Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komunia

Polecane posty

Gość gość

Witam. W maju czeka mnie potrójna komunia trojaczków. Nie jestem chrzestną żadnej z dziewczynek. Czy wypada kupić im srebrne kolczyki? Odrazu napisze ze nie stac mnie wydac niewiadomo ile bo sama mam dzieci. Prosze o rady co byscie kupili.

Gość gość
Super pomysł....i wystarczający a pamiątka zostanie.Miły gest

Gość gość
Hmm, jestem mama trojaczkow i mimo to stac mnie na prezenty dla innych dzieci, wiec co ma do rzeczy to, ze jestes matka do tego, ze cie nie stac?

Gość gość
To że Ty idac na komunie dziecka z 3 swoich dajesz w prezencie 500 a ja musiała bym dać 1500. Teraz widzisz roznice? Co w takim razie Ty byś kupiła?

Gość gość
Kolczyki? ja swoje kolczyki z komunii stracilam po 2 tygodniach :D

Gość gość
Wiec co proponujecie?

Gość gość
gość dziś To że Ty idac na komunie dziecka z 3 swoich dajesz w prezencie 500 a ja musiała bym dać 1500. Teraz widzisz roznice? Co w takim razie Ty byś kupiła? x Za to na swoje musze wydawac miesiecznie ok 3000, nadal nie robi mi to roznicy. Btw ja odnosilam sie do bycia matka trojaczkow (wiec koszty utrzymania dzieci sa x3) i pojscia na komunie trojaczków. A ty jako przeszkode do wylozenia na komunie 1500zl podajesz powod bycia matką. Ba, na komunie daje sie tyle jednemu dziecku.

Gość gość
To ile masz dzieci to Twoja sprawa. Nie pytam tu o to ile masz dzieci i czy zarabiasz na nie sama oraz ile wydajesz miesięcznie. Ja gdybym miala wydac 1500 zł na inne dzieci wole wydac je na swoje. Ponadto moje dzieci nie dostają takich drogich prezentow od rodziny wiec nie widze powodu zebym takie kupowała ja. Dziękuje za Twoje rady i żegnam.

Gość gość
kurrfa, znowu te debilne komunie jak co roku, ja prdl, znowu trzeba durnot wysłuchiwać kto kogo w prezentach przebił, jébana patologia, wy się ludzie leczcie

Gość sekta religijna
jeszcze pewnie na kreche te prezenciki, co za durnowaty lud

Gość gość
gość dziś kurrfa, znowu te debilne komunie jak co roku, ja prdl, znowu trzeba durnot wysłuchiwać kto kogo w prezentach przebił, jébana patologia, wy się ludzie leczcie x Naucz sie czytac. Ja nie napisalam, ze wydaje i wydam tylko NIE BYLO BY Z TYM PROBLEMU. Jestem ateistką ;)

Gość gość
dajesz tyle ile chcesz. Możesz dać nawet trzy bombonierki i nic więcej, a mamuśka nie ma prawa nic ci zarzucić. No chyba, że na komunię trzeba kupić sobie bilet wstępu (a tak to od dłuższego czasu wygląda). Nie przejmuj się co ludzie powiedzą. Ty masz swoje dziecko i masz na kogo wydawać pieniądze. Nie masz żadnego moralnego obowiązku łożyć na czyjeś potomstwo. Co to ma znaczyć komunia=drogie prezenty. Miej to w nosie. Robisz jak uważasz, a wściekłym matkom śmiej się prosto w nos.

Gość gość
No to skoro zna zwyczaje to po co w ogole przyjmuje zaproszenie? zawsze mozna odmowic i wymyslic powod, niz wychodzic na sknere.

Gość gość
gość dziś nie mowa była o tobie specyficznie tylko o tym cały cyrku co roku, ci ludzie są wyprani mózgowo od kołyski, ksiundz, kościół i PREZENTY, oraz te durne kapliczki wszędzie, lud wyprany mózgowo od Mieszka I w 966r

Gość gość
ale dlaczego wymyślać powody? dostała zaproszenie, aby w tym uroczystym dniu móc towarzyszyć w przyjęciu Pierwszej Komuni Św. A gdzie przepraszam jest napisane, że w związku z tym Pan Jezus oczekuje, że jego nowe dziecko boże ma otrzymać drogie prezenty lub kasę? A że ludzie się sami nakręcają i wymyslają coraz droższe zwyczaje obdarowywania na komunię to już ich problem. Istota I Komuni jest zupełnie inna.

Gość gość
gość dziś teraz dzieci ( i ich rodzice ) często OCZEKUJĄ drogie prezenty na te durne komunie, laptopy, tablety, roczne karnety do burdeli, oraz inne cudawianki. Zaproszenia wysłane pocztą powinny lądować nie otwarte prosto w koszu na śmieci, lub ekologiczniej w recyklingu.

Gość gość
Dalabym tyle zeby sie chociaz kasa wydana na Was zwrocila. Plus te kolczyki, bo srebro nie jest drogie, a pamiatka zostaje. No chyba, ze myslisz o Pandorze :-D

Gość gość
A gdyby mnie nie bylo stac lub szkoda kasy, to nie przyjelabym zaproszenia

Gość gość
gość dziś Jest inna, ale zwyczaje to zwyczaje i ktos kto nie ma ochoty w tym uczestniczyc (czytac sępic na prezent) to po co w ogole sie tam pcha? Chyba, ze ktos lubi psuc sobie opinie i jak inni szepczą za jego plecami albo wprost mu wygarniaja to spoko :)

Gość gość
gość dziś Jesteś cudowna, naprawdę :) uwielbiam jak ktoś robi z siebie takiego głupka. Tak jakbym Bareję oglądała. Proszę napisz coś więcej. No poprawiłaś mi humor.

Gość gość
gość dziś gość dziś Jesteś cudowna, naprawdę usmiech.gif uwielbiam jak ktoś robi z siebie takiego głupka. Tak jakbym Bareję oglądała. Proszę napisz coś więcej. No poprawiłaś mi humor. x Uwierz mi, ze ty robisz z siebie większą idiotke nie potrafiąc czytac ze zrozumieniem. Ja opisuje MENTALNOSC LUDZI NA KOMUNI, a nie to co sama na ten temat mysle. Juz wczesniej podkreslilam, ateistka, wiec ta szopka mnie nie dotyczy. Niestety kilka razy sie zgodzilam

Gość gość
gość dziś nie przestawaj proszę :) wchodzisz z jednego bajora umysłowego w drugie. pisz, pisz, rozbawiaj;)

Gość gość
Właśnie dlatego już dawno temu olałam moich piertolniętych krewnych. Nie będę przylatywała do Polski specjalnie po to, żeby wziąć udział w nudnej imprezie Nikolki czy Mateuszka, za co ich rodzice podziękują mi najwyżej obrobieniem mi tyłka. Bo ile bym nie dała, byłoby za mało. W końcu mieszkam za granicą i całkiem dobrze mi się powodzi, więc zdaniem tych sępów powinnam włożyć do koperty z tysiąc euro. A walcie się wszyscy, pazerne dziady, których nie stać przyjęcia urządzić i kosztami chcą obarczyć gości. Zamiast zaproszeń drukujcie bilety wstępu, będzie przynajmniej uczciwie.

Gość gość
nie chodze na komunie i nie mam takich problemów jak wy

Gość gość
gość dziś gość dziś nie przestawaj proszę usmiech.gif wchodzisz z jednego bajora umysłowego w drugie. pisz, pisz, rozbawiajoczko.gif x Nie zamierzam karmic trollicy. won na komunie trojaczkow nazrec sie i nie dac nic od siebie :D takie polskie :D

Gość gość
gość dziś co tak mało, daj jeszcze gryza! ;)

Gość gość
gość dziś uderzyłaś w samo sedno ;)

Gość gość
gość dziś Dokładnie tak samo to odbieram. Dlatego wlasnie nie mieszkam w pl. Bylam na kilku slubach jeszcze w Pl i mialam wrazenie, ze ludzie nie przychodzili tam dla pary mlodej, a na chlansko i żarło. Jak swinie do koryta :/

Gość gość
komunia trojaczków będzie jedna, kasda na komunie wydana jedna, goście też sie nie roztroją przecież :D a kasę dla trojaczków potrójnie by chcieli :D

Gość gość
bo to trojka dzieci i kazde ją ma? przychodzac na urodziny tez dajesz 1 prezent na 3 dzieci?