Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile mleka wypija noworodek?

Polecane posty

Gość gość

mniej więcej, wiadomo ze kazde dziecko zke inna porcje mleka, mam w domu tyhodniowego noworodka, i tak bola mnie juz brodawki ze postanowilam odciagac mleczko laktatorem, ale zastanawiam sie jaka porcje mleka odciagnac by dziecko nie bylo glodne, oczywiscie chodzi mi orientacyjnie

Gość gość
Jeżeli karmisz piersią nikt ci nie poda, ile dziecko wypija. Zależy jakie masz mleko. Możesz mieć bardziej wartościowe lub mniej. Zależy jak ściągasz pokarm. Na początku pokarm jest mniej kaloryczny, bardziej jakby dziecko chcialo się napić. Dlatego dzieci KP nie trzeba dopajac.po chwili mleko jest jak jedzenie dla maluszka. Jak bolą cię piersi odciagaj, a potem przystawiaj do karmienia. Jeżeli chcesz karmić mm, na opakowaniu sa podane ilości mleka.

Gość gość
Ja dawalam na przemian moje mleko i mm. Syn w tym wieku jak Twoje malenstwo wypijal 90 ml mm, mojego mleka tez cos kolo tego. Ale on na karmienia budzil sie co 3 godz. Lepiej zawsze przygotowac wiecej i po prostu dziecko nie zje wszystkiego.

Gość gość
Sutki lada dzien przestana bolec, smaruj bephantenem i wietrz jak najwiecej. Podawaj piers co najmniej co drugie karmienie, bo bardzo latwo o to by maluch przyzwyczail sie do butelki i z piersi juz nie bedzie chcial pic.

Gość gość
Karmiłam wyłącznie odciąganym mlekiem. Moje dziecko przez pierwsze 3 tygodnie życia wypijało 90 ml co 3 godziny. Potem zaczęło pić po 120.

Gość gość
Noworodek 90 ml???????? Jak sie rodzi to pije po 10 ml potem po 20, 30, 40 i 50 ml. Nigdy 90 ml dla noworodka!!!! Niemowle tyle pije!

Gość gość
Od 10 ml się zaczyna a później każdego dnia o 10 więcej pod koniec miesiąca życia je max 90 co 3 godziny

Gość gość
Moja ma teraz niecałe 3miesiace i je 90 co 3 godziny i dokładki w ciągu dnia 1 albo 2 po 60 albo 45 , 120 nie zje za każdym razem bo to dla niej za dużo a na rozpisce powinna tyle jeść 6razy na dobę

Gość gość
gość dziś No zobacz, a moje tyle piło. I co miałam zrobić? Nie dać, bo powinno wypijać 10 ml?