Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przechowywanie mleka z piersi

Polecane posty

Gość gość

jak przechowywac mleko, gdy np odciągam co 20 ml, moge zostawić to 20 ml w temp. pokojowej a za jakis czas do tego dociągnac kolejne 20ml, czy raczej przechowywać w lodówce, jak to jest?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co najmniej w lodowce!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przechowywanie mleka matki - jak długo? do 8 godzin w temperaturze pokojowej (do + 25˚C). do 2–5 dni w lodówce w temperaturze do + 4˚C. ... do 2 tygodni w zamrażalniku lodówki w temperaturze –10˚C. do 6 miesięcy w zamrażarce w temperaturze od – 18˚C do – 20˚C.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
21.45. Zgadza sie, tylko w lodowce do 48 h. 5 dni to za dlugo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
standardy medyczne dotyczące karmienia piersią podają, że w lodówce do 96 h, a w temp. pokojowej optymalnie 3-4 h maksymalnie 6-8 h. Mleko po odgrzaniu do 4 h.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mąż jest zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i wspierał porody dzięki temu zaraz po porodzie mogłam karmić siarą i lepiej odkleja się łożysko! Gdy miałam nadmiar pokarmu s ochotą ssał mąż cyca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mleko w lodówce po jakimś czasie robi się gorzkawe, ale wciąż jest dobre do spożycia, tylko mniej smaczne. Niektórym dzieciom może to przeszkadzać. Winowajcą zmiany smaku jest enzym lipolityczny – lipaza, który jest odpowiedzialny za trawienie tłuszczu, co czyni mleko matki lekkostrawnym. Poziom lipazy nie jest stały w mleku wszystkich kobiet i enzym ten rozkłada się w różnym czasie. Zatem nie wszystkie matki karmiące dzieci mrożonym pokarmem mają z tym problem. Mrożenie mleka spowalnia, ale nie zatrzymuje rozkładu lipazy, która właśnie powoduje zmianę smaku mleka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mieszkałam pokarm, tzn jak mi trochę zostało z poprzedniego odciagania a wiedziałam ze zamieszczę się w tych 8h to żeby butelek tyle nie brudzic to świeże dodawałam do zeszłego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×