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O co chodzi z czarnym piątkiem?

Polecane posty

Gość gość
A chodźcie sobie gdzie chcecie, nawet opozycja ma w d***e wasze protesty, chyba ze tylko wizerunkowo, pokazać sie. Bylo glosowanie w sejmie nad aborcja i mieli was w wielkiej D. spoko, ja mogę nie chodzić, ale ja juz dzieci mieć nie będę bo nie ten wiek więc ciążami nie grozi. Za to ty, ewentualnie twoja dziewczyna(jeśli jesteś facetem) jeszcze mozecie narobić sobie chorych dzieci. I to wy będziecie sie z tym męczyć a nie ja

Gość gość
Jak cię ktoś zgwałci i zajdziesz w ciążę, to nie zapomnij z radością i błogosławieństwem przyjąć tego dziecka, jak zajdziesz w ciążę i okaże się, ze twoje dziecko nie ma połowy głowy, to też z radością czekaj na rozwiązanie, przecież nie ważne że to dziecko cierpi

Gość gość
Prezes Kaczyński akurat we wspomnianym glosowaniu byl za, nawet nie masz czasu sie w świecie rozeznac bo na marsze chodzisz.

Gość gość
Był za dla pru nad skierowaniem tego do prac komisji, w której i tak utopiliby ten projekt. Opozycja olała sprawę, bo taki parlament rydzykowy tego by nie przeglosowal i tak, co nie znaczy że dobrze postapili

Gość gość
No wiec wlasnie, możecie sobie chodzić a pies z kulawa noga na was w parlamencie nie spojrzy. Czego wam życzę.

Gość gość
Jakoś w 2016 się pisiory wycofały z poprzedniej wersji a teraz odwołali kolejną komisje żeby to przepychac dalej hahaha

Gość gość
15:28 - a ja ci życzę dałna.

Gość gość
Dałna, a po jakiemu to?

Gość gość
Pytam jeszcze raz- ile z Was, popierających całkowity zakaz aborcji- było choć raz w hospicjum? Ile z Was regularnie w takiej instytucji pomaga tym, których życia tak zaciekle bronicie?? No ILE????

Gość gość
Ja odwiedzalam hospicjum, ale to zbyt osobiste przeżycie jak na opowiadanie czarnym maszerującym.

Gość gość
Odwiedzac to nie wolontariat

Gość gość
Za to Wam polecam odwiedzić klinikę aborcyjną, spodoba wam sie. Czemu nie łazicie teraz na proteście? Typowa opozycja, mocni w gębie i nic poza tym.

Gość gość
Jesteśmy wolnymi kobietami i mamy prawo decydować o własnym życiu i naszego przyszłego potomstwa. To my wiemy, czy stać nas na rezygnację z pracy i opiekowanie się całe życie niepełnosprawnym dzieckiem, które interesuje prezesa i kościół do momentu, kiedy jest w naszej macicy. Potem skazane jesteśmy wyłącznie na siebie. Bo większość tatusiów "nie radzi sobie z problemem" i odchodzi. Takiego chcemy życia, żeby biskupi i podstarzali posłowie decydowali o tym jak mamy żyć? Bo trzeba się odpłacić ojcu dyrektorowi za wygrane wybory? I wracamy do XIXw kiedy żadnych praw nie miałyśmy.

Gość gość
Ja odwiedzalam hospicjum, ale to zbyt osobiste przeżycie jak na opowiadanie czarnym maszerującym. a co zachciało sie siku i poprosiłaś o umozliwienie skorzystania z toalety?

Gość gość
15.43- nie każdy mieszka w Warszawie to raz, a dwa- szalenie daleko mi do opozycji, ale jak widać na moje pytanie o wolontariat, odpowiedzi padło niewiele, tak to wspieracie dzieci już urodzone

Gość gość
Chodzi o to, żeby można było prawnie zabić własne dziecko, które jest chore. Z czym się w pełni zgadzam, nawet uważam że powinno być obowiązkowe.

Gość gość
Aborcja powinna być dozwolona na każdym etapie ciąży i bez żadnych obwarowań, także ze względu na płeć. W końcu to coś w brzuchu to nie człowiek przecież....

Gość gość
16.05 Rozumu Bozia poskąpiła?

Gość gość
I znowu w temacie odezwały się głupie p***y, które aborcję ciężko chorego płodu, który umrze zaraz po narodzinach stawiają na równi z aborcją na widzi mi się. Zrozumcie jedną rzecz. Całkowity zakaz aborcji nie dotknie tych co usuwają, bo nie chcą rodzić. One już mają ten zakaz i jakoś usuwają. Dotknie to właśnie matek chorych dzieci, kobiet zgwałconych i tych co są postawione pod ścianą. One, albo dziecko. Masz zarejestrowaną u lekarza ciążę, badania itp i spróbuj potem usunąć jak masz ciężko chory płód. To nie takie proste wyjechać i usunąć w innym państwie. Pani od hospicjum ma rację. Powinnyście popracować w takim ośrodku, albo wziąć pod opiekę na dwa tygodnie dziecko roślinkę.

Gość gość
gość dziś 16.05 Rozumu Bozia poskąpiła? x To był z jej strony sarkazm.

Gość gość
Tu nie chodzi o "widzi mi się". Po prostu uważam, że to jest obojętne. Tak samo powinno się postępować z dziećmi, które zachorowały po narodzinach, albo uległy wypadkowi i stały się warzywkiem. I w jednym i drugim przypadku powinna być albo obowiązkowa eutanazja, albo całkowity zakaz refundacji leczenia takich dzieci. Hospicja mnie nie wzruszają, bo nie powinny w ogóle istnieć.

Gość gość
16.16 ty serio jesteś głupia

Gość gość
16,16 Chyba na poziomie przedszkola

Gość gość
Obywatelski projekt bo sama się pod nim podpisałam. Pozdrawiam Studentka 4 roku

Gość gość
a co w przypadku np ciazy pozamacicznej i kobieta dostanie krwotoku i zadzwoni po karetke?powiedza ze niestety nie mozemy pani ratowac bo bronimy zycia, przyjedziemy po zwloki?

Gość gość
16.26 Powiedzą, że to widocznie wola Boża..

Gość gość
To skoro wola Boża, to dlaczego latacie ze sobą i swoimi dziećmi do lekarzy jak jesteście chorzy? Cierpcie i umierajcie bo tak chce Bóg. A my wam powiemy, że to wielkie szczęście mieć tak cierpiące dziecko. Powoływać na świat ciężko chore dziecko, wiedząc, że nie można mu pomóc****atrzeć na jego cierpienie uważam za sadyzm.

Gość gość
Ja tam zamawiam zestaw women on web na zapas. Jakbym zaszla w ciaze i wyjdzie w 12 tyg cos nie tak, biore tabletki. Nie musze terminowac w polowie rozwinietego plodu w 22 tc, o ile by mi to umozliwiono, poniewaz drogie Panie ustawa nie jest podpisana, a juz lekarze nie chca ciazy terminowac. Wola czekac do porodu, odmawiaja kobietom. O aborcje do 12 tc mimo wskazan tez baaardzo ciezko ostatnio. To jakis kuzwa koszmar. Dlatego wole sie zabezpieczyc. Jak minie termin przydatnosci, zamowie nowy zestaw.

Gość gość
Gość 8:40 Oraz do wszystkich zwolenniczek tzw. wyboru. Od razu zamówicie truciznę dla dzieci, które już posiadacie, albo będziecie posiadać. Dla dzieci, które urodzicie, albo urodziły się zdrowe, a które mogą zachorować na ciężkie nieuleczalne choroby. Wtedy pigułka do buzi dziecka i macie problem z głowy. Nie ma przecież wg was lepszego lekarstwa, najważniejsza jest moc posiadania wyboru.

Gość gość
9:22 a Ty rozrozniasz wypadek od celowego powolywania ciezko chorego dziecka? Ktore ani jednego dnia nie zazna bez bolu? Poza tym sorry, mnie na to zwyczajnie nie stac, zeby co miesiac placic po okolo 5 tys lekka reka za leki itp. Tutaj sie Wasza wspanialomyslnosc konczy, jak trzeba liczyc monety. Wtedy jest jalmuzna okolo 1500 zl, brak wsparcia medycznego i psychologicznego. Sorry, ja sie nie dam zywcem pogrzebac i skazywac czlowieka od urodzenia na zycie na morfinie. A raczej na wegetacje, bo to nie jest zycie. Zaklamanie i podlosc pod plaszczykiem litosci prezentujecie.