Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilliluzi

Okres a podróż

Polecane posty

Gość Lilliluzi

Mam takie pytanie.. za kilka dni wyjeżdżam do rodziny, podróż będzie trwać ok. 7 godzin, akurat wtedy będę mieć okres. Jak sobie poradzić? Co zrobić żeby nic nie przeciekło? Nie używam tamponów

Gość gość
kup sobie majtki chlonne na nietrzymanie moczu

Gość gość
Zmieniać podpaskę co 2 godziny?

Gość gość
Normalnie,zatrzymujesz się na stacji i zmieniasz podpaskę.Hello!!!

Gość gość
A obfite masz krwawienia ?

Gość gość
Przyznam że ja wiele razy musiałam zrezygnować z wyjazdu w dni kiedy mam okres ,jest to dla mnie tym bardziej mało komfortowe bo cierpię na dość obfite krwawienia dodatkowo przed każdym wyjazdem dość mocno się stresuję co powoduje u mnie jeszcze większy dyskomfort niż zazwyczaj. Trudno jest na to cokolwiek zaradzić ale gdy już muszę udać się w podróż to zazwyczaj zabezpieczam się podpaską taką jak na noc ,dodatkowo jeszcze podkładam sobie watę higieniczną ,staram się też zamiast spodni ubierać spódnicę ,mniej widać , zawsze też zabieram zapasoe majtki na ewentualną zmianę.

Gość gość
To prawda,przed podróżą jest zawsze dodatkowy stres co jeszcze bardziej potęguje obfitość krwawienia, ja w podróży zawsze unikam spożywanie płynów aby mieć pusty pęcherz, zabezpieczam się maxi dużą podpaską lub dwoma mniejszymi i do tego majtki jednorazowe(do kupienia w aptece) sa dodatkowo powleczone nieprzemakalną powłoczką by ustrzec się przed wpadką no i jeśli to możliwe przy każdej okazji wizyta w toalecie.