Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy umiecie sie ladnie pomalowac

Polecane posty

Gość gość

Ja wogole nie mam do tego reki.Nawet filmiki nie pomagaja.Ani warsztaty na ktorych bylam

Gość gość
No ja nie umiem. Dlatego zrobiłam sobie rzęsy i przy oczach nie robię już zupełnie nic. Tylko puder i róż. Ewentualnie podkreślę brwi.

Gość gość
ja nawet rozu nie potrafie nalozyc. jaki kolor dobrac.

Gość gość
Różowy. Wiem z doświadczenia że z g****a bata nie ukreci. Przykro mi.

Gość gość
Tak profesjonalnie nałożyć różu też nie umiem. Delikatnie muskam policzki i tyle.

Gość gość
Ja nie umiem zrobić ładnego makijażu i dlatego wcale go nie robię.:D

Gość gość
Nie :/

Gość gość
Ja w ogole nie nosze podkladow, pudrow, korektorow ani rozow. Moj makijaz codzienny to lekki cien (paleta brazow i nude)+ brazowy tusz do rzes+ czasami kreska brazowa na gornej powiece i wazelina na usta. Jak mam raz na rok jakies wesele i ide do kosmetyczki to prosze zawsze o lekki makijaz a i tak czuje sie jak z teatru, bo wiadomo troche tego w twarz nawciera ta kosmetyczka ;) Dobrze ze cere mam spoko, bo musialabym zglebic temat ;) Ogolnie zazdroszcze jak ktos umie sobie zrobic kreske na powiece eyelinerem, bo ja za cholere tego nie zrobie. Tzn. zrobie ale nie wyglada to jak makijaz pin up girl z tutoriali tylko jakby ktos pierwszy raz sie eyelinera dorwal ;)

Gość gość
A moze dziewczyny uzywacie po prostu go...anych kosmetykow??? Ja tez nie umialam ladnego make upu zrobic ale jak zaopatrzylam sie q porzadne kosmetyki np the balm,estee lauder i MAC oraz odpowiednie pedzle odrazu jest roznica. No niebo a ziemia...

Gość gość
ale to kupe kasy kosztuje. te maci czy inne tam,

oj nie :D potrzebuję współpracującyh w konsystencji kosmetyków i statywu do ręki. a te malowanie tej końcówki powiek i tuszowanie rzęs - to bym się nigdy nie nauczyła, to próbowałam, to wiem, że jak się nie nauczysz za dziecka to chuj. dobrze, że mam wyraźne rzęsy

Gość gość
Umiem sie malowac bo bardzo to lubie. Ale tak jak ktos napisal wyzej jakosc kosmetykow ma znaczenie, a jeszcze wieksze pedzle. Np. Uzywalam dwoch pedzli do bronzera gorszego i lepszego. I lepszy pedzel radzil sobie doskonale, zadnych plam, rownomierne rozlozenie kosmetyku i delikatne przejscia. Z kreska to samo. Nie za dobrze wychodzi mi kreska eyelinerem w pisaku natomiast w zelu (naklada sie go skosnym pedzelkiem do kresek) wychodzi idelanie w 99% przypadkow. I to nie jest tak, ze tylko drogie kosmetyki sa super. Ja mam rozne od wibo z rossmana do estee lauder. Warto poczytac recnzje przed zakupem, ja wlasnie tak robie i nigdy sie nie zawiodlam. Mam kilka tanich ulubiencow i ich jakosc widac na twarzy. Ale im jestem starsza tym mniej nakladam na twarz. Na szczescie nie mam wypryskow i przebarwien, ale tlusta cere. Bez podkladu nie wyjde z domu bo czuje sie lepiej Ale tutaj tez uzywam z bielendy za 12 zl i estee lauder za 170 zl. Zalezy od okazji.

Moim zdaniem mój makijaż jest całkiem znośny, chociaż zawsze najwięcej problemu sprawiało mi malowanie rzęs. Zawsze miałam jakieś grudki, albo były posklejane. Dlatego zdecydowałam się na te rzęsy doczepiane: https://beautylashes.pl/rzesy i od tej pory nie dość, że mój poranny make-up trwa krócej to w dodatku moje oczy są zawsze pięknie podkreslone

Gość gość
Ja nie umiem sie umalować, wiele razy próbowałam, ale prawda jest taka że nie mam do tego ręki, i po umalowaniu zazwyczaj wyglądam jeszcze gorzej niż przed. Używam tylko tusz i kredke. Żadnych innych kosmetyków do makijażu nie używam, bo to już w ogóle koszmarnie mi wychodziło. Czasem jedynie rzęsy sobie pomaluje delikatnie, a jak z kredką sie bawie to i z pół godz siedze w łazience i poprawiam, żeby w miare ok było. Dlatego na co dzień jestem bez makijażu.

Gość gość
Nie, więc się nie maluję. Wolę być "no filter" niż wyglądać jak klaun MacDonald.

Gość gość
Tak, ale rzadko się maluję. Po prostu nie lubię makijażu. Po pierwsze zle sie czuję w makijażu, a po drugie szkoda mi czasu na siedzenie przed lustrem. Za to jak już sie wymaluję to jest wielkie wow. Na co dzień nie maluję sie w ogóle, nawet rzęs nie tuszuje.