Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobietom które nie manifestowały w piątek powinno sie odebrać prawo głosu i

Polecane posty

Gość gość

dzieci zabrać!!!! Takie kobiety to NIE KOBIETY!!!

Gość gość
Mam ważniejsze problemy niż to, czy można sie skrobać.

Gość gość
buhahaha

Gość gość
Hahahhahahahahahahhahahahhahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahhaha

Gość gość
Zabrać mi dzieci, bo nie jestem za ZABIJANIEM DZIECI? ... a te co są za ich ZABIJANIEM to im zostawić? Toooo ciekawa dedukcja :P ...i nie ważne czy jestem za czy przeciw, czy manifestowalam czy nie... Po prostu Twoja konkluzja jest idiotyczna!! :o

Gość gość
To prowo, aby zdyskredytować uczestniczki protestu, jako nawiedzone, jak myslenie z tematu

Gość gość
Jestem w ciąży, źle się czuję, do najbliższego miejsca z manifestacją mam 3h samochodem, a w domu małe dziecko. Prawo głosu nie ma co mi zabierać, bo zagłosuję dobrze w nadchodzących wyborach ;) na pewno za zmianą władzy i prezydenta.

Gość gość
13:35 oczywiście :D czyli dobrowolnie oddasz 500+ :D no comment

Gość gość
A niby na kogo zaglosujesz w nastepnych wyborach?Weź podpowiedź bo moim zdaniem nie ma na kogo, opozycja to jakaś kpina, żadnego konkretnego projektu nie przedstawili odkąd rządzi PiS

Gość gość
dziś one zabijają z miłości i z litości, żeby się nie męczyły

Gość gość
Kobiety, które manifestowały WYSTERYLIZOWAĆ i problem z głowy, żadnego już nie zamordują

Gość gość
Jestem ogólnie przeciwna aborcji ale jeśli chodzi o ciężką i nie odwracalna chorobę i zagrożenie życia matki (która może osierocić jeszcze inne dzieci) to głupie wprowadzać takie prawo, głupie i straszne!

Gość gość
a ja w przeciwieństwie do debilek pokroju autorki MAM PRACĘ i akurat dziś mam wolne ale niestety w piątek miałam dyżur 12h! no wybacz bezrobotna księżniczko ale nie pójdę na bruk żeby kilka dni w roku protestować, mimo, że jestem przeciwna zaostrzaniu prawa aborcyjnego.

Gość byłam na proteście
a wy "świadome inaczej" w ogóle wiecie po co były te protesty? nie chodzi o to żeby się skrobać jak się komu podoba tylko o to, że PIS-dy z moherami znów przygotowują ustawę o zaostrzeniu przepisów aborcyjnych, a protestowałyśmy po to żeby zostało tak jak jest! ale co tam lepiej drzeć pyski, że złe feministki i lewaczki chcą się skrobać jak się im podoba i do woli nawet do 9 miesiąca ciąży!

Gość gość
Podpisałam się pod protestem, ale na żadne manifestacje nie mam zamiaru chodzić, zwłaszcza jeśli nie wiem kto je organizuje, w jakim celu i jakie korzyści z tego czerpie. A psychologia tłumu jest przerażająca i trzymam się od tego z daleka. Mimo mojego poparcia dla utrzymania ustawy w obecnym kształcie, nijak się nie identyfikuję z kobietami maszerującymi z transparentem "moja c**a, moja sprawa", czy z chłopcami biegającymi z tęczową flagą na ramionach.

Gość gość
taaa nie zesraj sie albo bierz i zabieraj te dzieci i wychowuj za swoje:D

Gość gość
14.21 i bardzo mądrze .Watpić należy czy serio Pis to poprze w 100% (przepis na samozaoranie w wyborach :)) raczej utopią w komisjach .Z kolei dla drugiej strony ta sprawa to dar losu -"Nowoczesne" i jakieś grupki feministyczne ledwo zipią i to daje im 5 minut w mediach (powinni sie pomodlić :D za zwolenników ekstremalnego ograniczania). A w ogóle to przecież sa tabletki ,po, oraz tanie wyjazdy na Słowację ..serio wierzycie że kobiety będa rodzić 100% zdeformowanych płodów ? Jak takie w ogóle są, znaczy że w taki scenariusz wierzą , to są bardzo naiwne .Cała ta sprawa to hucpa i tyle .

Gość gość
Przecież każdy człowiek który ma chociaż 2 szare komórki powinien wiedzieć, że nie będzie żadnych zmian.

Gość gość
A ja ci z całego serca życzę bachora z głębokim downem. To do tej peezdy, która założyła ten watek.

Gość gość
19 13 uspokój się :-o

Gość gość
19:13 Czyzby milujaca bliznich katoliczka?

Gość gość
19:13 Czyzby milujaca bliznich katoliczka? vvv miłująca bliznich to zalożyła ten osrany wątek

Gość gość
19.13 Zle zyczenia czesto wracaja do adresata.

Gość gość
A co ma tabletka po do dziecka np. z bezmózgowiem? Można przewidzieć, ze urodzi się takie i zawczasu wziąć tabletkę? Myślcie troch, zanim coś napiszecie. Pomijam już fakt, że aborcja na Słowacji wcale nie jest tania, jeżeli ktoś żyje od pierwszego do pierwszego jak sporo kobiet w Polsce. Inna sprawa, że nie mówimy o aborcji, ale o terminacji czyli wywołaniu porodu ok. 20 tygodnia. To 2 zupełnie różne zabiegi i wątpię, aby na Słowacji można było to tak prosto zrobić jak aborcję w początkowej fazie ciąży.

Gość gość
Na słowacji robi się aborcję do 12tygodnia, możliwe jest wyjątkowo 13, 14tc jeżeli ma się uzasadnienie, że dziecko jest chore. x Pisałam, że zagłosuję przeciwko PIS i ktoś mi zarzucił, że oddam 500+ i wyśmiał, nie mam 500+ i mi się nie należy, bo mamy z mężem normalne, zadowalające wypłaty. A jak urodzę drugie to i tak nie wezmę 500zł. Ponad 500zł odbieram sobie od państwa w inny sposób ;) czy to za tej władzy czy za innej, już 15lat odkąd pracuję w branży szkoleniowej. Nie wiem na kogo zagłosuję, bo nikt mi nie pasuje, ale pis nie pasuje mi najbardziej, wiec zagłosuję na partię, która będzie miała największe szanse wygrać.

Gość gość
Kończę pierwszy trymestr ciąży i mam dość tych napastliwych haseł, chorych artykułów z prawej i z lewej. Przez tą niekontrolowaną histerię moja ciążą stresuje mnie zamiast bez końca cieszyć. Ja jestem za prawem wyboru, za uwierzeniem, że matki będą kierować się rozwagą i dojrzałością podejmując decyzję, czy rodzić chore dziecko/ dziecko z gwałtu etc. Każdy odpowiada za sobie i swoją rodzinę. Każdy sam będzie ponosił konsekwencje swoich wyborów. Obecnie obowiązujący kompromis aborcyjny jest rozwiązaniem optymalnym. Jeśli kościół wierzy w swoją naukę i w swoich członków to nie musi obstawać za nowelizacją ustawy, bo prawo do aborcji to nie nakaz aborcji - gorliwą katoliczka postąpić zgodnie z nauką kk, a innym trzeba zostawić wybór i nie narzucać swojego światopoglądu, który bardziej wynika z wiary niż z nauki. Ale nazywanie dzieci poczętych w sposób pogardliwy, traktowanie ciąży jako efektu ubocznego seksu, albo pochwała nie aborcji z uwagi na zle warunki lokalowe napewno tym manifom nie dodaje atutów i osłabia ich wydźwięk.

Gość gość
09.19 bardzo słusznie .