Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój syn chce zostać księdzem jak mu to wybić z głowy?

Polecane posty

Gość gość

Błagam pomóżcie. Mój syn jest teraz w ostatniej klasie liceum i ostatnio mi powiedział że po maturze planuje iść do seminarium. Najpierw łudziłam się że to kaprys i mu przejdzie, ale on myśli o tym naprawdę poważnie. Ja wychowałam go bez religii, ale on stwierdził, że ostatnio wszedł do kościoła i poczuł powołanie. Ja po prostu nienawidzę tej kato instytycji, jak mój syn zostanie księdzem ja się zabiję, nie zniosę tego. Pięć lat temu rozwiodłam się z mężem i mam podejrzenia że to pod jego wpływem doznał tego nawiedzenia. Co ja mam zrobić? Błagam, ja nie chce syna klechy

Gość gość
To jego zycie, a nie Twoje. Pamietaj o tym. Nie badz toksycznym rodzicem z cyklu: rob co Ci mowie, zyj tak jak ja tego od Ciebie wymagam bo jak nie to umre. Jesli chce byc ksiedzem to jest JEGO wybor a nie Twoj. Uszanuj jego i jego decyzje. Nie zatruwaj mu zycia. Mowie to jako dorosla corka naprawde okropnych rodzicow ktorzy zachowuja sie bardzo podobnie.

Gość gość
Ja byłabym dumna gdyby mój syn został księdzem. Ale dobrym księdzem z powołania.