Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto wiązać się z bogatszym mężczyzną?

Polecane posty

Gość gość

Mam 27 lat, zarabiam dosyć mało. Spotykam się od pół roku z mężczyzną, który zarabia sporo więcej ode mnie i po prostu nie czuję się z tym dobrze, że on czasem chce wydawać na mnie pieniądze. Oczywiście nie zgadzam się na to, nie przyjmuję od niego prezentu droższego niż 50 zł, ponieważ nie chcę, by pomyslał, że czekam na sponsora. Dla niego mój status materialny nie jest problemem, natomiast ja zastanawiam się, czy ten związek ma sens.

Gość gość
Oczywiście w razie slubu zażądałabym podpisania intercyzy, ale też boję się pewnych ograniczeń np. tego, ze on uwielbia drogie podróże, chciałabym oczywiście podróżować z nim, ale nie stać mnie na to, a od niego nie przyjęłabym finansów na takie podróże, będzie więc zmuszony jeździć sam. Jak widać, taki związek niesie same niedogodności. Kocham go bardzo i on mnie także, ale zastanawiam się, czy to w związku z różnica finansową ma sens. Ja jestem z wykształcenia pedagogiem, duzo nie zarabiam, ona zarabia 10 tys. miesięcznie, on ma piękny dom, ja własną 30 metrową kawalerkę. Nie ma mowy, bym zamieszkała u niego- ponieważ nie odpowiadałoby mi bycie czyimś gościem. On u mnie nie zamieszka, bo dla niego to za mały metraż. Czy jedynym rozwiązaniem jest rozstanie?