Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia666778855

Depresja ?

Polecane posty

Gość Basia666778855

Witam, trzy miesiące temu urodziłam dziecko. Wybraliśmy dla niego imię, jest ochrzczony. Imię od dawna nam się podobało, jest na 20 miejscu pod względem nadań wiec nie jest raczej jakieś strasznie udziwnione. Problem w tym ze rodzina, pewni znajomi ciagle mi mówili ze skrzywdziliście dziecko, imię zdrabnia się okropnie itd. Do tego doszło kilka opinii które przeczytałam w necie. Nie chce nikogo urazić ale imię jest podobno na poziomie „Nikoli” , chociaz nie jest zagraniczne tylko biblijne.Problem w tym ze teraz nie nawidze tego imienia. Nie chce mówić do dziecka tym Imieniem, mam chyba nerwice bądź depresje. Ciagle płacze, nie mogę jeść ani spać, do tego częste bóle żołądka. Powiedzcie proszę jak sobie poradzić z ta sytuacja albo jeżeli nie to proszę mnie nie dobijać.... ludzie wmówili mi ze imię mojego dziecka jest wstrętne i będzie „Januszem” za kilka lat. Przepraszam ale musiałam się wygadać

Gość gość
Dobra, dobra. To jakie to imię jest konkretnie? :)

Gość gość
Jakim poziomie ''Nikoli''? ...to przecież ładne imię... Autorko, nie wydziwiaj, tylko powiedz, jak brzmi to niby ''depresyjne''' imię? Bo bez tego nie możemy się wypowiedzieć obiektywnie...

Gość Basia777966
Imię które wybraliśmy to Nikodem,w mojej miejscowości jest szał na to imię bo kedy 4 chłopców z jednego roku o tym imieniu i znajomi mi powiedzieli ze za kilka lat będzie „ Januszem” lub „brajanem” i ze patologia takie imiona dzieciom nadaje.... strasznie wzięłam sobie to do serca bo chce dla syna jak najlepiej. Zdaje sobie sprawę ze na pewno ktoś się znajdzie kto będzie chciał mnie dobić celowo wiec proszę o szczere opinie ....

Gość gość
Słucham? Nikodem??... no chyba sobie żartujesz, bardzo fajne imię przecież :D już się spodziewałam nie wiadomo czego, ale Nikodem to jedno z imion, które sama będę brała pod uwagę spodziewając się chłopca. I mówię to całkiem szczerze ;)

Gość gość
Nie ma czegoś takiego, jak imiona nadawane przez patologię. To mit, internetowy mem, nie mający z rzeczywistością niczego wspólnego, Autorko, mnie się imię Nikodem również podoba!

Gość Basia 777885
gość dziś Dziękuje Ci za miłe słowa. Imię Nikodem zawsze podobało mi się dla synka ale znajomi którzy koniec końców nie mogą mieć dzieci takiej wody z mózgu mi narobili... nie wiem czy to zazdrość czy co.. do tego doszli moi starsi rodzice którzy nie znają nikogo o tym imieniu i posypała się krytyka która się bardzo przejęłam... jeszcze raz Dziękuje

Gość gość
Wypowiadaj imię swojego syna z dumą, bo jest godne i dobre tak samo, jak inne :) A idiotami ograniczonymi i zmanipulowanymi przez memy - jak gość wyżej wspomniał - się całkowicie nie przejmuj. Twój syn wyrośnie na przyzwoitego mądrego faceta i wszystkim się japy zamkną, jestem pewna :D

Gość gość
już myśllałam, że Nataniel, to dopiero patologia. Nie martw się, nikodem spoko imię. Zawsze możesz mu zmienić, chyba do któregos miesiąca nie ma problemu

Gość Basia5576
gość dziś mój mąż tez mi to tak tłumaczy... dziękuj***ardzo za miłe słowa :)

Gość gość
Basia 777885 dziś Ludziom nigdy nie dogodzisz, co oni tam wiedzą. Postępuj po swojemu i tyle. A Nikodem to ładne imię. xx gość dziś Nie, imię Nataniel to też nie jest ''patologia''. Patologią jest konkretny zestaw cech i postępków danej osoby, a nie jej imię samo w sobie ;)

Gość Basia7887
Dziękuje wszystkim za opinie. Być moze nie potrzebnie się przejęłam krytyka... czyli myslicie Że nie jest zbyt „wymyślne” i „brajanowate”?

Gość Basia 7788
gość dziś [17:44 Dziękuje za odpowiedz. Niestety nie mogę synkowi zmienić imienia, nie chce się rozpisywać czemu ale imię musi zostać...

Gość gość
Bardzo ładne imię,nie przejmuj się gadaniem innych niech pilnują swojego nosa,twoje dziecko i masz prawo dać mu na imię jak tobie się podoba.Nie bedzie „Januszem” „Brajanem” itd Moja znajoma w tamtym roku urodziła syna i tez ma na imię Nikodem :-)

Gość Basia77787
dziś Dziękuj***ardzo za odpowiedz. Pozdrawiam serdecznie :)

Gość gość
a jednak to że nie umiesz bronić swojego zdania jest troche dziwne. Mi sie to imię niepodoba i troche kojarzy właśnie z brajanem. Ale przecież nie musi mi się podobać to tobie miało się podobać. Jak mozesz pisać ze znienawidziłaś imie które ci sie podobało od dawna. Ludziom to imie wcale nie musi się podobać. Dla mnie jest bardzo kiepskie ale uszanowałabym czyjąś decyzje i nie komentowałabym tego.

Gość gość
Jednym się będzie podobało, innym nie, ze wszystkimi imionami tak jest. Najważniejsze, by się podobało Autorce. A za samą siebie mówiąc - Nikodem jest w porządku, mam znajomego o tym imieniu. W życiu złego słowa nie usłyszał z tego powodu, aż specjalnie puściłam mu esa z tym pytaniem :P Także co innego idiotyzmy z sieci, co innego podejście w realu. Na przykład ja mam na imię Michalina i czasem słyszałam prześmiewczą *michę z linem*, ale to tylko pozwalało mi odcedzić ludzi, z którymi nie chciałabym mieć do czynienia, więc plus ;)

Gość Basia7679
gość dziś Dziękuj***ardzo za odpowiedz, jestem niezmiernie wdzięczna za to co napisałaś. Może faktycznie nie potrzebnie się przejęłam krytyka innych. Michalina bardzo ładne imię, braliśmy pod uwagę kiedy jeszcze nie wiedzieliśmy ze będziemy mieć chłopca. Pozdrawiam