Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośkamalecka

Niewydolnosc ciesniowo szyjkowa

Polecane posty

Gość gośkamalecka

Kochane! Jestem w 15 tygodniu ciąży, zaczynają się objawy niewydolności- którą miałam również w pierwszej ciąży. ... Szyjka zapis 2/0.5/0 ... Mam bakterię, więc przed szwem muszę odbyć antybiotykoterapię. Jeżeli wszystko będzie dobrze - tuż po świętach idę na założenie szwu. Piekielnie się boję czy dotrzymam do tego szpitala... Jakie są Wasze doświadczenia?

Gość gość
Wiesz co ja to mialam, ale bez bakterii. Pessar mialam jakis czas, u mnie zaczelo sie okolo 20stego tygodnia, wczesniej poronienie zagrazajace, barlam konska dawke duphastonu, rzyglama strasznie. Lekarz odradzal mi szew, mowil, ze to ostatecznosc i okaleczanie, a pessar daje podobny efekt. Nie wiem, nie znam sie. Urodzilam w koncu przed terminem, ale ciaza donoszona. Dodam, ze duzo lezalam w szpitalu. Na kolejna ciaze sie juz nie zdecyduje chyba. Minelo prawie 5 lat. Uwazam, ze to wiecej nerwow mnie kosztowalo niz cale zycie razem wziete. Ciesze sie moim synem, nie chce wiecej tych lez.

Gość Goskamalecka
Ja się zdecydowałam, ale pod opieką bardzo dobrego lekarza - prywatnie. Mam nadzieję że wszystko pójdzie po jego myśli. Ja sama nie chcę pessaru, jest mniej skuteczny i bardzo szybko potrafi się zsunąć Mogę dać się i okaleczyć, już więcej szyjka mi się nie przyda ;-) Oby jakoś dać radę psychicznie i fizycznie ten tydzień

Gość gość
A co to