Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osób ze wsi, trzymacie psa na łańcuchu czy wolno?

Polecane posty

Gość gość

Do osób ze wsi, trzymacie psa na łańcuchu czy wolno?

Gość gość
nawet kojca nie mają, łażą sobie wolno, mam 2 duże pieski

Gość gość
łażą wolno po moim prywatnym, ogrodzonym terenie, na spacer zawsze na smyczy

Gość gość
mam pudla, lata sobie po działce luzem, ale zazwyczaj siedzi w domu, bo lubi ciepło i jest kanapowcem.

Gość gość
Luzem w ogrodzie

Gość gość
Na dłuuugim łańcuchu.

Gość gość
Tylko wolno i na dywanie potem z nami bo domatorka wilczyca14 lat z nami byla sunia ale od miesiaca juz uspiona kochana

Gość gość
Nie wolno.jak Cię wyczaji straż to ci się oberwie.tak się nie robi.A w końcu może być tylko 11 godzin a potem musi mieć wybieg

Gość gość
Sa psy ktore przeskakuja przez plot i zagrazaja ludziom tak ze musza byc w kojcu przykre to ale prawdziwe

Gość gość
ja trzymałem na sprężynie, ale zawsze się poobijał o budę to teraz chodzi wolno po wiosce i wyjada innym psom z misek.

Gość gość
To prawda że przeskakują> pies sąsiada codziennie przeskakuje przez mój płot i sra na mój trawnik a potem wraca do siebie, po prostu traktuje mój ogród jak kibel i zastanawiam się jak go załatwić.

Gość gość
Pies może być w kojcu 11 godzin.Na łańcuchu wcale.W necie znajdziecie ustawe i kodeks karny.Kara za niestosowanie to upomnienie,a potem 5000 zł

Gość gość
Chyba lepiej zeby byl w tym kojcu niz zaatakowal czlowieka kiedys przeszkoczyl i dziadek z laska szedl a on do niego jaka kara by byla za pogryzienie tak ze roznie jest to u mojej corki ja mialam sunie ktora nigdzie nie uciekala taka przylepa maz przy aucie ona z nim maz do domu ona do domu i tak 14 lat

Gość gość
Gdzie znajde tematy o zwierzetach koty i psy prosze o namiary podajcie

Gość gość
jeden pies,z tych agresywniejszych jest w kojcu dosc duzym,a dwie suczki tez dosc duze biegaja sobie po placu :))

Gość gość
Moja wilczyca miala bude i lancuch bo czasami byly sytuacje ze trzeba bylo przypiac na lancuchu czy to przywoz wegla czy przywoz czegos ale tak reagowala na lancuch ze ogon podkulony obrazona , sploszona nie chciala pic i jesc na lancuchu nie uznawala budy, legowisko miala wydzielone w kotlowni w piwnicy zbite z desek i na to stary dywanik i poduche

Gość gość
Moje pieski zawsze biegają wolno. Kiedyś czytałam tekst eksperta na http://opsie.pl i mówił on, że nie powinno się trzymać psa na łańcuchu, szczególnie krótkim

7 PAŹDZIERNIKA W CAŁEJ POLSCE odbywa się akcja "Zerwijmy łańcuchy" pojawiajcie się ludzie. Zaprotestujmy przeciwko trzymaniu psów na łańcuchach.

Gość gość
Mysle ze na lancuchu to na takiej dawnej wsi gdzie nie mieli ogrodzone lub dzisiaj na byle jakiej posesji przeciez tyle jest biedy nadal na wsiach a piesek po to zeby zaszczekal jak ktos do domu podchodzi jezeli ogrodzone bramka i dzwonek duza posesja to pies ma dobrze i wlasciciel bo przyjdzie do ciebie przytuli sie itd ....a potem lezie sobie z wlascicielem do domu