Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto do czego prowadzi całkowity zakaz aborcji.

Polecane posty

Gość gość
Mam pomysł: niech każdy prolajfowy oszołom zaadoptuje jakieś niepełnosprawne dziecko ale takie, którym musiał będzie opiekować się 24/7. A nie, zapomniałem, nie zaadoptują, to sa hipokryci zawszawieni, dziecko już urodzone jest poza ich zainteresowaniem.

Gość gość
15:13 Może być, zamiast szybko to urodzić i czekać a dziecko na przeciwbólowych nie wiadomo ile, organizm ledwo zipie, ale najważniejsze że mamusia ma czyste sumienie i nie musiała samodzielnie decydować, lepiej żeby ktoś to zrobił za nią, tak łatwiej, ona umyje ręce jak Piłat

Gość gość
15:08 To może zamiast "Niemego krzyku" obejrzyj czasem coś, co opiera się na nauce, a nie na manipulacji. Zresztą lekarz, który pokazał ten film również usuwał ciążę na potęgę tak jak Chazan i nagle się nawrócił. Obrzydliwa hipokryzja. Chcesz to urodź sobie nawet całą gromadkę chorych dzieci tylko później nie płacz, że nie masz pieniędzy na leczenie, nie wyciągaj łap po zasiłki. Ja mam wybór i nigdy w życiu nie urodziłabym dziecka skazanego na meczarnie. Leki przeciwbólowe? A wiesz, że lekarze boją się podawać większe dawki z obawy przed pozwami? Więc gadasz kompletne bzdury.

Gość gość
Tak? Skuteczne środki przeciwbólowe? To dlaczego chorzy na raka umierają w cierpieniu i bólu pomimo morfiny którą są faszerowani? Ja bym Ciebie skazala na takie cierpienie a dziecko w łonie matki jeszcze nie ma całkowicie wyksztalconego układu nerwowego, po urodzeniu już ma, umiera w ogromnym bólu i cierpieniu. Zacznij studiować medycyne i zobacz jak wyglądają praktyki w takim szpitalu. Nikt specjalnie się tam nie przejmuje czy dziecko dostało na tyle środków przeciwbólowych a niekiedy czy wogóle dostało. Na prawde co poniektórzy są bardzo naiwni że wierzą w fantastyczną i nieskazitelną służbę zdrowia.

Gość gość
dziś jeszcze w latach 80-tych i 90-tych był taki niepisany zwyczaj wśród polskich psychologów i pedagogów adopcji niepełnosprawnych dzieci. Ma znajomego, który adoptował dwójkę więc zdarza się..

Gość gość
Czyli dziecko można zabic a jak umiera kobieta podczas / po porodzie to tragedia . Przeciez to jest to samo . W jednym i drugim przypadku umiera człowiek . Nie nam odbierac życie .

Gość gość
Zarodek czy plod ma wieksze prawa niz kobieta... ja zaszlam na prezerwatywach, nawet nie wiem jak! Nie przypominam sobie aby pekla czy cos. Zadnego przerywanego czy "na chwile". Ani spontanicznego seksu ani frajdy, tylko wpadka. Usunelam, mam teraz spirale miedziana i jestem bardzo zadowolona. Nie jestem jedyna Polka, ktora dla wlasnej wygody usunela kilkutygodbiowy zarodek. Tylko tego nie ma w statystykach - women on web, Slowacja, Niemcy, Czechy - to Polki sa glownymi klinetkami, ze czasami nie ma terminu. Nikt sie nie przejmuje, ze kobieta tez cierpi np. przy porodzie, tylko biadoli nad zarodkiem. 10minut i po zarodku. Nie chcesz aborcji, to jek nie rob, ale daj kobietom wybor. Dla mnie aborcja to kosztowna wycieczka i wiecej nie zamierzam miec ani aborcji ani tez dzieci, ale z seksu nie planuje rezygnowac.

Gość gość
Ja bym skazała przymusowo każdego narwańca co karze kobiecie urodzić chore dziecko którym trzeba się zajmować do końca życia żeby przymusowo zaadoptował takie chore dziecko. Ciekawe ilu wtedy by takich wyszło na ulice. Przypuszczalnie nastąpiłaby cisza.

Gość gość
dziś jak brak argumentów to się je wymyśla. Tak trafiłaś, ze znałam kilka osób, które umarły na nowotwór. Żadna nie zmarła w koszmarnych cierpieniach jak to opisujesz, a jedna nawet z powodu przedawkowania leków przeciwbólowych

Gość gość
Szczekac jest najłatwiej, jakoś tłumu chętnych na adopcję niepełnosprawnych dzieci nie widać...

Gość gość
dziś "jestem potworem i jestem z tego dumna" fuj

Gość gość
dziś ty się do Piłata nie odwołuj - w każdym abortowanym "zarodku" umiera Jezus

Gość gość
dziś od czasów niemego krzyku w nauce minęły lata świetlne... a hipokryzją jest proces odwrotny, choć też nie do końca - zajrzyj do słownika słonko

Gość gość
Chińczycy robią hybrydy owiec z ludzkim DNA. W tym tworze także siedzi ten jezus? xD

Gość dovakhin
Jestem zdania ze w przypadku chorego dziecka powinien być wybór. To i tak nie wszystkie kobiety korzystaly by z mozliwosci usuniecia takiej ciąży. Jeżeli myślisz że podolasz to urodz jeśli nie miej ten wybór.

Gość gość
Ku**a psa się usypia żeby nie cierpiał ale dziecko już ma żyć i umierać w cierpieniu bo według jakiś popaprańcow Bóg ma o tym decydować. Ludzie co z wami? To jest żywe wykształcone dziecko które niesamowicie cierpi. Jak można na coś takiego skazywać człowieka? To jest świadome skazywanie człowieka na śmierć w ogromnych meczarniach. Gdyby ludzie w życiu kierowali się człowieczeństwem a nie głupimi religiami to na świecie byłoby o połowę mniej cierpienia. Wszystkie te religie do niczego innego nie prowadzą jak tylko do tego że wszystkie te wojny i ataki terrorystyczne są na tle religijnym bo jakiś Allah czy Bóg do nich przemówił i kazał im robić tak a nie inaczej. Co za ciemnota.

Gość gość
To ile razy ten Jezus może umierać?

Gość gość
dziś łatwo policzyć, w każdym człowieku

Gość gość
Jezus cierpiał i umierał w wieku 33 lat.

Gość gość
dziś za to widać tłumy czarownic ale zło zawsze bardziej hałaśliwe

Gość gość
Przecież nie będzie żadnych zmian i zostanie tak jak jest.

Gość gość
Chińczycy robią zupę z płoddów .Gwiazdor z TVN porownał płód do nowotworu pewnie żałuje że jego matka nie poddała sie" "leczeniu" .

Gość gość
Ludzie którzy są za aborcją powinni poddać się styrylizacji!

Gość gość
16:44 Nie powielaj bzdur, on nie nazwał tak płodu, tylko nie umiał sobie przypomnieć terminu "zaśniad groniasty" - to jest właśnie ten twór rakowy, gdy zamiast ciąży w wyniku nieprawidłowości właśnie ten zaśniad się rozwija i trzeba to szybko leczyć inaczej kobiecie grożą duże konsekwencje. Oglądałam ten odcinek "tak jest". Ale jakieś głąby nawet nie wiedzą o co chodzi i przetwarzają niesprawdzone bzdury!

Gość gość
Nie mq czegoś takiego jak "jezus", jest co najwyżej "rezus", makak królewski, gatunek ssaka z rodziny koczkodanowatych.

Gość gość
Dyskusja z ludźmi tego pokroju to jak dyskusja z pisem. Nie ma sensu.

Gość gość
Hehe Morozowski -bo o niego chodzi, z tym nowotworem, "nie umiał sobie przypomnieć ":P .To po co zaczyna temat do którego nie jest przygotowany ?

Gość gość
15:41 Pracuje w Hospicjum więc wiem jak to wygląda na codzień. I nie, morfina nie likwiduje całkowicie bólu. Przy bólu kostnym w końcowym stadium nowotworu morfina działa jak na umarłego kadzidło. Pozostaje sedacja, która też stosuje się niezwykle rzadko u dorosłych, a tymbardziej u dzieci.

Gość gość
17:15 Nie umiał sobie przypomnieć nazwy fakt, ale wmawianie komuś że nazwał tak płód to debilizm. Plus sam jest ojcem niepełnosprawnego dziecka, o czym wielokrotnie wspominał..

Gość gość
Nie piszcie tu o dzieciach dotkniętych porażeniem mózgowym - to jest wynik długiego niedotlenienia, a nie wada kształtująca sie w życiu płodowym.