Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzuch w ciąży powinien być TWARDY czy MIĘKKI??! To moja druga ciąża i...

Polecane posty

Gość gość

W pierwszej brzuch raczej całą ciążę był twardy i napięty. Szybko, bo około 23tc miałam już stawianie się brzucha, mocniejsze twardnienie, a skończyło się wszystko DOBRZE i w 39tc. Teraz jestem w 30tc i stawianie mam dopiero od tygodnia, rzadko i bezboleśnie. Całą ciążę brzuch mam mięciutki. Waga jest taka sama jak w poprzedniej ciąży. Jestem ogólnie b. szczupła. Tu nic się nie zmieniło. Ciąża po 8latach. Wtedy miałam 22, teraz mam 30. Od czego to zależy? W której ciąży brzuch PRAWIDŁOWY?!

Gość gość
Jak brzuch jest miękki jest ok ,stawianie nie musi świadczyć o czymś złym ale lepiej jak nie jest napięty

Gość gość
całą ciąże miałam brzuch napięty i twardy, ciąża przebiegała prawidłowo, dziecko urodziło się zdrowe, teraz corka ma 7 lat i miewa się bardzo dobrze:)

Gość gość
Powinien być miękki. Wtedy jest najlepiej! Niestety bywa i twardy. Ja tak miałam w pierwszej ciąży, w drugiej już był miękki. Co prawda jedno i drugie dziecko urodzone o czasie i zdrowe, ale o twardym brzuchu zawsze lekarz mówił z niepokojem i zmartwieniem, brałam nawet pod koniec jakieś leki, a o miękkim mówił "brzuszek super, bo miękki!"

Gość gość
Zawsze miałam twardy brzuch w trzech ciążach i dzieci zdrowe, porody szybkie. Nigdy gin nic nie mówił więc może to moje osobiste odczucie że twardy. W trzeciej ciąży stawiał się od 16tc

Gość gość
Oczywiście, że miękki :)