Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zazdroszczę kobietom ktore siedza w domu..

Polecane posty

Gość gość

ja pracuję , dużo zarabiam ale co z tego... dzien w dzien dzien swistaka :(

Gość gość
Siedzę w domu z dzieckiem i pomimo różnych zajęć i aktywności, mój dzień to też dzień świstaka, ale w sumie narazie mi to nie przeszkadza

Gość gość
To się zwolnij jak zazdrościsz

Gość gość
lepiej miec swoje pieniądze, a ty jescze piszesz że masz duże to juz w ogole, i być niezalezną jednostką, niż siedzieć w domu i nawet nie mieć na podpaski

Gość gość
nie zazdrość, w domu się nie siedzi

Gość gość
Mężu daj kasę bo muszę kupić sobie podpaski :D

Gość gość
Ja siedzę w domu i słyszę raczej "kochanie co Ci kupić," :)

Gość gość
Ja siedząc w domu z dzieci, zaczęłam projektować i szyć ubranka dla dzieci, zarabiam więcej niż na etacie,zdaza się że w weekend mam jakieś szkolenie, w tygodniu ogarniam,dzieci, dom i szycie,mamy z mężem wspólne pieniądze,ale 2 konta,wspólnie planujemy większe wydatki (wakacje, meble itd) ale nikt nikogo nie rozlicza z butów, kosmetyków , itd , mąż jest upoważniony do mojego konta ja do jego i tak sobie żyjemy

Gość gość
naprawdę? wow! chyba kazda tak slyszy. jak moj maz idzie, do sklepu to też się pyta czy cos chce, ale to nie o to chodzi. tu chodzi o posiadanie wlasnych zarobionych pieniędzy bo to daje niezaleznosc.

Gość gość
A ja pracuję a i tak wiecznie słyszę że nic do tego małżeństwa nie dołożyłam:(

Gość gość
A ja jestem na utrzymaniu męża, i mi z tym dobrze, urodziłam bliźniaki, i po macierzyńskim zrezygnowałam z pracy, mam kartę do konta męża kupuje i podpaski i co chce i nie czuję wstydu z tego powodu,raczej dumę ze mąż jest zaradny i dobrze zarabia,Tak ustalilismy, to nasze pieniądze, dbam o dzieci, o męża i dom

Gość gość
Ja siedzę w domu i zarabiam niewiele pracą zdalną, a co gorsza nieregularnie, ale to ogromny komfort być w domu, być swoim szefem, samodzielnie regulować sobie godziny pracy tak żeby jeszcze obiad ugotować, sprzątnąć czy nawet serial sobie na netflixie obejrzeć. Wcześniej pracowałam w budżetówce i miałam dość jadu między współpracownikamy, codziennego strojenia się w biurowe ciuchy, tracenia czasu na dojazd do pracy i z pracy. Tu u siebie mam spokój

Gość gość
13:39 no wow, niesamowita opowiesc. chyba kazda dostaje od meza na podpaski i chleb. ale to juz kazdy indywidualnie powinien odczuwac jakas potrzebe zarabiania i posiadania własnych pieniedzy. poczekaj az twoje bliźniaki pojda do szkoly czy sie nie beda wstydzic ze matka grzeje fotel w duzym pokoju.

Gość gość
ale wy macie fajnych mężów dziewczyny, a ten mój huj cały czas tylko myśli że on jedyny na świecie pracuje.

Gość gość
dlaczego ma grzać fotel? a praca w domu to co? a wyjście na zakupy i targanie siatek od których później występuje zespół cieśnia nadgarstka to coo?

Gość gość
Przed ciąża pracowałam w korpo na kierowniczym stanowisku. W życiu już tam nie wrócę. Pomimo że nudzę sie czasami w domu a poród za miesiac nie zazdroszczę siedzenia biernego. Konto mamy wspólne i nikt nikomu nie wylicza, mogłabym nie pracować ale po macierzyńskim chce wrócić do pracy ale na pewno nie na kierownicze stanowisko bo to jest hardcore a chce mieć energię i czas dla dziecka.

Gość gość
13:45 to tak potem powie swoim blizniakom haha :-)

Gość gość
13.42 oj chyba ból dooopy masz że nie muszę pracować, Tak z mężem ustaliliśmy, w żadnym fragmencie mojej wypowiedzi nie napisałam że nigdy nie pojde do pracy, to że teraz nie pracuje nie znaczy że za 3-4 lata nie pójdę, nie ma to jak intelygentną udawać,a sama pewnie siedzisz na bezrobociu lub pracujesz za grosze

Gość gość
bo kierownicze stanowisko w korpo to badziew, lepiej byc w korpo szarym pracownikiem a kasa tez sie zgadza, powodzenia

Gość gość
13:47 bol dopy? moj maz dobrze zarabia i tez nie musialabym pracować wcale ale wyobraź sobie ze CHCE, bo nie wyobrazam sobie siedzenia w domu, przeciez to do glowy idzie dostac, a jakie odspolecznienie, masakra. Potrafisz to objac swoim rozumem?

Gość gość
13.34 zazdroszczę też zaczęłam przygodę z szyciem,na poczatku szło nieźle ale teraz bardzo mało zamówień, i wychodzę na minimalny plus,zastanawiam się nad powrotem do pracy

Gość gość
a ostatniego zdania twojej wypowiedzi nawet nie skomentuje. zarabiam grosze albo siedzę na bezrobociu? serio? chyba masz takie doświadczenia w swojej rodzinie... nie, nie zarabiam groszy, bardzo mi przykro :-)

Gość gość
13:39 Moja kuzynka też ma bliźniaki, wróciła do pracy, ale dzieci zaczęły chorować w żłobku i zrezygnowała. Teraz pracuje zdalnie, w domu, ale chwili spokoju przy tych dzieciach. Ktoś musi pilnować łobuzów, albo muszą spać, żeby mogła usiąść spokojnie przy komputerze i zająć się pracą. Tak jest lepiej dla niej i dla dzieci. Ja ciągle mam zastępstwa za koleżanki w pracy, dzieci im chorują, jeśli kogoś stać to powinien odsiedzieć swoje w domu, a nie być zawalidrogą w pracy, tak myślę

Gość gość
Ostatniego zdania nie skomentuje....' albo nie,skomentuje

Gość gość
Kto pracuje w korpo wie co to znaczy ;( A kasa faktycznie na wyższym stanowisku niewiele lepsza za to obowiązków masa i brak życia prywatnego ;(

Gość poli35
ja też nie pracuję,pracuje tylko mąż i oddaje mi całą wypłatę i to ja rządzę kasę i na podpaski nie muszę się prosić bo to ja mam pieniądze i kupuje to co chce...to jak mąż coś chce to przychodzi do mnie po kasę...tak już żyjemy 15 lat i tak nam pasuje...dzieci nie mamy

Gość gość
13.51-zabawne są twoje wypowiedzi, gratuluję że jestes taka madra,bogata a do pracy chodzisz z nudów

Gość gość
Wspolczuje ci autorko bo psycha ci siada. Masz prace i duzo zarabiasz i jestes nieszczesliwa. Pewnie jestes trolem i cale gie zarabiasz ale naprawde laski czy mosicie tak jedna drugiej dogadywac bo jedna w domu druga w pracy? Bylam ostatnio w polsce po wielu latach nieobecnosci i jestem przerazona. W wiadomosciach zagranicznych mowi sie ze w polsce zyje sie jak raju. Wiedzialam ze to nieprawda ale jak poczulam i zobaczylam na wlasne oczy to bylam w szoku. I nie mowcie o wyksztalceniu bo w wielu krajach nawet sprzataczka moze przynajmniej godnie zyc a w polsce sprzedawczyni to zarabia tyle zeby z glodu nie umrzec. Tragedia.

Gość gość
nastepna ktora nie rozumie, ze nikt sie meza o nic prosic nie musi. tu chodzi o co innego. kazdy ambitny czlowiek chce sam zarabiac pieniadze

Gość gość
13:56 hahahaha, zarąbisty układ mąż c***a i zapewne gruba Grażyna :D Tak to widzę