Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123454

czy seks przed slubem

Polecane posty

Gość gość123454

naprawdę jest grzechem? Bo oczywiście rozumiem że jak ktoś się puszcza na lewo i prawo to w takiej sytuacji jest grzech, albo za kasę itd. Ale ja mam taką sytuację że w wieku 29 lat poznałam mężczyznę, z którym się spotykam (pierwszy facet w moim życiu, wcześniej nawet się nie całowałam z nikim). Przez wiele lat modliłam się żeby kogoś takiego poznać i uważam że moje modlitwy zostały wysłuchane. Dodam że nie traktuję go jak kogoś na chwilę tylko chcę z nim być na zawsze. I w takim razie skoro wręcz wymodliłam go sobie to dlaczego seks z nim miałby być grzechem?

Gość gość
grzech = słabość można mieć słabość do różnych rzeczy...

Gość gość123454
gość dziś jaka słabość ? Słabość by była gdybym w czasie kiedy nikogo nie miałam, umawiała się na seks z byle kim żeby się zaspokoić.

Gość gość
Słabość w chęci zaspokojenia głodu seksualnego przed ślubem

Gość gość
Bo co to za milosc ktorej sie nie slubuje na cale zycie.Dopoki nie ma slubu, nie ma potwierdzenia ze sie chce byc z kims na zawsze, bo mowic to sobie mozna i mozna takich "partnerow" miec wiele i dac sie wykorzystac.Jak ktos nie chce czekac do slubu, to znaczy ze nie planuje slubu ani ta osoba nie jest ta jedyna na cale zycie

Gość gość
trele morele seks tylko w niedziele

Gość gość123454
ale my planujemy ślub, wiem że chcemy być razem ze sobą. Naprawdę staram się dostrzec w tym grzech ale nie widzę

Gość gość
Bo widzisz, jak nie powiesz "ślubuję" przed niewidzialnym tatusiem w specjalnym budynku, oczywiście za opłatą, to żyjesz na kocią łapę