Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqaaazzz

Co z moim sercem nie tak!!!

Polecane posty

Gość qqqaaazzz

Mam 36l i zauważam u siebie niechęć do bycia w związku. Przeżyłem już wiele, kilka dłuższych związków, 1 ślub, dzieci, rozwód, później kolejne związki. Kilka miesięcy temu zamknąłem pewien piękny rozdział (sercowy), pocierpiałem przez 2 miesiące i wkroczyłem do niesamowicie barwnego świata. Świata, w którym cały czas brakuje mi czasu – intensywniejsza praca, reaktywacja hobby, realizacja marzeń tj projektowanie ogrodu, remont domu, pogłębianie języka obcego (możliwe że zmiana pracy). Jak nigdy wcześniej - cały czas towarzyszy mi dobry humor, uczucie radości, niedosyt czasu w trakcie realizacji wymarzonych celów. Nie chce by ten emocjonujący okres ktoś mi zepsuł, jakaś kobieta. Filozoficzne pytanie – do facetów raczej – Panowie powiedzcie mi po co wplątywać się w jakiekolwiek związki które częściowo nas absorbują czasowo i emocjonalnie. Statystyki pokazują że przeważający % nas potrzebuje być w związku bo jesteśmy tak zakodowani medialnie i emocjonalnie – ale czy faktycznie jest to lepsze życie? Pytanie do wszystkich – komu bardziej zależy na byciu / tworzenie związku – kobiecie czy mężczyźnie?

Gość chuflada
Nikt raczej nie zaciaga mezczyzny do urzedu stanu cywilnego albo do kosciola na wlasny slub. Przepraszam, ze wypowiadam sie w temacie choc jestem kobieta. Kazdy ma wlasne marzenia i priorytety, jesli dla Ciebie bycie z kobieta nie jest czyms w czym sie spelnisz to nie ma sensu pchac sie w zwiazki. Ja nie wyobrazam sobie zycia bez mezczyzny dlatego go mam ale akceptuje w pelni kolezanki które wola byc singielkami. Kazdy powinien zyc tak jak chce byle po drodze nie lamac nikomu zycia ;)

Gość chuflada
Odpowiem jeszcze na Twoje ostatnie pytanie, w moim zwiazku bardziej na tym zwiazku zalezy mojemy mezczynie.

Gość gość
Mam podobnie. I to nie jest uzależnione do tego czy jest się kobietą czy mężczyzną. Po prostu, jeśli związki odbierają Ci energię to masz potem dość. Są owszem takie miłości, które mobilizują i chcesz być jak najlepszy, zrobić jak najwięcej ze względu na kogoś, nie po to, żeby zdobyć jego miłość, a dlatego, że czujesz, że Cię akceptuje. I chcesz być swoją najlepszą wersją. Ale można wkroczyć w ten stan - chęci bycia swoją najlepszą wersją samemu. I póki można utrzymywać ten stan. Po 30tce mi się zmieniło i jak kiedyś chciałam mieć oparcie w kimś, zapełnić sferę uczuciową, żeby na niej się nie skupiać, tak po 30tce odkryłam, że jest mi już nie potrzebne do szczęścia bycie w związku. Choć znowu napatoczyło się dwóch, w których zainwestowałam trochę uczuć i czasu. Rozwijaj pasje. Organizm wie, czego potrzebuje. ;)

Gość qqqaaazzz
Ja jak bywałem w związkwch to też mi bardziej zależało. Ale natura mną kierowała a nie logika/rozum

To teraz jestes szczesliwym roboto-komputerem. Zastanawiam sie tylko po co o tym piszesz i to na forum...........kobiet które do niczego nie sa Ci potrzebne ;)

Gość qqqaaazzz
Na to forum zaglądam od kilku lat i mam sentyment. Poza tym dużo można się nauczyć / dowiedziec

Gość gość
Statystyki pokazują że przeważający % nas potrzebuje być w związku bo jesteśmy tak zakodowani medialnie i emocjonalnie xx Zakodowani biologicznie, co zakrzywia medialny przekaz promujący obecnie singielstwo, hedonizm i rozwiązłość, brak ograniczeń. Jeśli się ma złe doświadczenia, to jak najbardziej oczywiste, że brak ochoty na kolejne związki. Nie ma sensu się przymuszać. Warto jednak wyciągać wnioski na swoją korzyść i weryfikować, jakie błędy się popełniło. Z mojego doświadczenia wynika, że na byciu i tworzeniu związków bardziej zależy kobietom, są mniej samodzielne emocjonalnie. Faceci z kolei nie chcą się angażować, wolą niezobowiązującą zabawę.

Faceci z kolei nie chcą się angażować, wolą niezobowiązującą zabawę. x Pokusze sie o stwierdzenie, ze wiekszosc facetów juz jest zaangazowana i z mojej obserwacji wynika, ze to im bardziej zalezy.

Gość gość
dziś O jakim przedziale wiekowym mówisz? :)

Gość qqqaaazzz
Bo potrzebują służącej by wyprała, ugotowała i posprzatala