Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytalskalala

Ubezpieczenie opon w samochodzie. Warto?

Polecane posty

Gość pytalskalala

Czytałam ostatnio o tym, że jak wjedziesz w dziurę na drodze i szkodził sobie koło to bez ubezpieczenia opon nie otrzymasz żadnej kasy od ubezpieczyciela. To prawda? warto w takim razie dokupić ubezpieczenie opon?

Gość Online Expert Compensa
Ubezpieczenie opon zapewnia możliwość wymiany na miejscu zdarzenia kół, w których uszkodzeniu uległy opony lub dętki. W ramach ochrony można także korzystać z holowania. Tego typu problemy na drodze mogą spotkać każdego i warto być na nie przygotowanym.

Gość Emilemil12
Ja zrezygnowałem z ubezpieczenia opon, ale zdecydowałem się na ubezpieczenie NNW. Ryzyko wypadków da się ograniczyć, np. poprzez zwiększenie ostrożności podczas kierowania pojazdem czy przechodzenia na pasach, ale nie można go całkowicie wyeliminować. Kolizje drogowe, pożary, napaści czy upadki na ulicy kończące się złamaniem mogą prędzej czy później spotkać nas lub naszych bliskich. Warto mieć wówczas zabezpieczenie w postaci polisy NNW. Nie ma dnia, w którym ktoś nie ucierpiałby z powodu mniej lub bardziej poważnego wypadku. Pamiętajmy, że te mogą dotknąć każdego o każdej porze w dowolnym miejscu: w domu, w pracy, podczas podróży. Konsekwencje nieprzewidzianych zdarzeń mogą w mgnieniu oka odmienić nasze życie na zawsze. Wskutek wypadku możemy nie tylko wymagać długotrwałego leczenia, ale nawet stać się niezdolnym do pracy do końca życia. Stracimy wówczas źródło dochodu. Nie będziemy w stanie zgromadzić pieniędzy nie tylko na leki czy opiekę medyczną, ale także na potrzeby codziennego funkcjonowania i utrzymania rodziny. Szczegóły oferty znajdziecie pod adresem https://www.gothaer.pl/pl-dla-ciebie-produkt/58319/bezpiecze%c5%84stwo-rodzina/ubezpieczenie-nnw-na-wszelki-wypadek

Gość Karolkarolek122
Ja dodatkowo zdecydowałem się na ubezpieczenie szyb i ofertę firmy https://www.mtu24.pl/ubezpieczenia-komunikacyjne/ubezpieczenie-szyb/ Wszyscy doskonale wiemy, że ubezpieczenie OC jest obowiązkowym ubezpieczeniem dla posiadaczy pojazdów mechanicznych. Nie wszyscy jednak zdajemy sobie sprawę, że istnieje także dodatkowe ubezpieczenie, które obejmuje tylko i wyłącznie szyby samochodowe. Te, są jednymi z najdelikatniejszych elementów pojazdu, a ich uszkodzenia stwarzają zagrożenie dla Ciebie i to nie tylko pod postacią mandatu. Ubezpieczenie szyb w samochodzie to korzystne rozwiązanie dla przezornych kierowców.