Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okropnie tłusta buzia u szczupłej osoby

Polecane posty

Gość gość

Pisze do Was dziewczyny bo już nie wiem co poradzic, jestem szczupła a moja buzia wyglada - jak u osob które maja po 50 kilo nadwagi - nie żartuje! Zero kości policzkowych zero czegokolwiek, wiele ludzi mi mówi ze wyglada jak wklejona wręcz w photoshopie! Mam 20 lat i ostatnio przytyłam 4 kilo - z jedzenia z nerwów bo nie mam ochoty o siebie dbać jak moja buzia i tak wyglada jak za przeproszeniem gowno. Gdy miałam 4 kg mniej tez tak wygladala, z tarczyca nie mam problemów gdyz chodziłam po lekarzach to mnie wyśmiali, proszę o Pomoc

Gość gość
A rozmiar ubrań nosze 32/34.... spróbuje chyba schudnąć z 5 kilo bo już mam dosc choć pewnie to nic nie da

Gość gość
Myślicie ze to może być woda w organizmie zatrzymująca się ?

Gość gość
Organizm to nie sama twarz.

Gość gość
Myślę, że może taka Twoja uroda. Twarz i dłonie szczupleją przeważnie na ''sam koniec'', więc nie ma sensu zrzucać wagi, tym bardziej, jeśli jest ona w normie. Pozostaje makijaż wyszczuplający.

Gość gość
A ile masz lat? Miałam podobny problem w wieku 16-22 lata, figura szczuplutka a twarz pucolowata. Potem mi się wyostrzyly rysy i wyglądałam z***biscie. Dziś jestem po 30 i nadal wyglądam dość młodo i dobrze.

Gość gość
masz bulimie?

Gość gość
A 20 sorry nie widziałam. To u Ciebie może być podobnie jak u mnie. A póki co jak ktoś pisał, makijaż i fryzura wyszczuplająca. A tak poza tym to się tak bardzo nie przejmuj. Ja jak oglądam stare zdjęcia to stwierdzam że wcale takiej grubej twarzy nie miałam. Ale wtedy mi się wydawało że wyglądam jak księżyc w pełni.

Gość gość
Problemów z tarczycą nie masz?

Gość gość
Robiłam usg tarczycy i wyszło dobrze , najgorsze ze ja w zeszłe lato te 4 kg mniej miałam chuda twarz potem nadal 4 kg mniej a buzia znowu spuchła i potrafię mieć mega chudy brzuch a za pare dni gruby.... waga tez mi skacze jak walnięta a np makijaż wyszczuplający nic nie daje jak np od paru dni moja buzia wyglada jak grubasek ze spora nadwaga co w tv pokazują ...Wiec naprawę jest zle , błagam doradźcie coś kobietki bo to mi życie rujnuje bo zle się czuje z tym. Jak nie mam obcisłych ubrań to wyglądam jak grubaska przez ta twarz ( i mówię tu ze wyglądam jak naprawdę okropna grubaska z twarzy a nie jak przeciętna kobieta z lekka nadwaga ... dlatego przykro mi okropnie)

Gość gość
Teraz spuchlam od paru dni a wyglądam tak z samej buzi ze jakbym wysłała zdjęcie to wyglądam na Jakieś 150 kg a mam 48 bo przytyłam 4 ale waga mi skacze co chwile , poza tym mając 43 tez potrafiłam mieć taka sama buzie jak teraz w zależności od dnia

Gość gość
Kiedyś brałam z 6 lat silne leki antrytradzikowe i zauważyłam ze przed nimi miałam szczuplejsza buzie i ze moje problemy z buzia się zaczęły od tego czasu. Może powinnam się jakoś oczyścić ? Może jakoś toksyny i zaczęły zalegać czy coś? Przez te hormony? Nie wiem kobietki ratujcie bo naprawdę ludzie mówią ze wyglada to czasami karykuralnie wręcz jakby mi ktoś buzie wkleił i to nie jest zwykła pucołowata buzia :(

Gość gość
Skoro inni też tak mówią to faktycznie dziwnie, inaczej można by było podejrzewać jakąś dystrofie czy inny skrzywiony obraz siebie. Ja bym się zapisała prywatnie do endokrynologa na Twoim miejscu.

Gość gość
Dysmorfobia oczywiście miało być.

Gość gość
Dysmorfobia oczywiście miało być

Gość gość
To nie usg trzeba zrobić, tylko poziom hormonów tsh, ft3 i ft4.

Gość gość
Kochane to znowu ja, byłam u endokrynologa( robiłam wszystkie tsh itd ) z moja mama bo moja mama się leczy i moja mama ma Ok 40 kg nadwagi Wiec jest pulchna kobieta w dodatku brała sterydy na tarczyce Wiec buzie ma okrągła a ja chuda a lekarka powiedziała ze ja po niej mam taka buzie...no coś nie tak z tą babą... i na tym się skonczylo

Gość gość
Idę do ginekologa bo już dawno nie byłam za pare tygodni mam termin, czasem boli mnie okropnie brzuch właśnie w kobiecych okolicach , może być to związane z puchnięciem buzi? Nie wiem może to śmieszne ale faktycznie szukam przyczyny

Gość gość
Doradźcie kobietki:(

Gość gość
Jest któraś kobietka ?

Gość gość
Kochane laseczki no