Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie kupujcie produktów Danone!! Zobaczcie co jest w składzie

Polecane posty

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
No przecież jest, pod nazwą ''aromat'' ;) Poza tym, skład całkiem przyzwoity.

Gość palę_maile
oczywiście jest to ANTYREKLAMA produktu i należy antyreklamę uszanować ale teraz nie pamiętam, w jakim kraju jest główna siedziba firmy Danone , czy gwoździa wbijasz w firmę francuską, czy niemiecką ?

Gość gość
Aromat jest smakiem?

Gość gość
To proste - aromaty. Już od dawna technologia spożywcza opiera się na smakach uzyskiwanych z aromatów. Aromatów głównie sztucznych oczywiście bo są o wiele tańsze. Wszystko co naturalne jest droższe bo droższa jest metoda pozyskiwania. A proszek o konkretnym zapachu i smaku wytwarza się w laboratorium najtańszym kosztem. Większości tych świństw nie powinniśmy jeść, ale 90 % społeczeństwa nie jest zainteresowana składem tylko ceną. Mleko nie jest mlekiem, śmietana nie jest śmietaną, ser nie jest serem, nawet mięso nie jest mięsem. Jemy coś co w ogóle nie jest żywnością. Trawa zerwana z trawnika jest zdrowsza niż chleb z gipsu i kredy odpiekany w marketach.

Gość gość
Precz z francuzami!

Gość gość
Ok, to co w takim razie mamy jeść? Może mamy się żywić energią słoneczną?

Gość gość
A kto mówi że masz czegoś nie jeść? Chcesz to jesz, twój wybór.

Gość gość
Są naprawdę dobre produkty, i to te tańsze, nieznanych marek. Wystarczy skład przeczytać. Jesli w składzie jest więcej niż 5 składników to przechodzimy do następnego i tak do skutku

Gość gość
Nie będziesz nam wrzeszczeć z wykrzyknikami co mamy kupować a czego nie.

Gość gość
wiele prodóktów jest oszukanych np chleby obecnie to wyroby chlebopodobne mieso z kurczaków trzeba uwazac na mac donalda raczej go unikac bo tam wszystko jest oszukane np frytki ziemniaki sa zmielone i dodawane ruznego rodzajo polepszacze zageszczacze dodatki smakowe i zapachowe i konserwacja tajk samo z rybami i kurczakami unikac co jest przetworzone

Gość gość
A to kupuj sobie, tylko potem jak zachorujesz to nie mów ze nikt cię nie ostrzegal

Gość gość
Danone już od lat ma złą sławe, ale jest na tyle bogate że płaci wielomilionowe kary i dalej produkuje z tym że jest podział na rynek zachodni i wschodni. My jesteśmy w tej drugiej ramce i dostajemy produkty gorszej jakości i o mniejszej gramaturze. Każdy kto choć trochę mieszkał za granicą, Niemcy, Francja, Anglia itd wie o co chodzi. Niby to samo ale nie to samo, prawda?

Gość gość
kupujesie z zaufanych dostawców albo jak ma sie mozliwosc to samemu robi sie jogurty ato jest łatwo je zrobic

Gość gość
Nie kupuje danona od lat. Z jogurtow tylko jogobella nie ma chemii, a z serkow rolmlecz bez zadnych sztucznych dodatkow.

Gość gość
nie kłam ,, danone jest najlepszy ze wszyskich jogurtów , a jogobella to chemiczny chłam dla biedaków .,.

Gość gość
jogobella truskawka ,tora tylko udaje truskawke , a w rzeczywistosci to same sztuczne dodatki..

Gość gość
Żaden danon żadna jogobela Tylko lokalne firmy mleczarskie

Gość brokeninside87
ja kupuję tylko jakieś regionalne jogurty u bakomę. zawsze czytam skład, co nie znaczy, że nie można mnie oszukać. "śmietanka Z MLEKA" the best:D

Gość gość
akurat orzechy można bezproblemowo przechować nawet do wiosny ,.,. tymczasem truskawki zimą? Pierwsze słyszę ,.,. Truskawki są produktem sezonowym ,.,. Jogurty z truskawą to zwykłe oszustwo

Gość gość
22.10 akurat jogobella jako jedyny jogurt jest truskawkow i zawiera 9% truskawek z syropu, nie ma żadnej skrobi modyfikowanej i innych świństw. Gdybym miała dobry produkt lokalny to kupowalabym, niestety sklad fatalny.

Gość gość
I te truskawki sa w calosci, jest ich duzo. Wiec nie wiem jak truskawka w calej okazalosci ma udawać truskawke. Wytłumacz mi bo pier...sz

Gość gość
nie słyszałes o zamrażarkach? ja mam w swojej truskawy :)

Gość gość
Zamrożone mają identyczne własności odżywcze jak świeże

Gość gość
Nie mogę, żeby tłumaczyć jakiemuś ograniczonemu umysłowo, ze truskawka w zimie może być z e syropu kompotu, z zamrażarki. Chyba dzieci tu piszą.

A myślicie, że co? Że w dzisiejszym świecie znajdziecie w składzie coś naturalnego?

Gość palę_maile
podpowiem znakomite rozwiązanie, przecież bardzo wielu Polaków w ciągu tygodnia pracy przemieszcza się jadąc własnymi lub służbowymi autami , wykonując swoje obowiązki , jako serwis, logistyka lub sprawy prywatne a zatem, gdy jadę autem z Warszawy w kierunku Śląska lub Małopolski to celowo wybieram kierunek i trasę na miasto Końskie i Włoszczowa, Szczekociny i w tych rejonach poznałem wiele osób, które prowadzą nadal , metodą z 'kamienia łupanego' swoje gospodarstwa , czyli kilka krówek , prosiaczki, gąski, kaczki , indyki i oczywiście kury , jadąc przy trasie wchodzę na rynku do starej i znanej piekarni , witają mnie od samego progu , witamy, witamy a poproszę zestaw podstawowy, czyli chlebek wiejski prosto z pieca i 10 jagodzianek i prośba aby dla mnie zeszykować 10 bochenków chleba oraz 50 jagodzianek na jutro o godz. 16 , zabiorę, gdy będę wracał ze Śląska a pieczywo mają pyszne i prawdziwe z pieca węglowego , jadę dalej autem i we wsi XXX wchodzę do sklepu i znowu słyszę, witamy, witamy , zamawiam na jutro 10 kg kiełbasy wiejskiej od znanego producenta , 5 kg kaszanki , kilogram słoniny i schab pieczony , zbliżam się do okolic miasta Włoszczowa a zapach z pól i lasów jest przepiękny , zatrzymuję auto we swi YYY i znajoma gospodyni już woła z daleka, witamy, witamy , zamawiam 5 litrów mleka prosto od mućki, 3 kilogramy sera białego, 1 litr śmietany i pierogi z jagodami , zamawiam 200 pierogów z jagodami a dziewczyny już robią ciasto na stolnicy i zamawiam 3 litry miodu akacjowego , będzie super , są regiony w Polsce, gdzie żywność jest wyśmienitej jakości ale wiem, nie wszystkim się chce szukać , więc nie mają wyboru i kupują świństwa typu Danone

Gość gość
ja tam wolę danone, najbardziej mi smakuje .. Jogobella mówiąc delikatnie jest niedobra.